We willen allemaal gezond eten, maar dan wel zo makkelijk mogelijk. Een verse smoothie in 30 seconden? Het kán! Hoewel ik dol ben op friet of een groot stuk pizza ben ik zo nu en dan ook toe aan iets gezonds en verantwoords. Toen ik weer eens met cravings voor de koelkast stond, ontving ik een leuk mailtje van Juice Junkies. Of ik wat smoothies wilde proberen (natuurlijk!) en even later stond ik met koelelementen én verse smoothie packs in mijn hand.

De bestellingen worden in een handige koelbox. Je kunt een dag en tijdvak uitkiezen waarbinnen je het bezorgd wil hebben. Dat is wel handig, want je moet natuurlijk thuis zijn om deze bestelling in ontvangst te nemen en zo direct weer in de vriezer te stoppen. Het zijn compacte zakjes en nemen hierdoor weinig ruimte in beslag.

In een handomdraai een gezonde smoothie
Juice Junkies: “Ben jij een health addict en gek op smoothies, maar vind je het ook zo’n gedoe om eerst langs de groenteboer te gaan, vervolgens alles te wassen, te schillen, in stukjes te snijden en dan ook nog eens met je vieze handen de blender aan te zetten? Of wil jij graag gezonder leven en meer vitamines binnen krijgen, maar heb je maar weinig tijd? Dan zijn de zakjes met diepgevroren IQF (wat staat voor Individual Quick Frozen) kwaliteit groenten en fruit van Juice Junkies de ultieme oplossing voor jou!”

Ik ben soms best moeilijk met eten. En dan met name mijn eetgewoontes. Daar heb ik een handje van. Zo vind ik het niet fijn om twee keer op een dag brood te eten. En komt soms broodbeleg even mijn neus uit. Ik ben een gewoontedier, maar ben in mijn ontbijtjes erg wispelturig. Soms eet ik kwak met fruit, op andere dagen kale havermout. En op sommige dagen sorry buren gooi ik om zes uur de blender al aan. 

Ik moest meteen lachen om de geweldige namen en kon maar moeilijk kiezen welke smoothie ik het eerste wilde proberen. Gelukkig staat op iedere verpakking wat erop staat: dit maakt een keuze maken een stuk makkelijker! Ik vind de smaakcombinaties slim gekozen, er zit verschil in ‘groen’ en zoet. Vooral Mango passion erg lekker. Maar ook Make love, not war en Strawberry split waren erg lekker. Van de groene smoothies vond ik The Hulk en Greenmachine heerlijk smaken. Ik ben fan!

Ik lees vaak dat smoothies drinken helemaal niet zo gezond is. Ja oké, de sapjes uit de supermarkt bevatten soms toegevoegde suikers, maar door te pureren maak je niet alle goede voedingsstoffen kapot. En het is ook niet minder gezond dan een bigmac menu. Wanneer je genoeg fruit en groente eten moeilijk vindt, raad ik je aan om ze in de blender of slowjuicer te gooien, zo kun je het gemakkelijker tot je nemen. Zin in een vezelboost? Voeg dan een beetje havermout toe. 

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alle smaken, ingrediënten en alle informatie op JuiceJunkies.nl. Ook snel willen proeven? Ik zou gaan voor de Juice Junkie Box, dan krijg je alle negen de soorten in een mooie box thuisgestuurd. Kan je ze meteen allemaal uitproberen! :)

Ik heb tot nu toe enkel vloeibare smoothies gemaakt, maar wil ook nog eens een smoothie bowl proberen te maken. Ik zie het altijd overal voorbij komen en in lunchrooms neem ik het nooit. Maar ik denk dat het echt heerlijk is. En vezelrijk. Het kost misschien iets meer tijd, maar ziet er dan ook super ontbijtwaardig uit. Wordt vervolgd!

Drink jij vaak smoothies?

*Artikel bevat gekregen producten, dit beïnvloed mijn mening niet