Terug in de tijd. Het dook vorig jaar al licht op, maar dit jaar is de Vintage, Retro-achtige stijl in woonaccessoires en meubels helemaal trendy. Warme kleuren, velours stoffen, geometrische patronen, gemixte- en natuurlijke materialen. Klassiek in Nederlandse huiskamers en tegenwoordig hipper dan ooit tevoren. Als ik zelf denk aan de fifties dan zie ik houten kasten, leren banken, retro stalen lampen, vloerkleden, platenspelers en contrasterende printjes. Ik kan me helemaal vinden in deze trend en laat jullie graag vijf super vintage items voor in het interieur zien.

Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooie vintage en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze vaak ecologisch en duurzaam. Kies voor materialen als hout, bamboe, touw of jute. Steigerhout is al jaren een trend, wat ook een natuurlijk en hergebruikt houtsoort is. Verder kun je kiezen voor natuurlijke stoffen, zoals wol of katoen. Natuurlijke materialen zijn tijdloos en daarom erg populair. Tegenwoordig zien we veel woonaccessoires die gemaakt zijn van hennep, grassen, riet, rotan en bamboe. De materialen zijn stevig en gaan lang mee. Deze natuurlijke materialen geven een exotisch tintje aan uw interieur. Mooi in combinatie met een basic interieur met een witte basis. Oude ambachten zoals weven en vlechten zijn erg populair. Natuurlijke materialen geven een mooi detail aan het interieur.

RETRO VS. VINTAGE
De woonstijlen retro en vintage verschillen van elkaar, maar worden soms door elkaar gebruikt. Retro meubels en accessoires zijn nieuw ontworpen producten, gebaseerd op de stijl van de jaren 1920 tot 1980. Vintage meubels komen werkelijk uit die periode, en soms nog verder terug. Van alle retro stijlen is de jaren vijftig woonstijl het meest populair. In die tijd bloeide alles zo'n beetje op. Gezelligheid stond centraal. Je kunt ze allebei tegen het lijf lopen in kringloopwinkels, maar echte parels kun je makkelijk van elkaar scheiden. Nu jaren later spelen allerlei hippe woonmerken op het vintage tintje in. Zo zijn er allerlei vintage inspired artikelen op de markt verschenen die je mooi kunt stijlen en als eyecatcher in je interieur hebt staan. Hieronder zie je een vijftal aan woonaccessoires uit de webshop van OTTO die dit gevoel helemaal ontarmen. 

Wat vind jij van de vintagetrend?