Fashion confession: het dragen van een damespak

donderdag 19 juli 2018

Suits, niet alleen een van mijn favoriete series om te kijken maar ook een kledingstuk dat ik erg kan waarderen! Het is de laatste jaren echt een fashion statement geworden en dat vind ik stiekem erg leuk. Niet alleen heren kan het enorm sexy staan, er zijn ook hele mooie én gewaagde pakken voor vrouwen. Eerst vond ik het niet typisch-Nienke, maar inmiddels ben ik helemaal verliefd op deze trend. Zelf heb ik er tot op heden helemaal nog geen één, maar heb ik wel de drang om er eentje in mijn kast te hebben hangen. Zo kon ik laatst mijn geluk niet op bij het zien van het bovenstaande Leopard setje van My Jewellery. Zo tof! Hij was er toen jammer genoeg niet meer in mijn maat. Sindsdien ben ik eigenlijk opzoek naar dé perfecte variant voor mij. Een eindeloze zoektocht volgde, en veel toffe broekpakken bestaande uit een blazer en pantalon vlogen me om de oren. Een vriendin van mij is ook al maanden op zoek naar een mooi pak, en liep halverwege ook vast. Het moet natuurlijk niet te zakelijk staan en wel goed in je styletje passen. 
 Afbeelding: My Jewellery

Eigenlijk ben ik heel veel leuke pakken tegengekomen, maar sommigen waren het dan weer net niet. Een goed pak is een musthave in elke mannengarderobe. Maar hoe zit dit bij vrouwen? Op het moment is het pak voor de vrouw een wat wiebelige fashiontrend. Smaken verschillen. Het heeft misschien al snel een mannelijke uitstraling wanneer een pak bestaat uit een colbert en een nette broek met een krijtstreep en een getailleerde blouse, maar het kan ook mooi, chic en vrouwelijk zijn. Je ziet nu, omdat het zomer is, ook heel veel leuke blazers met een bijpassend shortje. Op deze manier draag je een pak, maar is het wat minder heftig omdat de stof van het pak dan niet overal aangesloten is. Je ziet grote stukken been, en kan het jasje ook zo nu en dan aan en uit doen, afhankelijk van het weer. Gooi er een leuke basic top onder en gaan met die banaan!


Hierboven kun je zien hoe ik het zelf zou combineren. Voor de wat vrouwelijkere accenten kun je bij deze outfit denken aan een mooie tas, hoge hakken of een felle kleur nagellak. De pakken die worden gedragen met een nette blouse geven echt die chique zakelijke uitstraling, het kan zijn dat dat juist de look is waarvoor jij wilt gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens een andere gelegenheid het vooral te combineren met wat hippere items zoals een croptop of een bandtee. Ik hou zelf echt van het nonchalante stijltje, dus zou gaan voor een stoer, maar tikkeltje girly shirt. Een zwarte, of juist witte top met een gekleurde opdruk. Toffe sneakertjes -of nu omdat het zomer is sandaaltjes- eronder en wat accessoires om het af te maken. Je kunt gaan voor een leuke riem, of wat sieraden. Pantalons vond ik altijd al leuk, maar inmiddels ben ik erachter dat ik een setje dat bij elkaar hoort ook erg leuk vind staan. De zoektocht is wat moeilijk, maar als je het perfecte pak gevonden hebt.. Het scheelt volgens mij ook heel wat tijd in de ochtend. Iets onder de blazer en klaar! Ik wil het mooie gestreepte pak graag aanschaffen. Deze kwam ik tegen in een dameskleding webshop die Masion Scotch online verkoopt, alleen houdt de prijs me toch nog even tegen. Wellicht scoor ik hem binnenkort in de sale! Wat vind jij? Moet ik dit heerlijke pak gaan bestellen of niet? Gelukkig hebben ze op dit moment wel de code VT-18LQFJLP waarmee je t/m 5 november 5% korting krijgt, verzacht toch een beetje de pijn als je naar je bankrekeningafschriften kijkt. Geld besparen is altijd mooi meegenomen!

*Blogpost in samenwerking met vtmode

En, heb jij al een matchend pak in je kast hangen?

8 opmerkingen

 1. Ik vind het zo leuk zo'n damespak!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, dat heb ik nog niet! Lijkt me wel heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het echt wat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik er al twee, allebei van MyJewellery. Ze zijn zo gemakkelijk en stylish!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, persoonlijk denk ik dat dit echt niet iets is wat mij staat. Jammer, wat ik vind het bij andere altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh, wat tof! Ik ben echt fan van deze trend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er een van Stradivarius, maar draag hem alleen op dagen dat ik dat kleine beetje extra zoek in een outfit. Moeilijk om uit te leggen, maar ik schiet er niet zo snel in als in een casual spijkerbroek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal leuk! Ik vind dat je er echt een toffe collage van hebt gemaakt. :)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!