De beste tips voor volumineus haar

dinsdag 10 juli 2018

Mooi volumineus haar maakt altijd indruk, het voegt iets toe aan de rest van je uiterlijk. Een 'good hairday' is altijd mooi meegenomen. Maar als je de manier waarop je met je haar omgaat en een paar gewoontes aanpast, kun je het haar helpen om de mooiste versie van zichzelf te zijn, de lokken die je zo graag wilt! Zelf heb ik sinds hoelang ik me kan herinneren al gedoe met hoe mijn haar zit. Toen ik heel erg jong was groeide er sprietjes aan de voorkant, wat resulteerde in een *kuch* mooie ponycoupe. Waarna ik er jaren over heb moeten doen om alles weer op gelijke lengte te hebben. Ik heb altijd al dun haar gehad, zelfs kale plekken op mijn hoofd en had zelden een geweldige haardag. Gelukkig heb ik over de jaren heen wat trucjes en tips opgepikt die ik maar al te graag deel voor meiden die ook wel wat meer volume wensen. 


Vermijd hete haarstijlmiddelen
Om maar te beginnen met de meest voor de hand liggende tip, vermijd die stijltangen en föhns zoveel mogelijk. Hoewel het natuurlijk verleidelijk is om je lokken volledig onder controle te houden met een föhn, stijltang en krultang, kunnen deze haarstijlmiddelen je juist belemmeren in jouw streven naar lengte en een mooi volume. De extreme hitte beschadigt je haar waardoor de haren eerder in het midden kunnen afbreken en er verschrompeld uit kunnen zien. Dat wil je waarschijnlijk vermijden, toch? Ik gebruik misschien een keer in de maand een stijl- of krultang, maar ben wel fan van het gebruik van föhns. Nadat ik mijn haar gewassen heb, laat ik het aan de lucht drogen óf maak ik er echt werk van. Haarproducten, goed preppen en mooi in model föhnen. Ik gebruik wel altijd een hittebescherming, maar door je je haar te föhnen terwijl jij met je hoofd ondersteboven staat, krijg je een super mooi luchtig kapsel. Dit klinkt gek, maar ik doe het al jaren en werkt erg fijn. Vooral in combinatie met de Refreshing balm van Keune werkt dit top. 

Was je haar niet te vaak
Het vet waardoor je haar er vettig uitziet heet talg, en zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar sterk blijven. Ook voert talg voedingsstoffen naar deze gebieden toe. Als je je haar elke dag wast spoel je een natuurlijke stof die je lichaam produceert om je haar op de natuurlijke manier juist dikker en langer te maken weg. Het verschilt per persoon hoe snel haar groeit. Je hebt zelfs pillen die deze voedingsstoffen bevatten om de groei te stimuleren. Was je haar dus zo weinig mogelijk en doe het hoogstens om de dag. 

Was je haar met koud water
Als je je gezicht met koud water wast gaan je poriën dicht waardoor er geen vuil in komt; je haar reageert net zo als je gezicht als het gewassen wordt in koud water: de follikels sluiten zich en de haarschacht wordt vlak en gelijkmatig. Hierdoor ziet je haar er beter uit, waardoor het beter in model te brengen is en langer gezond blijft. Daarom is het aan te raden dat je je haar in zo koud mogelijk water wast en geniet van de voordelen die je dit zal brengen. Ik ben zelf echt een koukleum, en doe dit dan ook nooit in de winter. Maar in de zomer draai ik vaak de douche wat later in temperatuur. Zelf vind ik het echt te heftig om helemaal koud te douchen. Hier heb ik een manier op gevonden, ik spoel mijn haar vaak één tot twee minuten uit met super koud water, net voordat ik de douche uitstap. Zo heb ik wel kunnen genieten van een warme douchebeurt, maar zijn mijn haarschubjes wel weer dichtgegaan.

Gebruik haarproducten die passen bij je doel
Niet alle producten zijn hetzelfde en er zijn er veel die speciaal gemaakt zijn met als doel dik en lang haar te laten groeien. Ga op zoek naar deze producten en zoek ook naar producten die pluizig haar of futloos, fijn en dun haar tegen gaan. Zelf vind ik droogshampoo naast een fijne tussen-in-wasbeurten- oplossing ook een goede volumeboost. Het zorgt er echt voor dat je haar wat meer body krijgt. Batiste is hier niet aan te spelen! Kijk dus goed naar wat nu gebruikt en of dat goed genoeg werkt. En probeer daarbij op zoek te gaan naar producten die natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten in plaats van de heftige chemische stoffen die je haar kunnen beschadigen. Veel merken die juist beloven om de hoofdhuid goed te verzorgen, zijn funest. Doe dus vooral even wat research voordat je haarproducten koopt. Misschien denk je dat het goede producten zijn, terwijl het eigenlijk alleen maar slecht voor de hoofdhuid en je lokken is.

Gebruik geschikte spelden en elastiekjes voor het haar
Als je ooit een rubberen elastiekje hebt gebruikt om je haar mee vast te binden weet je hoeveel schade bepaalde materialen kunnen aanrichten bij je haar. Je zou hier misschien niet meteen aan denken, maar spelden en elastiekjes bepalen voor een groot gedeelte hoeveel volume en mooie slag in het haar zit. Het kan tegenwerken, of juist alleen maar meewerken aan een mooi kapsel. Gebruik dus alleen elastiekjes die speciaal bedoeld zijn voor je haar. Indien mogelijk gebruik dan voor het kammen van je haar alleen een plastic kam die geen naden heeft omdat je haar in kammen die wel naden hebben vast kan komen te zitten en eruit gerukt kan worden.

Heb jij nog een goede tip om hier aan toe te voegen?

5 opmerkingen

 1. Handige tips, zelf heb ik ook heel dun haar. Vaak doe ik er daarom niet zoveel mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dorien Korthoek13 juli, 2018

  Wat een fijne tips zeg! Ik fohn ook altijd ondersteboven, helpt echt met het luchtig te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips. Als je eenmaal een goede routine hebt zit het haar vaak wel goed. Jammer genoeg ben ik er nog niet helemaal uit wat voor mij het beste werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai, ik ben te dol op het effect van stijltangen en krultangen dat ik ze eigenlijk veel te vaak gebruik. Shame on me!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ik minimaal 1 x per week doe is jojobaolie in mijn haar en daarbij goed mijn hoofdhuid masseren. Een half uur met een warme handdoek, daarna was ik het met een milde shampoo. Momenteel de daily organic van AH. Cremespoeling en heel belangrijk zeer goed uitspoelen! Koud water (ondersteboven mijn hoofd) goed uitknijpen. Met een oud t-shirt mijn haar afdrogen, even laten zitten, de rest van dagelijkse routine. Beetje stylingproduct en dan fohnen op de laagste stand of zomers zo laten drogen. Wanneer hat haar helemaal droog is, even onderster boven mijn haar los schudden, eventueel een beetje haarlak.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!