Zelf pizza maken is gemakkelijker dan je denkt! Dit recept voor pizzadeeg is eenvoudig. Met pizzabloem en een goede extra vierge olijfolie ben je verzekerd van een uitstekende bodem. Een goede pizzabodem is krokant en luchtig tegelijk. Niet hard, maar ook niet zacht. Mooi dun en beslist niet vochtig, ook niet in het midden. Leuk om te doen, of dit nou met of zonder kinderen is. Klaar in vijf simpele stappen, dit kan iedereen. En kost daarnaast niets, met een paar ingrediƫnten ben jij je eigen pizza chef. Hup, aan tafel!


Ingrediƫnten
150 ml lauw water
½ zakje instant gist (3,5 gr)
½ theelepel suiker
250 gr bloem
½ theelepel zout
2 a 3 eetlepels olijfolie

B e r e i d i n g
1 Roer de gist en de suiker door 50 ml van het lauwe water. Roer de bloem en het zout door elkaar in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gist mengsel er in en roer door de bloem. En giet daarna de rest van het water en de olijfolie er bij. Kneed het deeg goed met je handen door elkaar tot het niet meer plakt en elastisch begint te worden.
2 Maak een bal van het deeg en doe deze terug in de kom en dek af met een iets vochtige schone theedoek en laat 45 min rijzen op een warme plek in het huis. Verwarm de oven voor op 240 graden.
3 Als het deeg gerezen is neem je de bal uit de kom en verdeel je deze in 2 gelijke ballen. Bebloem een werkoppervlak en rol een deegbal uit tot ongeveer 4 mm dikte en leg op een bakplaat met bakpapier.
4 Bestrijk de bovenzijde van de pizza met een dun laagje olijfolie. Laat de rand vrij en duw deze een beetje omhoog zodat de saus en topping er niet af kan lopen.
5 Beleg de pizza met wat jij maar wilt. En bak de pizza ongeveer 10 tot 15 minuten knapperig in de oven. Eetsmakelijk!

Vijf pizza klassiekers 
· Margherita: 
Tomaat, mozzarella, basilicum.
· Quattro Formaggi: 
Gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio of parmezaanse kaas en gewone Hollandse (Goudse) kaas
· Funghi: 
Tomaat, mozzarella en (verse) champignons
· Calzone: 
Tomaat, mozzarella, champignons en ham
· Diavola / Piccante: 
Tomaat, mozzarella, pikante salami

Maak jij wel eens je eigen pizza's?