Ik ken en gebruik ze al jaren, en gebruik ze met liefde: shampoobars! Goed voor een plasticvrije badkamer, handig op reis of een relatief goedkoop product als je de wasbeurten met de prijs vergelijkt. Slechts drie verschillende redenen die je kunnen overhalen om eens een shampoobar te proberen! Verschillende winkels hebben shampoo bars, zoals Lush, Dille & Kamille en Shampoobars.nl. Dat laatste is een webshop, waarvan ik in dit artikel ook de bars laat zien en review. Ik ging altijd voor die van Lush maar belandde laatst na een samenwerkingsvoorstel op een webshop die ze een tikkeltje goedkoper verkoopt. Daarnaast ook met andere geuren, wat meteen wel mijn aandacht trok.

Na mijn eerste kennismaking met Shampoo bars -inmiddels twee jaar geleden- was ik helemaal overdonderd met hoe fijn die van Lush zijn. Door de ronde vorm liggen ze fijn in de hand en komt er veel meer schuim vanaf. Hierdoor kost het veel minder tijd om mijn haar te wassen en voelt mijn haar gewoon schoon. Ook heb ik het idee dat de bars van Lush minder snel opgaan. En eerlijk: ze ruiken echt mega lekker. Precies zoals je van Lush gewend bent. Ik was een beetje bang dat die van Shampoobars.nl mij tegen gingen vallen, aangezien ik toch echt een Lush meisje ben. Die geurlijnen spreken mij zo aan, en ik heb altijd het gevoel dat geen enkel merk in de buurt kan komen van Lush. Dat is ook wel zo. De geuren zijn absoluut niet te vergelijken met die van Lush, maar het product (qua looks) en het resultaat op het haar is identiek.

Wat zijn shampoo bars nou eigenlijk?
Haarzeep of in het Engels shampoo bars zijn shampoos in de vorm van een zeepje. In plaats van een fles vloeibare zeep gebruik je een blokje zeep. Een shampoo bar is zero waste. Het heeft namelijk geen plastic verpakking. Daarnaast zijn ze compact, lang houdbaar, zuinig in gebruik en goedkoop. Met een bar doe je vaak stukken langer dan een fles vloeibare shampoo. Ideaal voor op reis want je hoeft alleen een blokje mee te nemen. Met één haarzeep kan je ongeveer 2 á 3 maanden doen.

Een shampoobar moet je eigenlijk twee weken gebruiken om je haar te laten wennen. Bovendien moeten eerst alle andere restanten uit je haar kunnen verdwijnen, dus dat heeft even tijd nodig. Als je na het eerste gebruik je haar stug vindt aanvoelen, probeer dan de tweede keer alleen bij de haaraanzet wassen.


Shampoobar.nl: ''De verpakking waarin wij onze Shampoo Bars versturen is volledig biologisch afbreekbaar. De zakjes waarin wij onze Shampoo Bars verpakken zijn recyclebaar. De productie is een duurzaam proces, waarbij veel wordt hergebruikt. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen. De groene ‘opvulchipjes’ zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Deze opvulchips kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water. En de doos bestaat uit karton en is recyclebaar. ''

Hoe gebruik je het?
  1. Zorg dat je handen nat zijn.
  2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven
  3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  4. Spoel de shampoo uit je haren.
  5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Ik koos voor de volgende vier shampoobars: Olijf, Lavendel, Kaneel & Green Tea. Kaneel is heerlijk kruidig, olijf en green tea lekker fris. Lavendel vind ik zelf wat minder, echt een toiletverfrisser associatie. Green tea is mijn persoonlijke favoriet! Daarvan blijft de geur naar mijn idee ook het langste hangen. Het resultaat is prima. Voor mij geen mega life chance, helaas. Niet pluizig, makkelijk kambaar en ik kan me vergissen maar volgens mij lijkt mijn haar voller. Dat lees ik ook bij andere reviews. Je haar lijkt voller doordat het niet bij de haaraanzet naar beneden gaat hangen wat wel het geval zou zijn bij gangbare shampoos. Zo verkopen ze ook blikjes en zakjes om het gebruik van je shampoo bar een stukje makkelijker te maken.

Winactie
In samenwerking met ShampooBars.nl mag ik ook nog twee shampoo bars naar keuze weggeven aan één van jullie! Laat hieronder weten welke twee shampoo bars uit de webshop jij graag wilt proberen om kans te maken. Meedoen kan t/m 25 april. Daarna stuur ik de winnaar een berichtje. Vergeet dus niet om in de comment je email of Instagram username achter te laten. WINACTIE GESLOTEN.

*Bevat ter review ontvangen producten