Mijn ideale zondag

zondag 7 oktober 2018

Zondag, pff even bijkomen. Voorafgaand aan die typische maandag gaat gelukkig vaak een typische zondag. Zo’n lekkere luie(r)dag waarop ik meestal niet al teveel doe, voor de drukte van de week weer begint. Heerlijk zondagen, het is op zaterdag na echt mijn favoriete dag in de week. Dan voel ik me wat rustiger en mag ik ook even rustig aan doen van mezelf. Lekker een beetje hangen en dingen doen waar je zin in hebt en mezelf voorbereiden op de nieuwe week die komen gaat. Ik ben een echte uitslaper en neem jullie in deze blogpost graag met me mee in mijn ideale zondag.

In bed liggen, terwijl het buiten regent. Kan jij daar ook zo van genieten? De laatste weken is het weer zo herfstachtig, dat ik er inmiddels helemaal aan gewend ben geraakt. Het nat regenen is wat minder, maar het zachte getik op de achtergrond is zo onwijs lekker om naar te luisteren. Misschien vind je het gek, misschien vind je dit zelf ook. Wanneer het kouder word en de dagen korter beginnen te lijken, storten we allemaal een beetje in. Je bent sneller moe, bent niet gemotiveerd en wil eigenlijk zo snel mogelijk onder de lakens vertrekken naar dromenland. Gelukkig kunnen we op de zondag ons zelf aan de oplader liggen, en weer even opladen voor een nieuwe week. Ik vind het in deze tijd van het jaar op zondag heerlijk om uitgebreid in bad te gaan, een gezichtsmaskertje op te doen en een boswandeling te maken.

Typische zondag-dingen:
• Wakker worden en je gewoon weer omdraaien, en dat tot drie keer toe
• Ontbijten met afbakbroodjes en vers gekookte eitjes
• Tot 16 uur ’s middags in je pyjama rondlopen omdat je toch de deur niet uit hoeft
• Uitgebreid lunchen met tosti's of wentelteefjes 
• Bloggen met je laptop op schoot en eindelijk weer eens lezen bij je favoriete bloggers
• Een eindeloze film- of Netflixmarathon houden omdat je er de hele dag de tijd voor hebt
• Diepvries pizza eten omdat je geen zin hebt om te koken
• Balen dat je de wekker weer moet zetten voor je gaat slapen

Vorige week werd ik 's ochtends nog tijdens zonsopgang wakker, en was de lucht helder blauw tegen de tijd dat ik uit huis ging om naar school te reizen. Op dit moment is alles al pikkedonker als ik van huis ga. Heel gek. En zo demotiverend om het bedje uit te stappen. Laat mij maar lekker een paar uur langer doorslapen! Inmiddels wonen we al een maand in het nieuwe huis, en ben ik helemaal gewend aan de kamer en mijn nieuwe bed.  Op de zondag heb ik altijd het gevoel dat ik even wat extra uurtjes slaap moét pakken, en vaak slaag ik daar aardig in.

Oh jongens, wat is slapen in een lekker liggend bed toch een enorm fijn gevoel. We zijn al maatjes geworden en ik laat 'm liever niet alleen. Vooral het kraken van mijn gloednieuwe dekbed geeft mij echt het-slapen-in-een-hotel-gevoel. Het ClimaBest Drôme dekbed is geschikt voor alle seizoenen. Het is vochtregulerend en isolerend, anti-allergisch en bevat geen schadelijke stoffen. Het kan tot 60 graden gewassen worden, en hij kan zelfs in de droger. Voorheen had ik een wat goedkoper dekbed en dacht dat er nooit echt een verschil kon zijn in kwalitatief dekbed, maar beter voor een goed matras kon gaan. Inmiddels denk ik daar anders over, natuurlijk is het matras erg belangrijk, maar ook het dekbed is erg belangrijk als het gaat om fijn slapen. Het ClimaBest Drôme dekbed die ik van LivingComfort mocht ontvangen is lekker dik, voelt heerlijk aan (knisperend dekbed, hell yes! daar teken ik voor) en zorgt ervoor dat ik niet rillend of badend in het zweet wakker word. Zodat ik elke ochtend weer fris en fruitig opsta om een nieuwe dag te beginnen!

*Blogpost in samenwerking met LivingComfort


Hoe ziet jouw ideale zondag eruit?

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!