MAC stapelreview: mineralize blushes en lipsticks

donderdag 9 augustus 2018

Ik volg MAC Cosmetics al jaren op de voet, maar voeg gek genoeg niet zo heel vaak iets nieuws toe aan mijn collectie. Tot dat ik in één keer vier producten bestelde, namelijk twee mineralize blushes en een satin en matte lipstick. Ik heb het altijd al wel een fijn merk gevonden, maar gebruikte er naast de basic bekende pareltjes niet veel andere producten van, en kocht daarom ook niet zoveel erbij.  Ik had Kinda Sexy al een flinke tijd op de wishlist staan, maar twijfelde of het een niet te warme kleur voor mij was. Ik waagde de gok, en bestelde daarnaast ook nog een aantal andere mooie producten, die ik allemaal in deze blogpost incl. swatches ga reviewen.
MAC Mineralize blushes New Romance & Ray Beam
De Mineralize blushes zijn voor mijn gevoel net wat specialer dan de powder blushes van MAC, en dat mag ook wel voor de prijs die je ervoor moet betalen. Ik wil best een duurdere blush kopen, maar dan wil ik wel waar voor mijn geld en het product met plezier kunnen gebruiken. Ik koos voor de kleur New Romance, een prachtige perzik-roze blush met een mooie subtiele glans, en de variant Ray Beam, een wat neutralere roze blush kleur met een hintje perzik erin. Zie je een thema terugkomen? Alle vier deze items hebben iets van perzik in zich. Helemaal mijn kleur van het moment, zo te zien! Ik had van New Romance al wel eens eerder gehoord, maar de tint Ray Beam kwam mij niet bekend voor. Mineralize blushes van MAC zitten verpakt in een mooi vierkant doosje, dit maakt het product gelijk een stuk mooier om te zien. De blush zelf zit in een rond doosje met aan de bovenkant een doorzichtig vlak, daardoor kan je gemakkelijk zien om welke kleur blush het gaat. Dat vind ik zelf erg handig voor als je veel verschillende blushes in je stash hebt liggen. De verpakking ziet er mooi uit, is erg fijn in gebruik en gaat naar mijn gevoel gemakkelijk open en dicht, ze hebben een magneetsluiting, iets wat ik echt wel een bepaald luxe gevoel vindt geven. De inhoud van deze blushes bevat 3.2 gram, dit is een redelijke hoeveelheid waar je best wel een tijdje mee kan doen. Laatst zag ik bij iemand op instagram dat ze een blush jaren lang iedere dag had gebruikt, en ze hem helemaal had opgemaakt. Ik vind producten zoals highlighter en blush altijd heel erg zuinig in gebruik, deze wissel ik vaker af en zijn vaak zo mooi van pigment dat je maar weinig per keer nodig hebt. Hoewel je met gezichts- en contourpoeders vaak een stuk sneller pan raakt, omdat je die vaak royaal aanbrengt en meestal dezelfde poeders gebruikt. 

Ik had hele hoge verwachtingen van deze blushes. Ik vind de Mineralize finishes van MAC altijd de fijnste producten om mee te werken omdat ze prachtig blenden op de huid. En wauw, wat ben ik omver geblazen door deze blushes. Ik had al wel verwacht dat de kleuren een mooie match met mijn huid zouden zijn, maar het geeft de huid zo'n mooie blos en tegelijkertijd een hele subtiele glans. Ze blijven heel lang op de huid zitten, vaak vervagen blushes bij mij gedurende de dag, maar aan het einde van de dag zie ik deze producten nog duidelijk op mijn huid zitten. Daarnaast vind ik de blushes super mooi blenden, geen gek poppeneffect, maar een mooi kleurtje op de wangen. Ik ben groot fan, sinds ik deze twee blushes binnen heb, heb ik geen andere blush meer aangeraakt! En dat zegt echt wat. Ik heb nog velen andere tinten op het oog, gelukkig is de keuze altijd reuze bij MAC en brengen ze daarnaast ook vaak LE's uit, waar je je beautyhart aan kunt ophalen.

MAC matte lipstick Kinda sexy & satin lipstick Myth
Een product van MAC is altijd goed. Laten we beginnen met de twee lipsticks die ik kocht. MAC lipsticks komen altijd in een kenmerkend kogelvormige huls en bevatten 3 gram. De matte lipstick in Kinda sexy stond al eeuwen op mijn lijstje, maar hij was steeds uitverkocht als ik de lipstick met een mooie korting wilde bestellen. Nude kleuren bestellen zijn altijd een risico, dit omdat je nooit weet hoe het echt op je lippen staat, en of het de juiste ondertoon is. Na heel wat reviews en Youtube video's kijken waarin allerlei kleuren geswatched werden, was ik eruit. Kinda Sexy zou voor mij het ideale dagelijkse kleurtje moeten zijn. Ik bestelde het kleurtje Myth op de gok, voor velen is het een prachtige nude kleur, andere kunnen 'm maar slecht hebben. Zelf heb ik een lichte huid, en vaak kan het dan net iets meer tinten hebben voordat het echt op een 'concealer-lip' lijkt. Nu het zomer is ben ik wel wat meer getint, maar dan kun je altijd nog grijpen naar een wat donkerdere lipliner. Zodra je die onder de lipstick draagt, is het contrast wat groter en lijkt de lipstick wat meer diepte en kleur te krijgen. Vaak is dit de oplossing om een nét te lichte lipstick tot de perfecte nude om te toveren! Voorheen had ik alleen nog maar ervaring met de matte lipsticks van MAC, dit is namelijk mijn favoriete finish waar ik altijd bij gebleven ben. Dit keer wilde ik ook eens de satin formule proberen. Satin lipsticks moeten namelijk een stukje comfortabeler aanvoelen dan de matte lipsticks van MAC, zonder sneller te vervagen. Satin betekent niet helemaal mat, maar ook zeker niet glanzend. 

Kinda Sexy heeft dus een matte finish en zou je qua kleur het beste kunnen omschrijven als een perzikkleurige nudetint. Vooral voor de iets getinte meiden is dit een hele mooie kleur! Hij heeft een warme ondertoon en is een goede my lips but better kleur. Matte lipsticks van MAC houden het op mijn lippen altijd zo'n 3 tot 4 uur uit (afhankelijk van wat je eet/drinkt), daarna beginnen ze wat te vervagen en is het na een tijdje nodig om wat bij te stiften. Ik ben heel blij dat ik de satin lipstick Myth toch besteld heb, aangezien dit een hele mooie kleur is waar je veel mooie combo's mee kunt maken. Op een donkerdere lipliner of onder een prachtige gloss. Echt een fijne tint om in je collectie te hebben! Ik heb al eerder dit soort tinten in mijn stash gehad, maar die waren toch heel anders als deze. Waar andere soortgelijke tinten soms je wat dood kunnen laten ogen, is dit een goede ondertoon die bij de meeste huidjes past. Mocht je twijfelen of dit bij jou wel of niet het geval is, raad ik je zeker aan of even de kleur te gaan bekijken in de winkel, en hem even te swatchen. Lipsticks kunnen namelijk wat anders ogen op verschillende huidtypes en ondertonen. Betreft de satin formule, ik zou het letterlijk omschrijven als satijn; fluweel zacht maar met een semi-matte finish. De lipstick is daardoor niet droog wat ik zelf erg prettig vind op de lippen. Langer als 3 uur houdt hij niet op mijn lippen, maar bijwerken vind ik vaak helemaal niet erg. Ik ben super blij dat het geen miskoop is, door de perzik ondertoon geeft het gelukkig geen concealerlook, en kan ik deze lipstick er met een gerust hart bij pakken als ik voor een basic look wil gaan.

Sinds kort kun je ook bij Notino terecht voor allerlei MAC Cosmetics producten. Ik was blij verrast toen ik dit ontdekte op de webshop! Hier heb ik al eens eerder een hele grote bestelling aan Batiste droogshampoo's gedaan (ze hebben ook allerlei varianten die je niet in de winkel vindt) en kocht ik wel eens parfums voor fijne prijsjes. Naast alle andere merken in het assortiment kun je nu daar nu ook terecht voor dit merk, erg handig als je het mij vraagt, nu kun je je tandpasta, huidverzorging, parfum en favoriete make-upjes allemaal in een keer bestellen zonder extra verzendkosten.

*Bevat ter review ontvangen producten

Wat heb jij voor het laatst aangeschaft van MAC Cosmetics?

7 opmerkingen

 1. Mooie producten hoor! Ik heb laatst 2 nieuwe lipsticks aangeschaft, een nude en lekker roze. Daarnaast nog de fixing spray en de highlighter soft en Gentle! Echt een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede shoptip! Ik koop vaak mijn producten van MAC bij de Douglas. Laatst nog wat LE producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook echt een MAC meisje! Heb inmiddels al ruim 30 lipsticks.... oops.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht pas wat mini mac lipsticks in mijn favoriete tinten, altijd handig voor in de tas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb al deze vier producten ook, vooral Kinda Sexy gebruik ik veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! Ik ben erg fan van de satin blushes van MAC, maar wil ook wel eens een van de mineralize blushes proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, Myth lijkt me de perfecte nude lipstick voor mijn lichte huid. Ik ga 'm eens proberen in de Douglas.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!