Outfitpost: A day in the city during Januari

woensdag 16 januari 2019

De afgelopen dagen is het me toch een partij koud. Vaak eindig je door dit weer in een slobber trui en een simpele jeans. Niks mis mee, maar aankleden zou iedere ochtend een feestje moeten zijn. Tijdens dit aankleedproces gaat het niet om of het leuk staat, maar vooral om hoe praktisch en warm het zit. Dit kan ook allebei! Het inspireerde mij om weer eens een outfitcollage te maken, helemaal in het teken van de winter. dit keer een outfit om je lekker warm te houden. Een ribgebreide trui, trendy riem, enkellaarsjes en dé perfecte mom jeans. Gooi er leuke sokken onder en een warme teddy coat op, you're ready to go!

Om heel eerlijk te zijn vind ik de winter tot nu toe best gaan. Een keer lichte sneeuwval, geen super lage temperatuur. Maar gewoon iets frisser. In Nederland is het weer zo onvoorspelbaar! Volgens de weermannen komt de winter er nu toch echt wel aan. Tijd om op de winterse toer te gaan. Om de een of andere reden heb ik zelf altijd het idee dat rond januari de wintertijd aan zijn eind komt, en het in februari dan als het gaat om weer, wat beter moet zijn. Dit is natuurlijk helemaal niet zo, vorig jaar hebben we ook rare situaties gehad betreft het weer. Zo gek dat je soms helemaal niet weet wat je moet kopen. Afgelopen weken heb ik een paar keer gewinkeld, overal was sale. Dit vind ik altijd een leuk moment om in allerlei winkels te gaan en tot de conclusie te komen dat veel winkels gewoon dezelfde items verkopen. Naast dat ze veel van het zelfde verkochten (wat logisch is) hangen de zomercollecties voor een groot deel al in de kledingrekken. Dat vind ik om heel eerlijk te zijn best erg. Luchtige zomerkleding ga ik nu echt nog niet kopen hoor! Iedere winkel volgt de trends, wat natuurlijk super logisch is. 

De super zomerachtige items hangen dus alweer in de winkels, maar gelukkig zijn er ook nog genoeg fijne dikke warme truien.  Een echte tussenweg is dan vaak niet te vinden. In deze tijd van het jaar kun je goed items combineren, een dik fluffy vest met een top eronder die op zichzelf eigenlijk te koud zou zijn. Ik vind het zelf altijd erg leuk om een simpele outfit op te leuken met een aantal accessoires. Riemen en sieraden zijn dan je beste vriend. Hier koos ik voor een riem van Riemenenco. Het heeft niet echt zin om veel te gaan winkelen, je zit eigenlijk net tussen twee super verschillende seizoenen in. Vaak weet ik dan helemaal niet meer wat ik moet kopen. Ga ik nog wat warme items inslaan of ga ik mijn garderobe al wat klaar maken voor het volgende seizoen? Soms weet je gewoon niet wát je moet kopen. Een fijn moment om naar je essentials te grijpen.


Omdat de koudere en wat warmere perioden elkaar altijd heel snel afwisselen en kunnen verschillen met de weersvoorspellingen, weet je eigenlijk nooit wat je aan moet trekken. Daarom is het makkelijk en slim om kleding in meerdere laagjes te dragen. Als het zonnetje dan misschien toch heel even doorkomt kun je iets uittrekken. Dit is een comfortabele maar toch fashionable outfit, waar ik zelf ook zo in zou schieten!


Wat vind jij van deze outfit?

2 opmerkingen

  1. Wat een toffe outfit! Ik ben de laatste tijd ook fan van warme en toch fashionable outfits.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele toffe outfit! Laatst heb ik weer wat oude broeken weggedaan, omdat ze slijtageplekken hadden. Een nieuwe broek moet ik dus binnenkort weer gaan kopen. Die tas is trouwens ook echt leuk!

    Liefs,
    Marloes

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!