Voordat ik aan een opleiding in Utrecht begon, kwam ik er eigenlijk bijna nooit. Maar inmiddels voel ik me al helemaal thuis in de stad. Gek he, hoe dat eigenlijk ineens went? Inmiddels volg ik nu al drie maanden de opleiding Media en Communicatie, en reis ik in de vroege ochtend naar Utrecht Centraal om vanuit daar met de bus op school aan te komen. Tijd voor een kletsartikel/update! Van het heen en weer reizen en schoolopdrachten in Utrecht uit te voeren, ben ik Utrecht anders gaan bekijken. Het lijkt soms wel een tweede huis! Voorheen vond ik Leiden het einde, maar nu begint Utrecht het wel steeds meer te winnen.

Vroege ochtenden
De afgelopen drie maanden zijn erg snel gegaan. Ik voel nog steeds de ongemakkelijkheid van de eerste dag, toen ik voor het eerst naar school moest reizen in mijn eentje. Paniek En at vond ik het een chaos! Ik ben altijd best wel een angsthaas als het gaat om alleen reizen, maar inmiddels heb ik het helemaal onder de knie. Gelukkig heb ik nog geen ene keer in een verkeerde trein gezeten of op een ander spoor gestaan zonder te weten wat ik met mijn leven moest. Ik moet wel zeggen dat het niet geheel vlekkeloos gaat op Utrecht Centraal. Wat ook logisch is! Het is de kern van Nederland en je kunt overal naar toe. Om de minuut komt of vertrekt wel een trein. Er zijn al tal van storingen, vertragingen en wissels voorbij gekomen, maar ik ben tot nu toe altijd gewoon nog thuis gekomen. Toch fijn! Deze twee foto's schoot ik even snel tijdens een rondje Utrecht voor een fotografie opdracht. De school en opleiding erg naar mijn zin, wat ik erg fijn vind.  Gelukkig was stoppen met de vorige opleiding echt wel de goede keuze! Na het maken van zo'n beslissing kun je niet meer terug. En in dit geval is dit echt precies hoe het uit moest pakken. Ik merk dat ik veel meer enthousiasme en plezier kwijt kan in de modules. En heb al heel veel nieuwe dingen kunnen leren. We zijn tenslotte al bijna halverwege het schooljaar.

Op Utrecht centraal kijk ik mijn ogen iedere ochtend uit. Soms is het heel erg druk, soms verbazingwekkend rustig. De ene keer opent er een pop up store waar je condooms kunt passen (ja echt, je moet wat als je trein vertraagd is).. En deze maand kun je films kijken. In de pop up bioscoop kunnen Bezoekers kunnen in de mini-bioscoop met 24 stoelen een trailerprogramma zien om de nieuwste films te ontdekken en krijgen dan gratis popcorn. Ik kan ook zo genieten van alle (kerst)lichtjes die door de stad heen hangen. Wat is het toch sfeervol! Voor het nog maar acht uur 's ochtends is geweest, heb ik mijn rit door het centrum van Utrecht er al opzitten. De Bijenkorf zie je al vanaf een afstand, de grachten liggen er mooi bij en er hangt prachtige sfeerverlichting. Mooie lampjes en ballen in de bomen én elk stadskwartier word benoemd. Daarnaast is de verleiding iedere dag groot om even wat winkels in te schieten. Man man man, die Lush in Hoog Catharijne zit me daar veel te verdacht opgesteld. ;)

Samengevat: Ik heb het druk, maar dus echt wel naar mijn zin en ben daarnaast ook blij hoe alles op dit moment in mijn leven is. De verhuizing is nu iets meer dan drie maanden geleden, en dit huis voelt super fijn.  Iedere ochtend als ik wakker wordt, of thuiskom kan ik weer een gat in de lucht springen van hoe alles er nu uitziet.

Bloggerdeblog?
Toch vind ik het erg jammer om te merken dat het bloggen combineren met alles niet zo super goed gaat. Voorheen kwamen er 3/5 blogposts online, maar op dit moment ben ik al trots als het lukt om er eentje te plaatsen. Gelukkig komt de kerstvakantie eraan, en heb ik dan zeeën van tijd om lekker aan de slag te gaan met fotograferen en blogteksten schrijven.

Kom jij vaak in Utrecht?