Favoriete Netflix series van het moment

dinsdag 11 september 2018

Waar zouden we zijn zonder Netflix? Het is al een tijd geleden dat ik iets schreef over series en aangezien ik toch wel een onwijze bingewatcher kan zijn vond ik het dan ook tijd om weer eens te delen welke series ik op dit moment veelvuldig kijk. Naast de enorme filmfreak die ik ben, volg ik ook nog een stuk of vijf series tegelijkertijd. Verklaar me voor gek, maar ik vind het heerlijk! De app en website worden hier zeker vaak gebruikt! Genoeg keuze, dus ik hoef me de komende tijd zeker niet te vervelen. Vandaag deel ik met jullie het rijtje aan series die ik op dit moment volg, of waarvan ik wacht op een nieuw seizoen omdat ik er in een sneltreinvaart doorheen ben gegaan.. Grab some popcorn!


Afbeelding: Stockphoto
• The good wife
Een serie die inmiddels al afgelopen is maar sinds kort staan alle seizoenen op Netflix. Dat is fijn, want ik vind het toch wel heel leuk om aan een serie te beginnen die je lekker achter elkaar door kunt kijken. The Good Wife was zo’n serie waarvan ik in het begin niet zeker wist of ik het leuk zou vinden, maar het lijkt eigenlijk heel erg op Suits. The Good Wife gaat over Alicia Florrick, die weer aan het werk moet nadat haar man de gevangenis in moet door een publiekelijk seks/corruptie schandaal. Ze pakt haar werk als advocate weer op om haar twee kinderen te onderhouden. Vanaf seizoen drie begint de serie voor mij echt goed te worden. De eerste twee seizoenen vond ik wel lekker wegkijken maar daarna begint er toch meer tempo, betere verhaallijn en karakterontwikkeling te komen naar mijn mening. Daarnaast is het acteerwerk in de serie echt fantastisch. Een aanrader!

• Elementary
Sherlock, maar dan helemaal anders. Ik moest even wennen aan deze hedendaagse versie van het welbekende verhaal over detective Sherlock Holmes, maar het is erg verslavend. Veel referenties uit de originele verhalen komen terug, maar dan uiteraard in een modern jasje. Zo is John Watson veranderd in een vrouwelijke versie, genaamd Joan Watson en is het allemaal wat realistischer in beeld gebracht dan de vorige detective serieversie van Sherlock Holmes. Ik vind het zelf enorm leuk om detective series te volgen, maar je moet er wel van houden. Is dat het geval, dan is dit helemaal jouw cup of tea. 

• Once upon a time
Ik ben extreem laat met het kijken van deze serie, maar beter laat dan nooit. Het is niet wat ik normaal graag kijk, maar ik droom helemaal weg in deze wereld van hedendaagse sprookjes. Het fantasy genre is verstrikt met drama, en maakt het voor mij daarom een hele goede serie om te volgen. Emma Swan leidt een eenzaam leven in Boston als zij opeens benaderd wordt door Henry, het zoontje dat zij tien jaar eerder ter adoptie afstond. Henry beweert dat Emma de vermiste dochter is van Sneeuwwitje en de Sprookjesprins. Kort na Emma’s geboorte zou zij door haar sprookjesouders zijn weggestuurd om haar te beschermen tegen de vloek van de Boze Koningin. Emma gelooft geen woord van Henry’s fantasierijke verhaal en brengt hem snel terug naar zijn pleegmoeder Regina in Storybrooke. Maar als zij eenmaal in het pittoreske dorpje aankomt, begint Emma te vermoeden dat sprookjes de wereld nog niet uit zijn… Normaliter ben ik geen fan van fantasy series, maar once upon a time is een ├Ęchte Netflix favoriet! Inmiddels ben ik bij seizoen zes, deze is namelijk sinds deze maand op Netflix verschenen. Weer wat nieuwe afleveringen om ' zuinig' doorheen te gaan. Netflix heeft namelijk laten weten dat seizoen zeven niet online gaat komen. Enorm balen dat Ziggo ervoor heeft gezorgd dat het allerlaatste seizoen nooit gaat verschijnen in mijn favoriete app.. Maar gelukkig zijn de andere zes seizoenen nog een bepaalde periode te bekijken. Snel doen dus!

• Brooklyn Nine-Nine
Dit is weer een heel ander genre, maar ik moet Brooklyn 99 gewoon even vermelden. Dit is een typische verstand-op-nul serie en lachen geblazen. We volgen het dagelijkse leven van Captain Ray Holt en zijn hysterische team van detectives, die misdaden oplossen in Brooklyn, New York. De serie draait vooral om Jake Peralta, een kinderachtige detective die zich altijd in gekke situaties wurmt. Samen met zijn collega’s, die allen ook enorm grappig en gek zijn, ontstaan er elke keer weer aparte gebeurtenissen. personage is lekker over the top, maar zo ontzettend grappig! Net zoals bij Modern Family of Friends kun je niet echt een favoriet kiezen, omdat ze allemaal leuk zijn en vooral ook leuk bij elkaar. Als ik toch moet kiezen ga ik voor Charles Boyle, die altijd lekker ongemakkelijk uit de hoek komt met de meest vreemde opmerkingen. Het is gewoon een luchtige, grappige wegkijker, voor als je daarvoor in de mood bent.

• One day at a time
Deze heb ik inmiddels al een aantal weken geleden uitgekeken. One day at a time is een heerlijke serie, die bestaat uit een tal kortere afleveringen die je met gemak weg kunt kijken. Met enorm veel humor! In de serie zien je hoe Penelope probeert het gezin te onderhouden en moet dealen met de afwezigheid van de vader van haar kinderen, haar eigen trauma’s uit het militaire leven en de relatie met haar moeder. Ondanks dat er wat heftigere, serieuze zaken aanbod komen is het totaal niet ' zwaar' in beeld gebracht. Persoonlijk krijg ik er echt een Jane-the-Virgin-vibe van! Ze wonen gezamenlijk met de moeder van Penelope in een huis. De moeder van Penelope is een weduwe van de nogal oude stempel. Voor mensen die van comedy houden is het sowieso een must-see! Uiteraard kun je een dosis aan latino grappen verwachten omdat het over een Cubaans gezin gaat.

Zo, ik hoop dat ik jullie weer lekker veel inspiratie en kijkplezier heb kunnen bieden met deze persoonlijke Netflix favorieten. Naast deze vier aanraders heb ik al eerder wat Netflix lijstjes gemaakt, die je gemakkelijk via de zoekbalk terug kunt vinden. Ik deel tips nooit dubbel, dus mocht je meer inspiratie willen opdoen vanuit het Netflix aanbod, lees dan zeker de vorige delen. Ik heb al veel gezien, maar ik sta altijd open voor suggesties. Dus als je op basis van mijn favorieten een andere film of serie aan mij kunt aanraden, laat het me dan zeker even weten bij de comments.Welke serie(s) kijk jij op dit moment?

4 opmerkingen

 1. The good wife is een super goede serie! Ik kijk op dit moment alleen nog maar Orange is the new black.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb op dit moment alleen nog maar Videoland, maar Modern Family en Friends heb ik allebei met liefde uitgekeken toen ik nog Netflix had.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. One day at a time & Brooklyn nine nine vind ik allebei ook top series!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne aanraders om te onthouden! Ik heb alleen nog maar Once upon a time uit dit lijstje gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!