In een Instagram story liet ik weten dat ik iets nieuws voor mezelf ontdekt had, wat na een paar uren gebruik al groot favoriet was. Luisterboeken beluisteren via Storytel. Ik zag het wel eens hier en daar voorbij komen, maar schonk er niet echt aandacht aan. Tot ik zag dat je het voor 99 cent een maandje kon proberen. Ik heb vakantie, lees graag maar heb helaas niet het geld om 101 boeken te kopen. De keuze was al snel gemaakt. Het leek me leuk om mijn boekenplankje te delen.  Dit is overigens geen spon voor storytel, maar gewoon iets waar ik zelf de laatste tijd enorm veel plezier uit haal.

Misschien kende je het al, misschien ook niet. Om even wat achtergrond informatie te geven, op storytel kun je duizenden titels luisterboeken en e-books vinden. In gesproken door verschillende stemmen, in verschillende talen. Gelukkig staan er niet alleen oude(re) boeken op, maar ook net verschenen titels. Uit ieder genre, genoeg keuze. Ik was eerst bang dat er niks voor mij tussen zou zitten, maar inmiddels weet ik beter. In de app kun je boeken toevoegen op je boekenplank, zodat je ze makkelijk terugkunt vinden. Voor ik het wist had ik een hele lijst, vooral veel lifestyle, mindset & romans. 
Mijn verhaal: Becoming - Michelle Obama 
Wat nou als het ook anders kan? Janne Schuijn 
Focus AAN/UIT - Mark Tigchelaar
Steeds leuker - Jelle Hermus 
Houden van dingen die niet perfect zijn - Haemin Sunim
Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim
Sorry I'm Late, I Didn't Want to Come - Jessica Pan 
Anne - Hans Faber en Wim Faber
Hoe gaan we dit uitleggen - Jelmer Mommers
Lieve John - Nicholas Sparks
Miss Communicatie - Astrid Harrewijn
Een weeffout in onze sterren - John Green 
Het Rosie project - Graeme Simsion
Feminists Don't Wear Pink (and other lies) - Scarlett Curtis

Overal en altijd lees luistervoer
Ik ben een leesfanaat, en heb dan ook een lange lijst aan boeken die ik ooit nog wil lezen. Maar hoe kom ik daar ooit doorheen? Ik dacht, ernaar luisteren gaat vast een stuk sneller. Op dit moment, na de eerste week in mijn proefabonnement heb ik al twee boeken helemaal uit. Namelijk: 'Op je lijf geschreven' van Mayra Louise en 'Doen en denken als een kat' van Stephane Garnier. Twee mindset boeken die ik al enige keren voorbij liep tijdens boekenwinkel bezoekjes, maar ik toch graag wilde lezen. Evenals tientallen andere boeken. Het feit dat je het niet allemaal zelf hoeft te lezen, terwijl je stilzit in een stoel of bed, maar het tijdens allerlei huishoudelijke klusjes, in de trein of tijdens sporten aankunt zetten door op play te drukken.. Dat leek me wel wat. Daarnaast is het veel goedkoper dan alle boeken los kopen. Je hebt ze dan niet op je boekenplank staan, maar eerlijk: lees je boeken vaak meerdere keren? Ik zelf in ieder geval niet.

Je kunt ook boeken downloaden en zo offline (zonder internetverbinding) luisteren. Ideaal! Als ik straks weer iedere dag tweemaal in de trein zit, lijkt me dit heerlijk. Ik word altijd misselijk van lezen tijdens het reizen, maar zo kan ik toch heel wat boeken verslinden zonder ook maar een lettertje te lezen. Het is wel even wennen om uren lang naar iemand te luisteren, maar dat went snel. De ene stem is misschien fijner dan de andere, maar ze zijn niks voor niks voorlezers van Storytel.. Ik heb het al besloten, ook na het proefabonnement blijf ik trouw aan Storytel. Mocht ik uiteindelijk alle leuke titels hebben gelezen, en het nieuwere aanbod mij niet zo aanspreken, zien we het dan wel verder. Maar voor nu heb ik nog heel wat luisteruren te gaan!


Heb jij wel eens boeken geluisterd in plaats van gelezen?