Joehoe, ik leef nog hoor! Na een korte radiostilte laat ik weer even wat van mij horen in de vorm van een korte persoonlijke update. Gisteren is mijn vakantie begonnen, en dit geeft mij even de tijd om terug te kijken naar de afgelopen twee maanden. Oh jongens, wat heb ik een heel ander leven gekregen. De afgelopen weken stonden geheel in het teken van wennen. Wennen aan het nieuwe huis, nieuwe omgeving én natuurlijk de studie in Utrecht waaraan ik eind augustus begon. Inmiddels zit de eerste module en de bijhorende toetsweek erop. Tijd om even bij te kletsen, toch?

Ik heb het enorm druk -maar het gelukkig ook heel erg naar mijn zin- en ben blij dat ik een opleiding heb gevonden die ik echt leuk vind. Heerlijk om weer bij een groep studenten te horen en aan allerlei opdrachten te kunnen werken. Een tussenjaartje is heel erg leuk hoor, maar weer aan de slag kunnen en iets te doen hebben geeft toch een veel voldaner gevoel. Het reizen met NS valt me nog best mee, hoewel ik wel een beetje teleurgesteld ben in het feit dat ze aankomende week helemaal niet rijden en mij verbinding dus helemaal uitvalt. Bij de twee kanten die ik op kan, worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Balen! Ik kan wellicht nog ergens komen, maar dan duurt dat allemaal wel zo'n twee uur langer dan normaal. Dat word dus even puzzelen.

De verhuizing lijkt alweer maanden geleden, grappig is dat eigenlijk hé? We voelen ons goed op onze plaats, al was het wel even wennen en voelt het soms nog een beetje gek. Ik heb enorm veel plezier gehaald uit het inrichten en het maken tot eigen plek van mijn reusachtige kamer. Ik kan er zo intens van genieten! Het is precies geworden zoals ik wilde, en vind alles echt mooi bij elkaar passen. Ik krijg nog steeds, elke keer als ik mijn kamer inloop een fijn gevoel van binnen. Ik ben sinds de verhuizing helemaal nog geen een keer terug gegaan naar Katwijk, wat wel nog op de planning staat. Ik kijk er wel naar uit om wat post op te halen en even te buurten. Het is heel erg gek, ik zit bijvoorbeeld nog wel in de dorpsgenoten-Facebookgroep, maar als ik iets voorbij zie komen heb helemaal geen FOMO. Tuurlijk mis ik bepaalde dingen aan het dorp, (vooral het strand en de duinpaden, als ik heel eerlijk ben) maar ik heb niet het gevoel dat ik iets mis en ik elk moment terug wil. Beide plekken hebben zo hun plus- en minpunten. Ik baal bijvoorbeeld enorm dat ik niet meer met onze viervoeter op strand kan wandelen en naar de zee kan luisteren. Dat hebben we namelijk geruild voor de heerlijke *kuch* mestdampen en een wat meer plattelandse omgeving. Ze hebben op hun eigen manier charme, zal ik maar zeggen!

Zoals ik al aangaf, heb ik deze week herfstvakantie. Goh, daar ben ik wel even aan toe! Ik zit inmiddels helemaal in het ritme, maar het is toch wel vermoeiend. Het vroege opstaan gaat gelukkig wel weer, ik was eerst wel een beetje bang om tussen de opleidingen door chronische ochtendhumeur op te lopen. Maar gelukkig kan ik het nog! Zelfs in de weekenden wanneer ik uit kan slapen, word ik  uit mezelf rond half zes wakker. Heel typisch. Ik heb voor deze vakantie nog niet iedere dag een hele planning in mijn gedachte. Maar heb ik wel een aantal dingen die ik graag wil gaan doen, of gewoon moeten gebeuren. Zo wil ik heel wat blogjes schrijven en productfoto's maken, maar ook een keertje winkelen, naar de bioscoop en wat andere leuke hotspots bezoeken. Daarnaast moeten er nog wat schoolzaken gebeuren en wil ik de nodige slaapuren en series inhalen. Voordat je het weet, is het weekje alweer voorbij.

Heb jij ook een paar daagjes vrij, of moet je gewoon aan de bak?