Verzameldwang, hebben we dat niet allemaal? (+winactie)

zondag 8 april 2018

Verzameldwang, dat hebben we toch allemaal? Ik ben altijd al een verzamelaar geweest, het is misschien niet super goed om te zeggen, maar het is het geval dat ik best een materialistisch persoon ben. Ik kan onwijs blij worden van het sparen van dingen en het aanschaffen van nieuwe dingen waardoor collecties alleen maar groeien. Deze verzameldwang heb ik bijvoorbeeld met kleding, sieraden,  muziekplaten, maar ook met beautyproducten en interieur decoraties. Tijd om mijn verzamelings-hart eens te laten spreken, welke spullen verzamel ik allemaal? En waarom doe ik dit eigenlijk? Hier kan ik eigenlijk wel een hele blogpost reeks aan toewijden. Ben jij ook zo'n verzamelaar? Aankomend weekend vindt er een super tof event plaats waar alles draait om het verzamelen van spullen & ik mag er kaartjes voor weggeven!


Eigenlijk heb ik mijn hele leven al moeite gehad met knopen doorhakken om dingen weg te gooien. Ik weet nog dat ik vroeger een kledingstuk had die ik heel leuk vond. Ik was erg eigenlijk iets te groot voor geworden en het zat hierdoor niet helemaal meer goed. Dit vond ik zo onwijs jammer, dat ik er geen afstand van kon doen. Ik was mijn kledingkast samen met mijn moeder aan het uitpluizen, maar het mocht echt niet af. Gelukkig hoefde ik er geen afscheid van te nemen, en kon het gewoon nog even blijven hangen. Ook al wist ik dat het niet meer paste, het hoorde nog in mijn kast! Het zou mij niks verbazen als het nog steeds ergens in een doos ligt. Ik heb inmiddels een aardige garderobe, en kan heel goed dingen uitzoeken om weg te doen, maar die eeuwige zoektocht naar nieuwe pareltjes in mijn kledingkast heb ik echt nog steeds. Hoe suf is dat eigenlijk? Ik koop vaak items waar ik helemaal verliefd op ben, zeker ook omdat ik voor de aanschaf van het artikel er in mijn hoofd al allerlei outfits van heb gemaakt. Ik ben dol op collecties uitbreiden. Gelukkig ben ik daarnaast ook perfectionistisch en een opgeruimd persoon, anders was mijn leefruimte (en mijn leven) een enorme chaos. Het is maar goed dat ik gelukkig word van een opgeruimde ruimte, anders hadden verzamelingen misschien wel de overhand genomen. Eerst schaamde ik me wel eens voor wat ik dan kocht in de sale, het is nooit mega veel geweest. Maar ik kocht vaak dingen terwijl ik ze niet écht perse nodig had. Ik bedoel, het is niet dat ik geen kleding heb om aan te trekken, of parfum heb om op te doen. Het is meer dat ik er van houd om uit dingen te kunnen kiezen. Ik maak graag een keuze, en dan het liefste elke dag een andere. Zo heb ik in totaal meer dan tien brillen op sterkte. Idioot eigenlijk, maar ik houd gewoon van afwisseling.

Mede dankzij mijn blog kan ik mijn collecties ook zo goed uitbreiden. Ik heb een (kleine) shopverslaving, maar ondertussen krijg ik ook allerlei producten binnen om te reviewen. Dit is natuurlijk alleen maar gunstig voor de verzamelingen aan spullen. Zoals met die brillen, ik had er anders maar twee gehad. Ik kan er echt heel gelukkig van worden. Of ik het nou krijg of zelf koop, ik ben altijd reuze blij met wat ik heb. Zo ontving ik laatst een onverwachts NARS perspakketje over de nieuwe highlighters. Echt een mijlpaal dingetje hoor! Het is maar hoe je er tegenaan kijkt, ik denk persoonlijk dat er helemaal niks mis mee is om dingen te willen verzamelen. Gelukkig hoeven de dingen die je spaart niet altijd duur te zijn. Oké, behalve designertassen. Dat doet altijd pijn en merkt de portemonnee altijd wat van.  Ik draaf er wel altijd lekker mee door. Zo ben ik in februari aan het gelnagellak geslagen, en heb ik inmiddels een flinke kleurselectie opgebouwd. Het is nooit anders geweest bij mij. Mijn laatste obsessie is toch wel de LP's. Het heeft even geduurd. Maar ik ben om. Spotify is natuurlijk een handige app, maar de feeling die een platenspeler met zich mee brengt. Wauw. Dat is toch totaal iets anders. Ik ben echt gek op muziek -in capslock- en dit is dan wel erg tof om te hebben. Er zijn leuke winkels om te bezoeken die ze verkopen en de jacht op de goede hits is groot. Ik heb nog een hele hoop LP's die op mijn lijstje staan. Dit is zo leuk om te sparen! Misschien is dat wel de leukste verzameling van alles wat ik 'spaar'.

Postzegels, munten, voetbalplaatjes, knikkers, flippo’s, pokémonkaarten, we sparen ze allemaal! Vooral supermarkten weten heel goed op de verzameldrift van de consument in te spelen. Hebben we deze troep nodig? Nee. Is het leuk om deze artikelen te sparen? Zeker! Want zeg nou zelf, verzamelen zit ons nou eenmaal in het bloed. Extreme verzamelaars komen veel voorbij in verschillende tv-programma’s, kranten en wetenschappelijk onderzoek, maar als we allemaal eerlijk zijn schuilt er een verzamelaar in ons. Of dat erg is? Wel nee, geniet ervan en beloon je zelf zo nu en dan door er iets bij te kopen. Dit is in ieder geval wel wat ik zelf doe. ;)

Giveaway | Kaartjes voor de VerzamelaarsJaarbeurs
Hoe leuk is het om andermans verzameling te bekijken? Dan heb ik leuk nieuws voor je, dat kan namelijk! Nu moet ik ook zeggen dat ik hier helemaal niet van op de hoogte was, maar er is een event voor verzamelaars en natuurlijk ook bewonderaars voor de meest gekke verzamelingen. Mocht je zelf niet zo'n verzamelaar zijn, is het natuurlijk ook gewoon super leuk om je ogen uit te kijken naar wat mensen allemaal sparen. Tweemaal per jaar is de VerzamelaarsJaarbeurs zonder meer de plek met de grootste keus voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek of tweedehands spullen.  Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 1.000 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon - en interieurartikelen. Op vrijwel elk gebied zijn binnen - en buitenlandse specialisten aanwezig. De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om collega verzamelaars te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen. Een vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is bovendien de Mega Platen & CD Beurs. Dit is een hemel op aarde voor liefhebbers van popmuziek met een gigantisch aanbod van singles, elpees, cd's, dvd's en allerlei popsnuisterijen. Dit is een van de vele activiteiten op het enige, echte walhalla voor de verzamelaars. Niet weg te denken zijn de ghostbusters op zoek naar spoken. Zij zullen bij verzamelaars een gevoel van nostalgie losmaken als ze terugdenken aan de legendarische film Ghostbusters uit 1984. De karakters lopen vrij rond op de VerzamelaarsJaarbeurs. Ditzelfde geldt voor de The Walking Dead personages die beursbezoek een extra lading geven. Spannend!

De VerzamelaarsJaarbeurs heeft als grootste vintage evenement in Europa een naam hoog te houden. Duizend kramen met 100 duizenden items en jij kunt er heen. Dit event vind aankomend weekend (14 & 15 april 2018) in de Jaarbeurs van Utrecht plaats én ik mag 2x2 kaartjes weggeven! Mocht je hier kans op willen maken, bekijk dan de instagrampost  (@instanienn) die vandaag online komt. Voordat je het weet loop je tussen de mede-verzamelaars en kun je je ogen uitkijken.

Voorwaarden
• Volg mij op mijn instagram account
• Like dit bericht en laat weten dat je meedoet om kaartjes te kunnen winnen. Tag hierbij de persoon met wie je er naar toe zou willen gaan.
• Repost deze foto voor extra kans. That's it!

OF • Volg me op bloglovin en like/save het blogartikel
• Reageer onder het artikel dat je meedoet.

Ik maak de winaars aankomende woensdag bekend.
Heb jij wel eens van de VerzamelaarsJaarbeurs gehoord?

10 opmerkingen

 1. Wat leuk, ik ga je instagram in de gaten houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat dit een evenement was, ik ben razend enthousiast! Mijn vriend moet helaas het hele weekend werken, maar misschien kan ik met een vriendin gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat je niet met je vriend kan gaan, maar een uitje met de girls is altijd leuk toch?

   Verwijderen
 3. Ik doe niet mee met de winactie maar wat een herkenbaar artikel! :-) Ik heb het ook moeilijk met dingen weggooien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, erg he. Gelukkig kun je bepaalde dingen toch vaak handig gebruiken.

   Verwijderen
 4. Wat een super leuke winactie en fijn artikel om te lezen. Ik doe mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen. Ik heb zelf altijd magneten en kaarten uit vakantielanden gespaard. Het heeft een wat oud imago, maar sparen is kei leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Magneten heb ik ook een tijd gedaan! Maar er kan niks blijven hangen op onze koelkast dus het belandde al snel in een blik.

   Verwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!