Plafonddienst draaien, niet altijd handig en al helemaal niet fijn als het alles behalve goed uitkomt. Een goede nachtrust, één van de belangrijkste dingen om de volgende dag door te kunnen komen.  Iedereen heeft weleens moeite met in slaapvallen, wat erg vervelend kan zijn. Zeker als je de volgende dag weer heel vroeg op moet. Ondanks dat slapen echt een hobby van me is, komt het wel eens voor dat ik wat minder uren aantik. Te laat gaan slapen of gewoon helemaal niet in slaap kunnen komen en hierdoor uren liggen draaien en zuchten. S.O.S. Nienke to the rescue. 

Een warme douche
Warmte associeer ik vaak met slaperig zijn. Douchen is normaal juist verfrissend en opwekkend, maar zo'n warme douche vlak voor het slapen maakt mij persoonlijk slaperig. Dit heb ik ook altijd met een kruik. Het geeft hetzelfde effect als een douche, maar is de uitkomst als altijd 's ochtends onder de douche gaat. Het wordt nu natuurlijk steeds kouder, en ik merk aan mezelf altijd dat als het koud is, ik minder snel in slaap kom. Het een beetje warm maken door middel van een kruik of douchemomentje is dus helemaal geen slecht idee. Kaarsen zorgen daarnaast ook voor een ontspannen sfeer.

Schoon beddengoed
Het klinkt misschien heel gek, maar de meeste mensen slapen altijd het lekkerste als het dekbedovertrek die dag is gewassen. Het huishoudelijk klusje op zichzelf is minder leuk om te doen maar achteraf zou je jezelf dankbaar zijn! Het voelt gewoon heerlijk, alles is fris, ruikt lekker naar de wasverzachter. Heerlijk sniffend aan het dekbedovertrek in slaap.

Rustgevende lavendel
Geen zin in mega wallen? Gespannen, piekeren en moe. Lavendel doet wonderen! Hoe en wat een slaapcyclus werkt en wat het bevordert is erg persoonlijk. Zo zijn talloze onderzoeken over de werking van lavendel gehouden, met zeer wisselende resultaten. Een lavendelthee zou niet zoveel doen, maar zodra je lavendel associeert met slapen: zou dit meer en meer effect kunnen hebben. 

De juiste nachtmode
Je ligt rozig en schoongewassen in bed, met heerlijk geurende lavendel om je heen. Het enige wat mist is de juiste slaapkleding en voor je het weet ben je in dromenland. Ik struin zelf altijd stad en land af, opzoek naar de leukste pyjama’s voor het nieuwe seizoen. Bij LASCANA shop ik naast lingerie ook nachtmode. Er is natuurlijk helemaal niks mis met een oversized Disney pyjama of onesie, maar je kunt ook voor een satijnen flanel, neglige of shorty gaan.

Wat doe jij als je geen slaap kunt vatten?