Salt Of The Earth natuurlijke deodorants

zaterdag 20 oktober 2018

In mijn gehele blogcarrière zijn deodorants nog nooit ter sprake gekomen, hoogtijd om eens een deodorant review te doen! Eén van de belangrijkste dagelijkse verzorgingsproducten, die we ook nog eens het meest per maand verslinden. Deodorant, een product waar je eigenlijk nooit omheen kan. De oktobermaand staat traditioneel bekend als ‘stoptober’, de maand om te stoppen met roken. Salt Of The Earth voegt nu nóg een gezonde gewoonte toe aan deze herfstmaand: switchen naar een natuurlijke deodorant. Ga jij voor groen? Ik denk dat de Salt of the Earth deodorants een enorm goede keuze zijn als je op zoek bent naar een natuurlijke variant voor hem of haar. Maar werkt het ook prettig onder de oksels? En is het alle gewonnen awards waard? Tijd om te testen!

Steeds vaker maken we de bewuste keuze voor natuurlijke verzorging, zonder ongewenste chemische toevoegingen maar mét de verzorgende kracht uit de natuur. Salt Of The Earth biedt de nieuwste generatie deodoranten – 100% natuurlijk, 100% effectief – en past daarom perfect bij de kritische consument anno nu. De formule is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout, potassium alum; in Azië wordt dit al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke deodorant. Je brengt het aan onder de oksel en het zoutfilmpje op de huid zorgt ervoor dat onprettige geurtjes geen schijn van kans maken. De poriën worden niet geblokkeerd of vernauwd, de bacteriën die de transpiratiegeur veroorzaken overleven simpelweg niet in het zoute milieu. Klinkt als de perfecte natuurlijke oplossing! Of je nu houdt van de roll-ons, de sprays of de ‘flagship’ Unscented Classic Stick, Salt Of The Earth heeft voor iedereen een passende, 100% natuurlijke effectieve deodorant. Doordat Salt Of The Earth haar deodoranten uitsluitend verrijkt met natuurlijke stoffen als aloë vera, kamperfoelie en lavendel, zijn ze ook uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De goede eigenschappen van Salt Of The Earth
  • Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten
  • Ze bieden 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur
  • Ze laten geen witte of gele strepen achter in kleding
  • Ze zijn niet getest op dieren. Geschikt voor veganisten en vegetariërs!
  • Ze zijn 100% chemical free: bevatten geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan of minerale oliën of andere chemicaliën.

Overschakelen naar een natuurlijke deodorant? Dat is extra aantrekkelijk in de oktobermaand! Salt Of The Earth heeft zich als missie gesteld zoveel mogelijk consumenten te helpen de ‘natuurlijke deo switch’ te maken. Houd de winkels van Etos, Kruidvat en het online platform Plein.nl in de gaten, want de hele maand lang zijn er super-acties met alle varianten van Salt Of The Earth. De maand oktober is BIJNA voorbij, haast je dus snel om op de valreep gebruik te kunnen maken van fijne kortingscodes.

Normaal gebruikte ik altijd deo sprays, maar vaak heb ik het gevoel dat er meer gas uitkomt, dan product. Vaak sta ik 's ochtends enorm te proesten in een deodorant-walm. Ik dacht: Dat kan toch niet goed zijn? Ik vind die typische Dove rol varianten niet echt aanspreken. Niks tegen merken zoals Dove, maar vaak doet dat niet heel veel goeds voor mijn gevoelige oksels. En ruik ik meer naar muffe oma, dan ik op mijn leeftijd verlang. Ik mocht de volgende Salt of the Earth deodorants proberen:

Salt Of The Earth Natural Unscented spray 7,49
Ideaal voor mannen, of voor mensen die het liefst alleen hun parfum ruiken! Deze spray is namelijk geurloos, maar voldoet verder wel aan alle andere deodorant-voorwaarden. De Natural Spray is geurloos en is de eerste en enige 100% natuurlijke deodorant die beschermt tegen lichaamsgeur en dankzij huidverzorgende aloë vera ook zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Ik vind het vaak wel speelser om te 'layeren' met parfum, body lotion en deodorant. Maar op sommige dagen (of nachten) is een neutrale deodorant precies wat je nodig hebt. Een hele fijne om te hebben staan in de badkamer! En een heel handig uniseks product, fijn om met je geliefde te kunnen delen.

Salt Of The Earth Pure Aura Lavender & Vanilla Roll-On €7,49
De Pure aura Lavendel & Vanilla Roll-on deodorant heeft dezelfde goede eigenschappen als de natural unscented deodorant, maar dan met een heerlijke frisse lavendel & vanille geur. Pure Aura bevat huidverzorgende aloë vera en 15 botanische extracten en essentiële oliën​. Deze deodorant gebruik ik sinds kort iedere dag. In de ochtend of na het douchen breng ik de deodorant onder mijn oksels aan en in de avond ruik ik nog steeds als een bloempje. Een heerlijke frisse geur! Echt een geurtje waarvan ik een tikkeltje wakkerder word. Heel gek, want ik houd normaal helemaal niet van lavendel of vanille.

Wat een aanwisten! Door de jaren heen heb ik tientallen diverse merken geprobeerd, maar ik moet toch wel toegeven dat dit de aller-allerbeste op de markt is. Het geeft een goed gevoel tijdens het aanbrengen (je stikt niet in de intense deodorant (spray)lucht), je ruikt gedurende de dag heerlijk én het bevat hele goede ingrediënten. Dat het dierproefvrij is en allerlei chemische ingrediënten mist, vind ik een enorme plus! Geen enkel product heeft hetzelfde effect. Geen Lady Speed Stick die hier meer tegen op kan. Ik moet zeggen dat ik het vrij moeilijk vind om te oordelen over een product als deodorant. Dit omdat, meer dan elk ander beautyproduct, deodorant voor iedereen anders 'werkt'. Misschien vind jij iets heel erg fijn en is het een traktatie voor de gevoelige 'oksel'huid, en krijgt een ander bergen uitslag van hetzelfde product. Hoe dan ook is dit een product die je gewoon zo snel mogelijk zelf moet proberen. Sinds dat ik deze twee producten in huis heb, staan alle andere deodorants on aangeraakt in de badkamer kastjes! Heuse commitment. Het voelt als een goede daad naar het milieu toe, maar is stiekem ook veel fijner voor mijn oksels. Wat zullen ze blij zijn met mijn nieuwe deodorant-gewoonte! Ik wil zo snel mogelijk meer varianten van Salt Of The Eart proberen.

*Bevat ter review ontvangen producten

Had jij al van het merk Salt Of The Earth gehoord?

1 opmerking

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!