Netflix series die ik momenteel volg

dinsdag 8 mei 2018

Het is al een tijd geleden dat ik iets schreef over series en aangezien ik toch wel een onwijze bingewatcher kan zijn vond ik het dan ook tijd om weer eens te delen welke series ik op dit moment veelvuldig kijk. Naast de enorme filmfreak die ik ben, volg ik ook nog een stuk of vijf series tegelijkertijd. Verklaar me voor gek, maar ik vind het heerlijk! Ik heb nu ongeveer ander half jaar Netflix, en wauw wat geniet ik daar nog elke dag van zeg! Oké, nu kijk ik niet misschien iedere dag een serie of een film. Maar de app en website worden hier zeker vaak gebruikt! Genoeg keuze, dus ik hoef me de komende tijd zeker niet te vervelen. Vandaag deel ik met jullie het rijtje aan series die ik op dit moment volg, of waarvan ik wacht op een nieuw seizoen omdat ik er in een sneltreinvaart doorheen ben gegaan. Het zijn er nog al wat! Pak alvast de popcorn.

Jane The Virgin
Mijn meest favoriete serie allertijden bovenaan mijn lijstje samen met Gossip Girl, Jane The Virgin! De show is gebaseerd op een Telenovela, net als Ugly Betty. Ik kan niet goed omschrijven wat je voelt en denkt als je naar deze serie kijkt, maar het is echt iets wat je moet kijken om er meteen verliefd op te worden. Het is romantisch, super dramatisch en zelfs nog een beetje spannend en er gebeuren ook allerlei onverwachte dingen. Jane Villanueva kreeg van haar oma te horen dat ze maagd moest blijven tot het huwelijk. Ze luistert netjes naar haar oma en heeft ook geen seks met haar vriend. Tijdens een controle-afspraak bij de gynaecoloog gaat er iets fout. Ze wordt per ongeluk geïnsemineerd met het zaad van een stel dat zwanger wilde worden. Nu is Jane zwanger en de vader is een oude liefde, die daardoor weer in haar leven komt. Eind april kwam er een nieuw seizoen op Netflix te staan, die ik binnen nog geen twee weken alweer uitkeek. Bingewatchen! Ergens in seizoen drie gebeurt er iets waar ik nog steeds een beetje van de kaart van ben.. Mocht je tijd hebben voor maar één serie, begin dan gelijk aan deze!

Riverdale
Elke week is het weer tijd voor een aflevering van Riverdale. Een Amerikaanse serie die inmiddels bijna twee seizoenen op Netflix heeft staan en binnenkort ook meteen seizoen drie uit gaat zenden. Goed nieuws, want dan kan ik me iedere week weer blijven verheugen op een nieuwe aflevering. Terwijl Archie en zijn vrienden het van alles meemaken op het gebied van romantiek, school en familie, raken ze verwikkeld in een duister mysterie in Riverdale. Deze serie heeft een mysterieus en spannend randje, maar speelt zich ook af op high school, wat altijd een pluspunt is. Ik moet wel zeggen dat ik het steeds heftiger en spannender ga vinden. Dit is natuurlijk alleen maar leuker, toch heb ik het idee dat de verhaallijn over de Black Hood een beetje uitgemolken word. Desondanks een echte aanrader.

Dynasty
Ik durf te zeggen dat dit op dit moment naast Jane The Virgin mijn favoriete serie is. Het doet me een beetje denken aan Gossip Girl! Een hele leuke drama-achtige en girly serie. Om dat grote, gapende gat dat Gossip Girl achterliet te vullen. Dynasty was van 1981 tot 1989 te zien op tv en ging over een diepgewortelde vete tussen de familie Carrington en de familie Colby, deze remake is hyper modern en zit vol rijkeluisproblemen. Netflix besloot de serie opnieuw uit te brengen met een geheel nieuwe cast, waaronder actrice Elizabeth Gillies (die ken je misschien wel van de serie Victorious) in de hoofdrol. Volg de erfgename Fallon Carrington, die ontevreden is wanneer blijkt dat haar rijke vader Blake zich heeft verloofd Cristal Flores, haar rivale binnen het familiebedrijf. Als wraak sluit ze zich aan bij Jeff Colby, Blake’s aartsvijand. Ondertussen dealt Fallon’s broer Steven met zijn eigen problemen. De boel wordt nog interessanter wanneer Sammy Jo ten tonele verschijnt, Cristal’s neefje en Steven’s scharrel, die Cristal’s verleden dreigt bloot te leggen. Elke week weer lekker veel drama. Echt mijn wekelijkse portie! Eind 2017 kwamen de eerste afleveringen op Netflix en op dit moment wordt er nog steeds elke week een aflevering online gezet. De serie wordt vooral geprezen omdat het een Gossip Girl look alike serie moet zijn, daar kan ik me wel in vinden omdat het zich afspeelt in een wat rijkere en luxere omgeving. Dure kledingstukken (die heel mooi zijn), gigantische huizen, auto’s (inclusief chauffeurs) en veel, mooi en lekker eten. Oh ja, en natuurlijk al de schandalen. Het klinkt best als Gossip Girl en is daarom ook één van mijn favorieten.
Full House / Fuller House
Full House en Fuller House passen eigenlijk bij elkaar: doordat ik een melding kreeg dat er een nieuwe serie Fuller House op Netflix stond ben ik het gaan volgen en het is echt een hilarische serie. Fuller House, de spin-off van Full House heeft inmiddels ook al meerdere seizoenen en is echt gaaf geworden. Met dezelfde acteurs maar nu op oudere leeftijd en met de jongste generatie op de voorgrond. Het verschil tussen vroeger en nu kun je goed zien als je Ful en Fuller House met elkaar vergelijkt. Ik ben een beetje dom geweest en heb eerst de nieuwere seizoenen van Fuller House gekeken, en ben sinds een maandje begonnen in Full House. Het zit heel leuk in elkaar, een typische familieserie met leuke kleine levenslessen tussendoor. Vaak staat er een aflevering op mijn telefoon aan wanneer ik foto's voor de blog aan het bewerken ben. Ik vond de nieuwere versie persoonlijk ietsjes leuker om te kijken, dit omdat dit meer van nu is en dat beter bij me past. Beide zijn ze echt aan te raden!

New Girl
Who’s that girl, it’s Jess! Een hilarische serie met afleveringen van 20 minuten, ideaal om tussendoor te kijken. Of gewoon die hard te bingewatchen. Ik weet dat heel veel jongens deze serie samen met hun vriendin kijken, dus ook geschikt om met je lover te kijken. Het gaat in ieder geval over drie mannen die ineens een vrouwelijke huisgenoot erbij krijgen: Jess. Ik lig regelmatig stuk om deze serie. Ik volg deze serie niet actief, zoals ik bij de andere wel doe. Maar het is gewoon een serie die lekker wegkijkt. Korte afleveringen en niet echt een vaste verhaallijn. Ik kijk 'm vaak in mijn eentje of met mijn moeder. Gewoon een leuke meidenserie! Ik heb nog wel wat seizoenen om uit te kijken.

Unbreakable Kimmy Schmidt
De vrolijke comedy over Kimmy, die na jaren lang in een bunker te hebben gewoond (denkend dat de wereld verging) in New York City gaat wonen nadat ze bevrijd was. Inmiddels is het derde seizoen net verschenen en zien we hoe Kimmy gaat studeren en weer stappen probeert te maken in de wereld waarvan ze zo veel heeft gemist. Uiteraard zien we haar roommate Titus weer terug, evenals huisbazin Lillian en haar ex-bazin Jacqueline. Dat zorgt weer voor komische taferelen. Zo zien we dit seizoen een Titus die zijn inner Beyonce vindt en is Lillian vooral bezig om in het verleden te willen blijven hangen. Ik heb inmiddels het hele nieuwe seizoen al weer uitgekeken en het was weer een vermakelijk seizoen met bovendien een hele verrassende cross-over in een aflevering, die je niet mag missen. Het is geen serie die op een ander lijkt, het is echt uniek vormgegeven en hilarisch om naar te kijken. Mocht je nog niet begonnen zijn aan deze serie en wil je iets luchtigs zien met gevatte grappen, dan is Unbreakable Kimmy Schmidt zeker de moeite waard. Ik wacht dus weer op een nieuw seizoen.

Suits
Suits gaat over het leven van Harvey, een succesvolle advocaat, en zijn compagnon Mike. Het enige probleem is dat Mike geen rechtendiploma heeft. Hij heeft echter wel een enorm grote kennisschat en een buitengewoon goed geheugen, waardoor hij een briljant advocaat blijkt te zijn. Mike en Harvey houden Mike’s gebrek aan juridische scholing geheim en worden een onverslaanbaar duo. Het is geen serie die je kan kijken als je ook iets anders aan het doen bent, je moet wel echt de hele tijd opletten, anders raakte ik het verhaal een beetje kwijt. Ik heb inmiddels alle seizoenen die op Netflix stonden uitgekeken en wacht al een paar maanden op een nieuw seizoen. Het is een interessante en leuke serie. Ohja, en niet te vergeten.. De mannen zijn echt super knap! Des te meer reden om weer een aflevering aan te zetten. Toch?
Gilmore Girls
Een golden oldie! Vorig jaar begon ik met het kijken van de 7 seizoenen durende hitserie Gilmore Girls. Je kan zelfs direct Gilmore Girls: A Year in the Life erachteraan kijken. Het is een leuke feelgood serie, die me echt een beetje een nostalgisch gevoel geeft. Wat een heerlijke, laagdrempelige serie is dit. Ook deze afleveringen kijken lekker weg! Het gaat over van die typische meiden/vrouwen dingen. Love it! Ook van deze serie heb ik nog niet alles uitgekeken, vaak zijn series zoals New Girl en Gilmore Girls geen series die ik in een ruk uit hoeft/wil zien, maar elke keer op mijn gemakje aanzet en dan een paar weken weer niet. Fijn als je gedachteloos iets wilt kijken maar je niet in slaap wilt vallen. Eigenlijk gaat Gilmore Girl niet over iets speciaals, maar is eigenlijk heel gewoon. Je volgt het dagelijks leven van een moeder en dochter die een hele speciale band hebben, en op één of andere manier is dit gewoon heel leuk om naar te kijken! Deze serie is erg luchtig en grappig.

Welke series volg jij op dit moment?

5 opmerkingen

 1. Altijd leuk zo'n lijstje! Ik heb net One Day at a Time uitgekeken, en ben nu begonnen aan Colony.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk lijstje, ik kijk nog geen een van deze series, maar ik wil binnenkort wel starten met suits!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Riverdale en Suits volg ik ook op dit moment. De rest heb ik al bijna allemaal uit, behalve dynasty, full house en fuller house, die series zeggen me niet zo veel.
  Veel kijkplezier!
  Liefs,
  Amber

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben fan van wat meer fantasy achtige dingen. The 100, Once upon a time en Vampire diarys.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben laatst begonnen met Once upon a time! Inmiddels zit ik al in seizoen 4, hihi. Aparte verhaallijn, maar heel erg leuk.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!