Laatste verhuisupdate, nog vier weken voordat we overgaan!

donderdag 26 juli 2018

Wat vliegt de tijd! Voodat we het wisten zijn we nog maar één maand verwijderd van de grote verhuizing. Aargh, zo spannend. De verhuizing komt steeds dichterbij en we zijn inmiddels al echt aan het aftellen. Eerst moesten we nog een beetje wennen aan het feit dat we helemaal uit onze woonplaats gaan. Maar inmiddels zijn we al een aantal keren naar de nieuwe woonplaats geweest en voelt het wel aan als een buurt waar we in kunnen wonen. Zo maakten we al kennis met onze nieuwe buren. Liever een goede buur dan een verre vriend! Toch? Op dit moment zijn al heel veel meubels en vuilniszakken vol troep weggebracht, en is het even schakelen hoe alles tussen twee huizen in werkt. Ik vond dat het wel tijd werd voor een laatste verhuisupdate. Ik ben wel van plan om uiteindelijk een paar blogposts te schrijven met before and after foto's, maar echt updates over het hele verhuisproces gaan er hierna niet meer komen. Het zijn nu de laatste loodjes!

Eén van de laatste dingen die nog op de aanschaflijst voor het verhuizen staan, zijn jaloezieën en een aantal last-minute dingen zoals een matras, bedlinnen en wat kleine accessoires. Raamdecoratie is iets waar ik niet het meest opgewonden over raak als ik denk aan verhuizen. Nieuwe meubels, behang en kastruimte zijn dan veel verleidelijker! Maar toch keek ik mijn ogen uit toen er een keuze gemaakt moest worden. Er is zoveel om uit te kiezen: rolluiken, rolgordijnen, gewone gordijnen.. Ik wist al vrij snel dat ik jaloezieën het mooiste vond! Twee weken geleden bestelde ik het behang voor in de nieuwe slaapkamer, en daar passen witte houten jaloezieën heel erg mooi bij. Ik kan niet wachten om het uiteindelijke resultaat te zien. Op dit moment komen heel veel dingen bij elkaar. Het wordt echt een huis. Dit klinkt misschien raar, meubels uitzoeken is leuk, maar zie er maar een mooi geheel van te maken. Ik heb de afgelopen maanden enorm veel interieurinspiratie opgedaan (bij winkels en webshops zoals Ikea, Thuisin, Karwei) en ben veel opties langsgegaan. Uiteindelijk is het dus iets geworden wat ik in het begin helemaal niet in gedachten had. Het verhuisproces is heel leuk, maar tegelijkertijd ook erg zwaar. Zeker op dagen dat het warmer dan dertig graden is. Het is soms even stressen, maar we zijn al heel ver. De aankomende weken gaat er vooral veel geverfd en behangen worden en moeten er daarnaast heel wat meubels worden gemonteerd. Inpakken hoef ik gelukkig niet meer veel te doen. Er staan al 80 dozen in de opslag. Ik vind het heerlijk om 'even' -gaan heel wat uren in zitten, onderschat dat nooit- alles na te gaan en heel veel weg te gooien.

Het is nu nog even een grote chaos, maar daar komt hopelijk snel verandering in. Ik ben op dit moment druk bezig met het vooruitwerken van blogartikelen, zodat de blog niet op een lager pitje komt te staan. Het is nu inmiddels wel een stuk moeilijker om mooie productfoto's te maken zonder een aantal van mijn camera essentials. Ik heb gelukkig heel veel foto's al geschoten en hoef in veel gevallen er nu alleen nog maar tekst omheen te schrijven. Op dit moment is de planning zo dat er elke dinsdag en donderdag een artikel online verschijnt. Ik merk dat het op andere blogs ook een stuk rustiger is, waardoor ik me gelukkig niet schuldig voel. Normaliter kwamen er veel meer blogposts online, maar dit is nu even niet haalbaar i.v.m. de verhuizing. De zomervakantie is perfecte timing, maar we hopen natuurlijk dat er ook nog wat tijd overblijft om van vrije dagen te kunnen genieten.


*In samenwerking met Thuisin

Ben jij weleens verhuisd? En, wat vond jij van dat proces als je er op terugkijkt?

8 opmerkingen

 1. Oehhh wat spannend en leuk! Veel succes de komende weken.
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend zeg! Veel succes en plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat onwijs leuk voor je zeg! Spannend allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je heel veel succes de komende weken. Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aah, spannend! Ik snap helemaal dat je hier naar uitkijkt. Ik ben vorig jaar verhuisd, het hele proces is zo onwijs leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat het je laatste verhuisupdate is, ik vond het erg leuk om meegenomen te worden in het hele proces. Veel verhuissucces!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke schrijfstyle heb je! Ik volg je blog sinds kort, maar ik ben helemaal fan. Je instagram pagina, blog layout en content spreekt me helemaal aan. Onwijs veel succes en geluk in het nieuwe huis gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes gewenst de aankomende weken!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!