Woonkamer inspiratie + tips

vrijdag 6 april 2018

Het hart van het huis is toch wel de woonkamer. De plek voor gezelligheid, ontspannen, fijne meubelen en mooie woonaccessoires. Een nieuwe bank, een andere indeling of een mix van woonstijlen. Ik ben zoals jullie al weten druk bezig met onze verhuisplannen, en kijk daarom mijn ogen uit betreft interieur. Inmiddels voel ik me echt wel een interieurjunkie en houd ik alles nauw in de gaten. Het lijkt ineens wel of dat half Nederland gaat verhuizen, of er middenin zit. Ik wilde graag een artikel maken om andere te inspireren, daarom is het tijd voor de leukste inspiratie voor de woonkamer. Kies je voor industrieel, Scandinavisch of toch kleurrijk? Ook al brengen we vooral de meeste tijd door in de slaapkamer, op de tweede plaats staat de woonkamer. Het is een plek om in te leven, een plek die als je thuis moet voelen. Kijk je mee?

Tegenwoordig is een volledige woonkamer kopen is gemakkelijker dan ooit. Sommige meubelen kunnen zelfs onderdeel zijn van een woon- of eetkamerprogramma en passen vanzelfsprekend bij elkaar. Zo hoef je niet alles zelf uit te zoeken en past alles goed bij elkaar. Hoewel ik een gemengd interieur persoonlijk ook onwijs tof vind, is dit erg handig als je door de bomen het bos niet meer ziet. Iedereen heeft natuurlijk een andere interieurstijl, en combineert dingen anders dan een ander. Dat is juist het leukste van een woning! Het moet een spiegel van jezelf zijn. Tijd om wat meubels onder de loep te nemen. Wat is mijn style? Wat vind ik mooi? Ik heb wat meubels ter inspiratie op een rij gezet. Op de webshop van Emob heb ik me heerlijk uitkunnen leven.

De eetkamertafel Tessa is een prachtige tafel van teakhout en een metalen frame. De tafel biedt plaats aan 6 personen. Hierbij passen deze stoelen erg leuk. De eetkamerstoel heeft een grote, kuipvormige zitting met een open gleuf aan de achterzijde. De kuip is gemaakt van polypropyleen, een product waar ik zelf nog nooit van gehoord had, maar dit zorgt ervoor dat de stoel  sterk en kleurvast is. De beukenhouten pootjes maken het geheel helemaal af. Mocht dit niet helemaal je smaak zijn, kan eventueel de 'Jasmine' set er ook heel erg leuk bij staan. Die vind ik persoonlijk ook enorm gaaf. Eetkamerstoel Jasmine is ook een kuipvormige zitting met een  rugleuning die gedecoreerd zijn met verticale stiknaden. De kuip is uitgevoerd in een zachte taupekleurige stof, wat goed past in verschillende interieuren. Dit geeft dus een hele leuke touch aan de eethoek. Qua tinten past het ook super leuk bij elkaar. Kuipstoelen zijn erg comfortabel en trendy!

De bijzettafel.. Sommige modellen hebben een dienblad of lade, zodat er allerlei spulletjes gemakkelijk in en op kan opbergen. Ze zijn er in onwijs veel verschillende stijlen, zelf vind ik het altijd leuk om een set van twee tafeltjes te zien. Een bijzettafeltje alleen is ook maar weer zo alleen. Ik koop sowieso altijd vaak liever dingen in twee tallen, dat is een soort van gekke tik van mij. Dit is dus met beautyproducten zo, maar ook met dingen zoals: geurkaarsen, kandelaren, lampen, en dus ook bijzettafeltjes. Het moet áltijd in tweevoud.

Retro meubelen zijn enorm populair op dit moment, en terecht. Ze geven elk interieur een unieke en authentieke uitstraling. Zo ook dressoir Melanie. De kast is gemaakt van wit gelakte MDF, en de poten en handvaten zijn van bamboe. De dressoir bestaat uit een kastje met legplank en daaronder 2 laden. Dressoirs zijn er natuurlijk in allerlei maten, kleuren en stijlen. Zo vind je zeker eentje dat perfect bij jouw interieur zal passen! Hou je bijvoorbeeld van de landelijke stijl? Dan is een witte dressoir met metalen handvaten jou op het lijf geschreven en past helemaal tussen de andere meubels in je interieur. Heb je eerder een modern interieur? Dan kun je beter voor een  wit gelakte versie met ledverlichting gaan. Er zijn er eigenlijk zoveel, dat ik het moeilijk vond om er één uit te kiezen.

Ga lekker zitten op het dikke kussen van zetel Obo en ontspan met een goed boek of magazine en een verfrissend drankje. Deze donkere zetel met een Scandinavisch design heeft houten pootjes en is overtrokken met stof. De rugleuning is afgewerkt met fijne verticale stiknaden. Een extra zitplaats wanneer je bankstel aan te weinig personen plaats heeft, of zorgt voor een gezellig leeshoekje.

Dit super toffe wandrek 'Nisa' is het onmisbare accessoire dat jouw landelijke interieur aanvult. Het ontwerp is gebaseerd op een ladder, wat het juist zo leuk maakt. Het rek rust op de grond en is volledig gemaakt uit massief mangohout. Ik was verrast toen ik dit las, mangohout is namelijk een enorm kwalitatief en prijzig houtsoort, dit omdat het in India een heilige boom is. Je hebt dit wandrek met 3 en met 4 legplanken, je kunt dus kiezen hoeveel je erop kwijt wilt kunnen. Wandrekken zijn een handige en mooie aanvulling voor jouw woonkamer. Ik vind dit enorm leuk staan naast een stoel of groter meubel. Je ziet dit soort wandrekken ook onwijs veel in badkamers staan, maar kan natuurlijk ook prima in de woonkamer staan.

Bankstellen zijn vaak het meest belangrijk in de woonkamer, hier haal je namelijk het meeste gebruik uit. Het is de plek om een film te bekijken, in slaap te vallen, of in alle rust met een gezichtsmaskertje op de bank een tijdschrift te lezen. Kies voor een kwaliteitsvol en comfortabel bankstel en kom volledig tot rust! De 3-zitsbank Obo staat garant voor een geweldige zit-beleving. Het dikke kussen zorgt voor een goed zitcomfort. Deze lichtgrijze sofa met Scandinavisch design heeft houten pootjes en is overtrokken met stof. De rugleuning is afgewerkt met fijne verticale stiknaden. Dit vind ik echt een prachtige bank! Heel stijlvol en past helemaal in mijn straatje.

Naast meubels is de decoratie natuurlijk ook super belangrijk. Wat zouden huizen saai zijn zonder decoratie! Een aantal decoratieve items zijn toch wel nodig om ons interieur kleur te geven. Met decoratie kun je alle kanten op. Decoreren kan eigenlijk met alle materialen die voor handen liggen of voor jou een speciale betekenis hebben, zoals fotolijstjes van het hele gezin. Hang bijvoorbeeld ook verschillende letters aan de muur, plak een muursticker op de muur of versier je wanden met posters en/of fotolijstjes, The sky is the limit! Leuk de boel wat op met geurkaarsen, mandjes, kleedjes en allerlei anders leuks.

Artikel in samenwerking met Emob

Wanneer heb jij voor het laatst iets veranderd in de woonkamer?

11 opmerkingen

 1. Mijn stijl neigt eerder naar wat meer industrieel. Als ik een eigen huis krijg (god wat duurt dat lang... haat aan sociale huur) dan weet ik precies wat ik wil!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Merel Anne06 april, 2018

  Meestal vind ik dat er in gesponsorde artikelen weinig eigen inbreng zit, maar dit artikel vind ik wel heel leuk! De site ga ik direct helemaal uitpluizen, want ik word hiervan al helemaal enthousiast! (Hoewel ik pas in augustus uit huis ga.) De eetkamerstoelen vind ik erg mooi en zijn, zelfs met een studentenbudget ook nog betaalbaar :o, bij de Ikea betaal je ongeveer 50 euro voor 1 stoel, als je dat hier omrekent is het ongeveer 75, dat is een prima prijs voor nieuwe stoelen!

  Beetje onsamenhangende reactie, maar ik ben gewoon erg enthousiast, sorry. :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt een geweldig compliment om te krijgen, dankjewel Merel Anne!

   Verwijderen
 3. Wauw die gouden decoraties vind ik heel tof! Geeft toch iets extra's! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Ik zit middenin een verhuizing en kan de tips dus goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie collages! En handige tips. Wat een leuke items, ik ga de webshop bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips! Ik vind de eettafel echt een prachtig meubel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja he! Het lijkt me ook een super handige tafel om aan te werken, dus misschien wordt het mijn bureau.

   Verwijderen
 7. Ik kende de webshop nog niet. Ziet er veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!