Misschien weet je nu al wat je met de feestdagen aan doet. Heb je hét perfecte setje al gescoord en wacht het nu in de kast af, wanneer het aangetrokken wordt. Maar weet je ook al welke ondergoed je eronder aan doet? Vaak denken mensen goed na over wat ze aanhebben en gaat hierbij alle aandacht naar wat het oog altijd ziet. Maar weet jij dat hoe kleding zit, helemaal niet door de kleding zelf bepaald wordt? 

Shapewear is een magische woord. Het draait allemaal om het accentueren, corrigeren en modelleren van de juiste zones en het verstevigen van de huid. Het is voor jong en oud, in alle soorten en maten voor welke shape dan ook. Overigens vind ik het geen must om iedere dag shapewear te dragen. Zeker niet. We leven in een tijd waar je als vrouw steeds meer de touwtjes in eigen handen mag moet nemen. Ergens geen zin in? Niet doen. Iets moeten omdat iedere vrouw dit doet? Onzin. Ieder lichaam is anders. Rond de feestdagen hebben we prioriteiten soms anders liggen. Klokje rond eten maar wel op je kerstbest aan tafel? Corrigerend ondergoed geeft soms net even dat extraatje die je rond de feestdagen kan wensen. 

Vroeger trokken vrouwen hun korsetten (te) strak en tegenwoordig hebben we comfortabel zittend corrigerend ondergoed dat je figuur net iets mooier laat uitkomen. Het had jaren terug een imagoschade, maar inmiddels staat het ook bekend om zijn verleidelijke en sexy indruk. Zo waren spanx ineens het antwoord op elk gala-gerelateerd probleem. Geen zin in poespas? Er zijn ook genoeg basic varianten te vinden.

Weet wat je graag draagt
Corrigerend ondergoed, onzichtbaar en een prachtig figuur. Dit is waar shapewear voor moet staan. Helaas is niet alles even fijn. Zo kan het voorkomen dat het helemaal niet prettig aansluit. Ben je langer dan gemiddeld? Grote kans dat zogenaamde body's ook wel rompertjes niet lekker sluiten of zelfs trekken rond de bikinilijn. Geloof mij, dit heb je liever niet. Het is een kwestie van weten wat je graag draagt en vooral veel passen.

Materiaalkeuze
Shape-body zit strak, maar elastisch om je bovenlichaam en beperkt je geenszins in je activiteiten. Door goede materiaalkeuze kan corrigerend ondergoed ook licht zijn, kijk altijd naar het label.  Er zijn bepaalde materialen die je liever wel of niet aangesloten draagt. Een goed idee om naar te kijken zodat je niet snel oververhit zult raken of daardoor een minder comfortabel gevoel krijgt. In de zomer luchtig, in de winter wat dikkere stoffen.

Shapetop, body, jurk of set
Ze accentueren je mooie en vrouwelijke taille en laten je borsten net iets beter uitkomen. Niemand kan door je kleding heen zien dat jij figuur corrigerende kleding draagt. Zo zijn er tops met padding (geen bh dragen kan zelfs onder het vriespunt, wat een feest!) of jurkjes die dan weer perfect kunnen onder een andere jurk. Zelf haat ik het altijd als je verschillende laagjes met het oog kunt zien, maar naadloze shapewear laat geen vervelende lijntjes achter.

Het dragen van corrigerend ondergoed echt niet meer is voor dames op leeftijd. Iedere dame, van jong tot oud, moet kunnen profiteren van optimaal draagcomfort en een prachtig vrouwelijk figuur.

Artikel in samenwerking met Hunkemöller

Draag jij wel eens shapewear?