Ik ben zeker geen lifestyle of zelfacceptatie-goeroe, maar over het nemen van me time weet ik wel het een en ander. Een wijze les die ik onlangs hield uit een zelfhulpboek, was de zin: 'je moet leren om je eigen beste vriendin te zijn'. Tuurlijk ben je er voor je vriendinnen, geef je ze advies en ben lief. Maar is geldt dit ook voor jezelf? Het nemen van me-time is erg belangrijk. Goed voor jezelf zorgen. Of je dit nu graag doet door een uurtje in de badkamer te duiken, of een boek/tijdschrift te lezen. Zo nu en dan moet je even opladen. Ben je het smeren van gezichtsmaskers even helemaal zat? Hierbij een lijstje met wat originelere selfcare momentjes.

1) Neem een ontspannend lang bad of douchebeurt. Wedden dat je je meteen een stuk meer opgeladen voelt?
2) Zet een comedy serie of film aan. Of breng een bezoekje aan de bioscoop
3) Maak voor jezelf een lekker kopje koffie, thee of warme chocolademelk. Dat laatste uiteraard met slagroom!
4) Koop iets van je wishlist. Soms verdien je gewoon dat nieuwe paar schoenen of die leuke oorbellen.

5) Droom weg tussen de Pinterest borden. Ik kan hier zelf echt van genieten, al die mooie plaatjes.. Lekker scrollen en inspiratie opdoen = een moment van pure ontspanning.
6) Een (korte) wandeling maken. Bos of strand?
7) Tijdschrift of boek cadeau. Er is niks fijner dan jezelf verblijden met wat nieuw leesvoer. Ik kocht deze week een LINDA meiden blad én deed mezelf een tijdschrift abonnement cadeau. Nu al genieten bij het idee dat ze op de mat gaan vallen.
8) Happie eten on the go. Ik ren en ren, moet soms de koffie en broodjeszaken express snel voorbij lopen, maar wanneer ik dan wat ga halen.. Heerlijk!

9) Knuffelen met je huisdier. Dieren maken blij. Ik krijg meteen de neiging om naar mijn hond te rennen voor een korte knuffelsessie.
10) Netflix bingewatchen. Iedere zondag, mag toch wel?
11) Jezelf insmeren met body lotion. Door ieder stukje huid een beetje aandacht te geven kom je niet meer bij jezelf dan mogelijk.
12) De tijd nemen om iedere dag een regel te schrijven. Hoogtepunten van de dag, geluksmomentjes of je gevoel van die dag in een paar woorden krabbelen. Uiteindelijk ga je zien dat je hierdoor meer na gaat denken over de positieve dingen in je leven, en ga je goede patronen herkennen!

Neem jij wel eens bewust de tijd om goed voor jezelf te zorgen?