Mooi volumineus haar maakt altijd indruk, het voegt iets toe aan de rest van je uiterlijk. Een 'good hairday' is altijd mooi meegenomen. Maar als je de manier waarop je met je haar omgaat en een paar gewoontes aanpast, kun je het haar helpen om de mooiste versie van zichzelf te zijn, lokken die je zo graag wilt! Zelf heb ik sinds hoelang ik me kan herinneren al gedoe met hoe mijn haar zit. Toen ik heel erg jong was groeide er sprietjes aan de voorkant, wat resulteerde in een *kuch* mooie ponycoupe. Waarna ik er jaren over heb moeten doen om alles weer op gelijke lengte te hebben. Ik heb altijd al dun haar gehad, zelfs kale plekken op mijn hoofd en had zelden een geweldige haardag.  Maar die tijd is gelukkig voorbij. 

V e r m i j d e n    h e t e   h a a r t a n g e n 
Om maar te beginnen met de meest voor de hand liggende tip, vermijd die stijltangen en föhns zoveel mogelijk. Hoewel het natuurlijk verleidelijk is om je lokken volledig onder controle te houden met een föhn, stijltang en krultang, kunnen deze haarstijlmiddelen je juist belemmeren in jouw streven naar lengte en een mooi volume. De extreme hitte beschadigt je haar waardoor de haren eerder in het midden kunnen afbreken en er verschrompeld uit kunnen zien. Dat wil je waarschijnlijk vermijden, toch? Ik gebruik misschien een keer in de maand een stijl- of krultang, maar ben wel fan van het gebruik van föhns. Nadat ik mijn haar gewassen heb, laat ik het aan de lucht drogen óf maak ik er echt werk van. Haarproducten, goed preppen en mooi in model föhnen. Ik gebruik wel altijd een hittebescherming, maar door je je haar te föhnen terwijl jij met je hoofd ondersteboven staat, krijg je een super mooi luchtig kapsel. Dit klinkt gek, maar ik doe het al jaren en werkt erg fijn. Vooral in combinatie met de Refreshing balm van Keune werkt dit top. 

N i e t   v a a k   w a s s e n
Het vet waardoor je haar er vettig uitziet heet talg, en zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar sterk blijven. Ook voert talg voedingsstoffen naar deze gebieden toe. Als je je haar elke dag wast spoel je een natuurlijke stof die je lichaam produceert om je haar op de natuurlijke manier juist dikker en langer te maken weg. Het verschilt per persoon hoe snel haar groeit. Je hebt zelfs pillen die deze voedingsstoffen bevatten om de groei te stimuleren. Was je haar dus zo weinig mogelijk en doe het hoogstens om de dag. 

K o u d   w a t e r   w a s s e n
Als je je gezicht met koud water wast gaan je poriën dicht waardoor er geen vuil in komt; je haar reageert net zo als je gezicht als het gewassen wordt in koud water: de follikels sluiten zich en de haarschacht wordt vlak en gelijkmatig. Hierdoor ziet je haar er beter uit, waardoor het beter in model te brengen is en langer gezond blijft. Daarom is het aan te raden dat je je haar in zo koud mogelijk water wast en geniet van de voordelen die je dit zal brengen. Ik ben zelf echt een koukleum, en doe dit dan ook nooit in de winter. Maar in de zomer draai ik vaak de douche wat later in temperatuur. Zelf vind ik het echt te heftig om helemaal koud te douchen. Hier heb ik een manier op gevonden, ik spoel mijn haar vaak één tot twee minuten uit met super koud water, net voordat ik de douche uitstap. Zo heb ik wel kunnen genieten van een warme douchebeurt, maar zijn mijn haarschubjes wel weer dichtgegaan.


D e   j u i s t e   p r o d u c t e n
Niet alle producten zijn hetzelfde en er zijn er veel die speciaal gemaakt zijn met als doel dik en lang haar te laten groeien. Ga op zoek naar deze producten en zoek ook naar producten die pluizig haar of futloos, fijn en dun haar tegen gaan. Zelf vind ik droogshampoo naast een fijne tussen-in-wasbeurten- oplossing ook een goede volumeboost. Het zorgt er echt voor dat je haar wat meer body krijgt. Batiste is hier niet aan te spelen! Kijk dus goed naar wat nu gebruikt en of dat goed genoeg werkt. En probeer daarbij op zoek te gaan naar producten die natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten in plaats van de heftige chemische stoffen die je haar kunnen beschadigen. Veel merken die juist beloven om de hoofdhuid goed te verzorgen, zijn funest. Doe dus vooral even wat research voordat je haarproducten koopt. Misschien denk je dat het goede producten zijn, terwijl het eigenlijk alleen maar slecht voor de hoofdhuid en je lokken is.

H a a r a c c e s s o i r e s
Als je ooit een rubberen elastiekje hebt gebruikt om je haar mee vast te binden weet je hoeveel schade bepaalde materialen kunnen aanrichten bij je haar. Je zou hier misschien niet meteen aan denken, maar spelden en elastiekjes bepalen voor een groot gedeelte hoeveel volume en mooie slag in het haar zit. Het kan tegenwerken, of juist alleen maar meewerken aan een mooi kapsel. Gebruik dus alleen elastiekjes die speciaal bedoeld zijn voor je haar. Indien mogelijk gebruik dan voor het kammen van je haar alleen een plastic kam die geen naden heeft omdat je haar in kammen die wel naden hebben vast kan komen te zitten en eruit gerukt kan worden.

Heb jij nog een goede tip om hier aan toe te voegen?