Welkom
Ik ben Nienke, een enthousiaste, nuchtere meid. Op mijn blog schrijf ik over beauty en mode, met hier en daar een hintje lifestyle en een mini-dosis interieur.

The minimalism challenge

Een challenge die de laatste tijd rondcirkelt op Youtube die mij erg leuk en handig leek om aan te gaan. Zo nu en dan ga ik al mijn bezittingen langs en zoek ik deze uit. Omdat ik nu veel ruimte heb, bewaar ik onnozele dingen die ik helemaal niet nodig heb. Tijd om alles weer eens goed uit te zoeken! Een goede oefening om anders naar spullen te kijken. Want welke spullen heb je echt nodig? En hoeveel, want het gaat niet eens de geluksfactor van producten maar ook om het gebruik hiervan.

Het idee van de challenge is dat je op dag één 1 item wegdoet, twee dingen op de tweede en zo verder tot aan de dertig items op dag dertig. In totaal dus 465 dingen. Nu denk je misschien: ‘’Zoveel heb ik helemaal niet’’. Maar echt, je zou je verbazen. Het mag van alles zijn; decoratie, huishoudelijke producten, meubels, elektronica, kleding, beddengoed, handdoeken, gereedschap. Je kan het zo gek niet bedenken! Of je nu doneert, verkoopt of weggooit. Je creëert een opgeruimd huis, zonder spullen die je niet gebruikt.

Hoe gaat het mij af?
1 november startte ik vol goede moed. Enkel één item zoeken was natuurlijk niet zo moeilijk. Inmiddels zit ik op 1/3e en krijg ik de smaak goed te pakken. Naast echt losse items zoals handtassen of notitieboekjes heb ik ook handjes vol pennen, elastiekjes of sieraden uitgezocht. Dit zijn los van elkaar veel items, maar tel deze nu nog los. Voor alles wat in paren komt hetzelfde. Omdat je alles per dag aanpakt, hak je alles in stukjes. Om het voor mezelf makkelijk te maken pak ik de ruimtes aan door alles per hoekje leeg te trekken en uit te zoeken. Een deel moet echt weg, als in de prullenbak belanden, de rest gaat naar vriendinnen/familie of naar de kringloop. Na dag 9 dagen heb ik al een overvolle boodschappentas kunnen vullen.

Hoewel ik nog niet klaar ben, raad ik het nu al aan andere aan om ook te beginnen. Waarom? Het is superslim om voor de drukke december maand en chaos van het nieuwe jaar wat orde in je leven te brengen.

Hoe minimalistisch ben jij?

Reacties

  1. Wat een pittige challenge om op de laatste dag zoveel items uit te zoeken! Maar het lijkt me wel heerlijk om zo opgeruimd verder te leven. Ik keek laatst tiny houses op Netflix en ben helemaal verslaafd. Die moeten ook ontspullen en dan blijft alleen hetgeen over wat je echt gebruikt, of waar je intens gelukkig van wordt! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het al vaker voorbij zien komen dit, lijkt me toch wel echt de moeite waard om het eens te doen :) Heb je de hele challenge volgehouden? :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!

Contactformulier