Voordat ik mijn bed in stap, ben ik nog zeker een halfuur zoet aan allerlei voorbereidingen: m’n haar alleen even in een knot gooien of wassen, m’n lichaam (snel even douchen) en dan mijn gezicht. Het liefst wil ik het laatste overslaan, maar met make-up op slapen is echt een big no-no. Make-up kan je huid verstikken en puistjes en mee-eters veroorzaken. En tja, ik wil toch echt een gladde, glanzende huid. Hormonale onzuiverheden houd ik onmogelijk tegen, maar gelukkig heb ik zelf ook een rol in het 'kraterschapgehalte'. Soms heb ik simpelweg weinig zin/tijd om uitgebreid mijn huid te verzorgen. Daarom heb ik deze luie snelle routine bestaande uit slechts een aantal producten.

Ik vind het leuk om de dagelijkse routines van andere meiden te zien: wat en hoe gebruiken ze hun producten en welk effect heeft het? Op dagelijkse basis gebruik ik een paar simpele stappen, maar zo'n 2x in de week is mijn routine wat langer. Dan pak ik er van alles bij en geniet ik écht van de tijd waarin ik in de badkamer sta te smeren en doen. Vandaar dat ik mijn uitgebreide huidverzorging routine met jullie deel, wellicht hebben jullie er wat aan!

Ochtendroutine
Mijn ochtendroutine begint vroeg. Té vroeg als je het mij vraagt, namelijk om 6.00. Ik stap meteen de badkamer in. Na een ochtendplas (belangrijk!) is het tijd voor een korte reiniging. Als eerste was ik natuurlijk mijn handen, gezicht en poets ik mijn tanden. Mijn gezicht reinigen met water vind ik niet genoeg. Deze zeep 'Fresh Farmacy' van Lush is speciaal ontworpen voor een probleemhuid en zit standaard in mijn routine. In de zomer wissel ik wel eens af met Let The Good Times Roll, maar in de winter grijp ik liever tweemaal per dag naar deze milde gezichtsreiniger. Even een paar spraytjes van toner water. En ik ben klaar voor een laagje make-up! Vaak begin ik met een bb-cream van het merk Ziaja, maar als ik net wat meer dekking wil grijp ik toch echt naar een foundation.

Avondroutine
Tijd om die make-up er lekker vanaf te halen. Het is vrij simpel, wéér Lush Fresh Farmacy. In de ochtend en avond (na het reinigen van je oogmake-up - dit doe ik trouwens maar net met wat we hebben staan. Wel altijd twee fasen, werkt top!) gewoon even inmasseren met dit zeepje en afspoelen. Taadaa! Een schone huid, zonder trekkerig gevoel. Dit product raad ik iedereen met een onzuivere huid aan. Het is een milde zeep die lekker ruikt. De geur is niet zo overheersend zoals we van Lush gewend zijn maar hij ruikt toch lekker. En het fijne is dat hij niet zo agressief is, zoals sommige producten tegen een onzuivere huid. Voor ik slapen ga breng ik een paar druppels van The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% aan op mijn gezicht/hals en werk dit in met draaiende/kloppende vingertop bewegingen. Weer wat van de toner spray, en ik ben klaar om naar bed te gaan!

Extra stappen
Mocht ik er echt zin in hebben, -of het gewoon heel erg nodig vinden..- steek ik wat meer tijd in mijn huid. Deze stap in de huidverzorging wordt vaak vergeten of zelfs helemaal overgeslagen: Exfoliëren. Verwijder dode huidcellen en laat je huid weer ademen. Je kunt het maximaal 3 keer per week doen. Doe je het vaker? Dan heb je juist kans dat je huid droger wordt. Ik gebruik zelf de welbekende The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution twee keer in de week. Door te exfoliëren (scrubben, peelen) stimuleer je de bloedtoevoer naar de huid van je gezicht, waardoor de huid noodzakelijke voedingsstoffen ontvangen. Na een intense peeling kan mijn huid wel wat voeding gebruiken. Ik gebruik nauwelijks crémes omdat ik het gevoel haat, en eigenlijk ook niet nodig vind om mijn poriën onnodig af te sluiten. Maar masker-momentjes houd ik zo'n 1/2x per week. Heerlijk! Vooral de maskers van The Body Shop en Lush vind ik heel erg fijn. Droge lippen? Lipscrub van Lush is mijn redmiddel.

Het is dus vooral veel Lush & The ordinary. Maar wie weet is dit over een aantal maanden weer helemaal anders.

Welke merken gebruik jij op het gebied van huidverzorging graag?