Het eerste jaar zit erop, ik ga alweer aan mijn tweede jaar beginnen. Een opleiding volgen in Utrecht is zo slecht nog niet, door de maanden heen heb ik een aantal plekken bezocht die ik als hotspot zie.  Utrecht is niet alleen een leuke plek om uit te gaan, een hapje te eten of het centrum in te duiken. Het leek me wel een goed idee om deze te delen!

Ik voel nog steeds de ongemakkelijkheid van de eerste dag, toen ik voor het eerst naar school moest reizen in mijn eentje. Paniek. En wat vond ik het een chaos! Ik ben altijd best wel een angsthaas als het gaat om alleen reizen, maar inmiddels heb ik het helemaal onder de knie. Gelukkig heb ik nog geen ene keer in een verkeerde trein gezeten of op een ander spoor gestaan zonder te weten wat ik met mijn leven moest. Ik moet wel zeggen dat het niet geheel vlekkeloos gaat op Utrecht Centraal. Wat ook logisch is! Het is de kern van Nederland en je kunt overal naar toe. Om de minuut komt of vertrekt wel een trein. Er zijn al tal van storingen, vertragingen en wissels voorbij gekomen, maar ik ben tot nu toe altijd gewoon nog thuis gekomen. Toch fijn! 

Op Utrecht Centraal keek ik het afgelopen jaar iedere ochtend mijn ogen uit. Soms is het heel erg druk, soms verbazingwekkend rustig. De ene keer opent er een pop up store waar je condooms kunt passen (ja echt, je moet wat als je trein vertraagd is) de andere keer kun je nieuwe kiwi's proeven of een mini bioscoop bezoeken. Niks is te gek. De vier hotspots waar ik het over ga hebben, liggen op wandel- of fietsafstand van het station. De kans is dus groot dat je via via je bestemming bereikt. Reizen met de trein ligt het meest voor de hand en daarnaast kom je door allerlei bussen op elke plek die je wilt. Handig!

G a m e s t a t e
Gamestate is een fenomeen van speelautomaten dat is overgewaaid uit Amerika. In Utrecht vind je de grootste arcade hal van de Benelux met maar liefst een oppervlakte van 1000 m2. In deze arcade hallen tref je allerlei games aan zoals flipperkasten, simulatoren, racespellen, 4D games, gokspellen en behendigheidsspellen. Gegarandeerd gezelligheid.
Mariaplaats 13, 3511 LJ 

O o r s p r o n g p a r k
Vlakbij mijn school, en een ideale plek om te picknicken of een korte wandeling te maken. Het is vlakbij een hotel, die dezelfde naam als het parkje heeft, en meerdere bushaltes die hier mooi op aan sluiten. Er zit in dezelfde straat een kleine Albert Heijn, perfect om met lekker zonning weer wat snacks te halen en vervolgens daar op te eten.
Biltstraat 3572 AX Utrecht

F i v e   G u y s
Gehyped? Ja best wel! Als je via Instagram kijkt op de getagde locatie van Five Guys, zie je tientallen foto’s voorbij komen van hippe meiden en jongens die bij Five Guys een lekkere hamburger of shake aan het verorberen zijn. Als je van Amerikaanse fastfood houdt, dan denk ik zeker dat je Five Guys ook leuk en lekker gaat vinden. Fries before guys!
Stationsplein 20, 3511 ED

L u s h  c o s m e t i c s
De hemel op het gebied van cosmetica. Deze winkel moét je inlopen zodra je het ruikt, de geur komt je vast al in de winkelstraat tegemoet. Niet alleen een hele leuke winkel om te bezoeken, maar een hele belevenis an sich. Mocht je van badderen houden, gaat hier een wereld voor je open. Het zijn prachtige producten om alleen al naar te kijken, maar ook nog eens super vers, dierproefvrij, handgemaakt èn vega(n). Van top tot teen genieten.
Steenweg 46-48, 3511 JS

H o o g  C a t h a r i j n e
Regent het? Dan is Hoog Catharijne een mooie plek om te schuilen. Winkels, winkels en nog eens winkels. In Hoog Catharijne hoef je je in ieder geval niet te vervelen! Heb jij ook zo’n zin om nieuwe wintercollecties te shoppen? Om de winter te kunnen overleven en jezelf lekker in te stoppen heb je natuurlijk wat nieuwe cozy truien en een warme winterjas nodig. Met winkels zoals; Sissy Boy, Zara, H&M, Bershka, Stradivarius, Manfield.. Alle bekende winkelketens hebben een prachtig filiaal in dit fijne overdekte winkelcentrum! Oh, en aan de inwendige mens is ook gedacht. Eettentjes zat!
Godebaldkwartier 54, 3511 DX

Kom jij weleens in Utrecht?