Column | Hoewel halloween een paar jaar geleden steeds populairder in Nederland werd, was het afgelopen week erg rustig. Regen gooide hier en daar namelijk roet in het eten. Hoewel het aansluit bij het 'oktobergevoel' baal je enorm als je compleet geschminkt of als mummie over straat loopt..

Een aantal jaar geleden kende we het enkel uit Amerikaanse televisieseries, waar het feest altijd groots gevierd werd. Georganiseerde griezeltochten en huizen die worden omgetoverd tot haunted houses. Hoewel halloween zijn oorsprong vindt in het katholieke geloof, is hier anno 2019 niet veel van te merken. Ge├»nspireerd door horrorfilms gaan fanatiekelingen aan de slag met latex, maskers en special effect make-up, hoe gekker hoe beter!

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik echt in mijn broek schijt voor alles wat onder horror valt. Vroeger als kind vond ik Piet Piraat verkleed genoeg om tijdens bepaalde even weg te duiken. Ik ben een held op sokken, maar dan ook echt. Je maakt mij niet blij met een avondje griezelfilms bingewatchen. Niks voor mij! Een frightnight? Mij krijg je voor geen mogelijkheid mee.. Nee hoor, halloween is wat dat betreft niet my cup of tea. Lekker in bad met een goede thriller spreekt mij vele malen meer aan. En dit is dan ook precies wat ik afgelopen donderdag deed. Eerst kinderen uit de buurt blij maken met een greep uit ons snackassortiment (oke, oke, ik snoepte enthousiast mee) In bad met een halloween bruisbal van Lush en een goed boek.

Het is nog niet groots genoeg om van een heuse halloweengekte te spreken. Natuurlijk, je hebt altijd mensen die geen oktoberfest of halloween feest willen missen. Feestwinkels hebben dan wel hun skeletten en schmink klaarstaan maar of dit veel gebruikt wordt? Versierde huizen en decoratie heb ik niet veel gezien. Waar ik eerst woonde merkte je er niks van, op wat pompoenen bij de deur werd er niks ondernomen. Nu is dit inmiddels vast ook wel anders. Halloween is naar mijn mening enkel compleet na een rondje 'Trick or Treat'. Of ik mezelf dit over een x aantal jaar ook zie doen met mijn kinderen? Wie weet. Volgend jaar toch meer snoep inslaan!

Vier jij halloween groots?