Kleding maakt de vrouw, toch? Wat je onder je kleding draagt, is minstens zo belangrijk. Je ondergoed kan namelijk het verschil betekenen tussen mooi of misser, tussen fashion of flater. Dus maak je outfit af met góéd ondergoed. Ik ben expert, maar ik kan jullie wel wat fijne tips meegeven om de zoektocht naar de perfecte lingerie wat makkelijker te maken. Daarnaast deel ik graag wat mooie key items die altijd mooi en handig zijn.

Soms zie je iemand lopen waarbij je duidelijk de randjes van haar slipje kunt zien, of van die ‘vetjes’ boven een te strakke beha. Hoe leuk de outfit dan ook mag zijn, je trekt de aandacht om de verkeerde reden. En dat is jammer. Herkenbaar, of struggle jezelf hier wel eens mee? Vooral bij het kiezen van beha's gaat het vaak mis, heel veel vrouwen dragen de verkeerde maat beha. Maar, de juiste maat bepalen is lang niet eenvoudig. Belangrijk is het dat je een beha past voordat je hem koopt. Omdat in andere landen vaak andere maatvoeringen gelden, kunnen twee beha's van dezelfde maat toch andere afmetingen hebben. Het aanbod is reuze, zowel online als offline met labels zoals LASCANA, Hunkemöller, Love Stories hebben genoeg keuze. Maar of het een match is? Enige manier om hier achter te komen is door ze te passen. In de betere lingeriezaken kan het personeel je vaak ook helpen met het vinden van de beste maat. Twijfel je, vraag dan gerust voor hulp.

Draag altijd ondergoed dat bij je kleding past. Vermijd beha’s met veel kant en kraaltjes onder strakke topjes. En als je een beha draagt van dun materiaal, kan het gebeuren dat je tepels zich goed laten zien als het kouder wordt. Kies dan voor stevigere, gladde beha. Let ook op de kleur van je ondergoed. Lingerie die door je kleding heen is te zien, is niet mooi. Dus geen knalroze beha onder een zwarte trui of zwart onder een crèmekleurig topje. Kijk daarnaast ook uit met wit ondergoed. Dat gaat doorschijnen niet altijd tegen. Kies liever voor nudetinten.

Stofjes, stofjes, stofjes
De klassieke tip: een katoenen slip is bijna altijd goed. Katoen ademt en ventileert. Dit zorgt ervoor dat de zuurgraad van je vagina minder snel verstoord raakt dan bij het dragen van de meeste andere stoffen. Bovendien is katoen goedkoop, je bent dus geen fortuin kwijt als je een hele rits nieuw ondergoed aanschaft. Voor mensen met een erg gevoelige huid kan synthetisch ondergoed minder geschikt zijn. Dit kan zelfs leiden tot dermatitis, of ontsteking van de huid. Heb je vaak last van gevoelige plekjes? Dan kun je het dragen van synthetisch ondergoed beter vermijden. Zo niet, kan dit wel eens een hele fijne match zijn.

Wat voor ondergoed je wilt dragen, ligt echt aan je persoonlijke voorkeur. Zo ben ik helemaal verliefd op kanten body's. Maar je moet het eigenlijk gewoon lekker zelf weten wat je aantrekt. Maar welk model je ook kiest, het is belangrijk om te kiezen voor ademend materiaal en voor ondergoed in de juiste maat. Een strakke string kan voor irritatie zorgen, aan zowel de voor- als de achterkant. Maar dat geldt eigenlijk voor alle soorten slips die te strak zitten. Dit voorkomt irritaties op de huid, vooral als je ondergoed draagt met bijvoorbeeld stukjes kant, die kunnen schuren.

Je weet vast nog goed wanneer je voor het eerst een bh kocht. Waarschijnlijk met je moeder bij een speciaalzaak. Je lichaam werd opgemeten en je kreeg je allereerste bh. Voor je moeder was dit waarschijnlijk ‘een moment’, jij wilde gewoon naar huis.. Nu jaren later vind je het misschien iets geworden voor je partner of de wederhelft die je ooit nog eens tegen hoopt te komen. *Buzz* Wrong! Je draagt (sexy) lingerie natuurlijk in eerste instantie gewoon voor jezelf. Jij bent degene die het koopt. Jij bent de gene die het ziet. En jij moet eigenlijk degene zijn die een vreugdedansje wilt doen, omdat het zo mooi staat. Lingerie is not about seducing men; it’s about embracing womanhood.