Een tijdje geleden kwam het boek Miracle Morning van Hal Elrod in een boekenlijstje-artikel voorbij. Ik was benieuwd of het iets voor mij was, maar wist nog niet zeker of ik deze commitment aankon. In het boek beschrijft Elrod hoe hij een ochtendroutine heeft gevonden die ervoor zorgt dat hij iedere dag blij wakker wordt, zoals op kerstmorgen en mega productief kunt zijn voor je dag eigenlijk zou starten. Het is een bestseller en heeft inmiddels een heuse community opgeleverd. Er zijn duizenden mensen die hun ochtend beginnen met de SAVERS. Misschien ken je deze manier van opstaan, misschien ook niet. Ik vertel je er alles over!

Ik heb het boek inmiddels uitgelezen, en heb kennisgemaakt met een hele nieuwe mindset. Zo ben je bijvoorbeeld geen avond- of ochtendmens, het is maar wat je jezelf wijsmaakt. Elke routine of gewoonte is aan of af te leren. Erg interessant om te lezen, ik zal niet teveel spoilen over hoe en wat je kunt veranderen, hiervoor moet je echt zelf het boek lezen.

Samengevat
De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur 's ochtends!


Volgens Hal Elrod kun je binnen dertig dagen je leven compleet omgooien. Geen zelfhulpboek, maar meer een methode. Door de dag vroeg te beginnen, en dit op de juiste manier te doen kun je veel gelukkiger, rustiger en met meer structuur leven. Je kunt je aansluiten bij een Facebook Groep, of een Miracle Morning maatje zoeken zodat je de ochtenden samen ervaart. Niet perse om verantwoording af te leggen, maar als stok achter de deur en ter motivatie kan dit je erg goed doen gedurende de eerste dertig dagen. Online is nog veel meer te vinden aan video’s en aanvullend materiaal (in het Engels veelal). 

De Life S.A.V.E.R.S zijn opdrachten/oefeningen waarmee je de ochtend begint. Deze staan voor Silence, Affirmations, Visualisation, Exercise, Reading en Scribing, ofwel: stilte, affirmaties (korte, motiverende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf zegt), visualiseren, bewegen, lezen en schrijven. De volgorde mag je zelf bepalen, de lengte van de oefeningen ook. Volgens Elrod ga je met deze oefeningen zin krijgen om elke ochtend eerder op te staan, en sta je 'aan' om de dag goed te beginnen.

Dit is niet zomaar een zelfhulpboek dat mikt op het vergroten van je succes en geluksgevoel. Hal Elrod spreekt uit eigen ervaring als hij het heeft over het soms even niet meer zien hoe je verder moet met je leven. De methode van de Miracle Morning zorgt ervoor dat je zelf weer de touwtjes in handen neemt, en dat op een humoristische, speelse en onverwachte manier. Heerlijk dat dit boek zo praktisch, nuchter en positief is. Geen gezweef of geitenwollensokken, maar down to earth en direct toepasbaar. Het idee is dat je elke dag eerder opstaat dan nodig is, om in die tijd alvast het belangrijkste ding te kunnen doen: jezelf ontwikkelen (op alle mogelijke gebieden). Het is niet meer dan logisch dat zo'n start van de dag energie geeft om de rest ook met gemak te kunnen volbrengen. Daarna begin ik zelf de dag met ontbijt, mijn mailbox en het bijscrollen in mijn social media feeds! Heerlijk.

Goed nieuws! Vanaf nu kun je weer lekker commenten onder mijn blogposts. Ik had wat technische struggles, maar inmiddels zijn die allemaal verholpen. Laat vooral een comment achter, ik vind interactie altijd leuk!