Pareltjes shoppen in de sale, 10x handige tips

vrijdag 22 februari 2019

Ik hou van shoppen, zonder twijfel. Maar iets in de sale kopen vind ik nog veel leuker. Mijn hart maakt een sprongetje als ik prachtige items voor minder kan scoren en daarnaast hebben (web)shops tegenwoordig altijd wel een sale lopen. Al sinds ik mijn eerste geld verdiende, was de sale voor mij het moment om te kopen waar ik normaal iets langer over na moest denken. Tijdens sales kun je flink besparen en meer voor minder kopen. Jeans, jassen, blouses en tassen.. Inmiddels heb ik al heel wat jaren ervaring met shoppen in de sale en deel ik daarom mijn tips hier met jou!

Items die we normaal gesproken geen blik zouden gunnen verdwijnen ineens in ons winkelmandje en zonder blikken of blozen staan we met een maatje te groot of te klein bij de kassa. We maken onszelf maar al te graag wijs dat we in de sale geld verdienen in plaats van het uitgeven. Maar eigenlijk is zo'n kast vol miskopen hartstikke zonde, ook wanneer het voor de helft van de prijs is. Gelukkig kan het ook anders. Alvast verwijzend naar tip drie, dit zijn een paar items die ik onlangs scoorde bij Sans-Online. Vooral de prachtige jas van Only, echt een pareltje. Voor de originele prijs al een mooi item, maar met die zestig procent korting was het helemaal een topper.


1) Maak een lijstje van alle items die je wilt hebben Oké, waarschijnlijk wordt dit een lijstje waar jij je niet lang aan zal houden, maar toch kan het dienen als een richtlijn voor wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet. Of voor als je met een heel beperkt budget zit. Een lijstje kan je helpen om echt het allerbelangrijkste te scoren in de sale.

2) Ruim je kast op Geef het maar toe: je hebt vast geen idee meer wat je allemaal in je kledingkast hebt hangen. Dus hoe kan je dan nieuwe dingen kopen? Hou dus eerst een grote schoonmaaksessie. Zo heb je een overzicht van wat je hebt en nog wilt. Daarna kun je je helemaal laten gaan tijdens het shoppen. Enjoy!

3) Shop alles-onder-een-dak Een uitdrukking die ik waarschijnlijk niet bestaat, en ik net zelf verzonnen heb. Maar hiermee bedoel ik dat je een slimme keuze moet maken als het gaat om een webshop. Als je gaat voor een webshop waar je veel verschillende merken kunt shoppen, slaag je gegarandeerd. Mooie items zijn soms moeilijk te vinden, maar wanneer merken allemaal in een shop te vinden zijn kun je van verschillende merken snoepen (en je bespaart zo ook nog op verzendkosten!).

4) Ga eerst alle webshops af Ben je absoluut geen online shopper, maar wil je wel een idee krijgen van welke kledingstukken er op het moment allemaal zijn? Breng dan je favoriete webshops een bezoekje om ideeën op te doen. Zo heb je een beter overzicht in je hoofd van wat je wilt.

5) Stel een maximumbudget vast Ga echt nooit shoppen met het idee ‘ik zie wel wat ik uitgeef’. Niet als je nog geen vast inkomen hebt en je spaarcentjes dus nog niet kan missen. Stel dus een maximumbudget vast en geef ook geen cent meer uit. Weet je nu al dat je je daar niet aan zal kunnen houden? Neem dan niet meer dan dat bedrag mee.

6) Trek comfortabele kleren aan Je zal de hele dag je kleren aan en uit moeten trekken. Kies daarom de meest gemakkelijke outfit die je hebt om in te gaan shoppen. Zo kan je je telkens snel omkleden en verlies je niet veel tijd met passen.

7) Kies de juiste stad uit Elke stad heeft zijn beste plekjes. En dat geldt ook voor winkels. Kies daarom een stad uit met je favo winkels. Zo maak je het meeste kans om leuke dingen te vinden.

8) Denk na over welke/hoeveel winkels je zeker wilt bezoeken De kans is groot dat je geen tijd zal hebben om elke winkel te bezoeken. Denk daarom op voorhand na over welke winkels je het eerst wilt zien en begin daar dan ook mee. Als je tijd over hebt, kun je nog steeds de rest van je lijstje met winkels afwerken.

9) Kies de juiste dag uit De meeste mensen hebben alleen in het weekend tijd om te shoppen. Het zal dan ook het drukst zijn in het weekend. Vermijd dus zaterdag en zondag wanneer je de kans daarvoor hebt, bijvoorbeeld tijdens vakanties.

10) Koop niet alles wat je ziet Waarschijnlijk zal je heel wat dingen mooi vinden, maar dat wil niet zeggen dat je alles moet kopen wat je ziet. Een item uit je comfortzone kopen is qua timing perfect, maar sla er niet in door. Je zal sommige dingen verbazingwekkend leuk vinden en dragen, maar eerlijk ladies.. 80% van dat soort aankopen zijn regelrechte miskopen. Toch? Maak slimme keuzes, zodat je met de leukste items naar huis gaat.

Koop jij vaak pareltjes of meer miskopen uit de sale?

1 opmerking

  1. Dit zijn zeker hele waardevolle tips. Ik moet bekennen dat ik me meer dan eens schuldig heb gemaakt aan impuls-sale aankomen en sale-blindheid.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!