Review: Kneipp Body lotion spray Patchouli

maandag 16 april 2018

Een zachte huid in een paar seconden. Dankzij body lotion sprays is het helemaal geen dagtaak om je huid goed te verzorgen. Deze verzorgende lotion met patchouli en sheabutter zorgt voor een voelbaar zachte en soepele huid, zonder plakkerig gevoel. De innovatieve textuur is lekker mousse-achtig, waardoor het lekker snel intrekt en hydrateert. Ideale dagelijkse huidverzorging. Sprayen, verzorgen en klaar! Scheelt enorm veel intrektijd.  Het is al eerder door andere merken geïntroduceerd, maar nu brengt Kneipp ze ook al uit. De varianten die ik tot nog toe geprobeerd heb, vond ik erg prettig. Vooral die van Balea en Vaseline bevallen altijd erg goed. Het gebruik is gewoon nét even wat anders en bovendien natuurlijk ook nog eens heel hygiënisch! In dit artikel review ik de nieuwe Patchouli variant van Kneipp.

De textuur van de Kneipp bodylotion spray vond ik zelf eigenlijk heel verrassend er verschijnt namelijk een crèmige textuur! Door een soort ‘beveiliging’ op de verpakking, die je open en dicht draaien, kan je de body lotion spray heel makkelijk mee kan nemen. Ik vind het zelf altijd fijn om dit soort producten mee op vakantie mee te nemen, het is namelijk super verkoelend en verzorgt net genoeg voor de dagelijkse verzorging. De crèmige textuur laat zich super makkelijk verdelen en ik kan zeggen dat de bodylotion spray binnen enkele seconden intrekt. Super fijn! Gelijk met je benen in die broek zonder problemen.

Dit is wat Kneipp over het product zegt;
Waarschuwing! Voorzichtig op de gladde tegels, want er is kans op uitglijden. Indien product op de vloer komt, verwijderen om uitglijden te voorkomen. Bij verstopte sprayopening, spoelen met warm water. Niet in de ogen of gezicht spuiten. Buiten het bereik van kinderen houden. Houder onder druk: kan openbarsten bij verhitting. Verwijderd houden van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Niet roken. Ook na gebruik niet doorboren of verbranden. Tegen zonlicht beschermen. Niet blootstellen aan temperaturen boven 50°C. Bevat 0,05 massaprocent ontvlambare bestanddelen. Een zachte huid in een paar seconden. Een product met veel voordelen, geen gedoe met het wachten tot een lotion is ingetrokken en het is hydraterend en verzorgend. De verzorgende lotion met patchouli en sheabutter zorgt voor een voelbaar zachte en soepele huid, zonder plakkerig gevoel. De innovatieve textuur trekt snel in en hydrateert intensief. Ideale dagelijkse huidverzorging.  Gebruik: draai de dop om te openen en sluiten. Op ca. 15 cm afstand gelijkmatig op de huid sprayen en insmeren.

Ingrediënten Aqua (Water), Dicaprylyl Ether, Glycerin, Distarch Phosphate, Methylpropanediol, Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Sorbitan Oleate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Cannabis Sativa Seed Oil, Hibiscus Sabdariffa Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Peel) Oil, Citrus Aurantium (Bergamot) Oil, Citrus Limon Peel Oil, Pogostemon Cablin Leaf Oil, Citronellol, Geraniol, Linalool, Limonene, Parfum (Fragrance), Cetearyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Glyceryl Stearate SE, Xanthan Gum, Lecithin, Sclerotium Gum, Pullulan, Silica, Propylene Glycol, Lactic Acid, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Tocopherol

De bodylotion sprays zijn uitgebracht in Silky secret en patchouli. Waar de douchemousse in de variant Silky secret mijn favoriet; een beetje katoenachtig, heel puur en heel schoon. Vind ik de andere variant in body lotion spray toch wat lekkerder.  Patchouli is een tikje warmer en heeft een kruidige geur. Het is niet echt uit te leggen hoe het ruikt, naar mijn mening is het echt een unieke geurbeleving. Je zou hem echt even moeten ruiken! Dit is meer een geur ‘waar je van moet houden’, maar persoonlijk vind ik hem dus ook erg lekker. Ondanks dat een kruidige geur misschien niet super lente/zomer-achtig lijkt, kan het echt prima in ieder seizoen. Ik vind het een heerlijk product die niet perse seizoensgebonden is.

Mijn mening over de Kneipp body lotion spray
Ik ben een groot fan en gebruiker van body butters, maar als het om lotions gaat kan ik best kritisch zijn. Van een body lotion verwacht ik dat deze mijn gevoelige huid goed voedt zonder irritatie te veroorzaken. Het moet voeden, maar ook zeker niet te vettig zijn. Body sprays zijn heerlijk ter verfrissing op een warmere dag en maakt de gladgeschoren beentjes net wat meer gehydrateerd. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat een lotion goed intrekt.Wat is deze body lotion prettig om te gebruiken! Geuren vind ik heel belangrijk en deze geur vind ik echt heerlijk en kan ik goed waarderen. Mijn huid voelt na gebruik zacht aan zonder enige vorm van irritatie. Van sommige lotions krijg ik namelijk rode vlekken of huidirritatie, maar hiervan gelukkig niet. Het voedt mijn huid ook echt en de volgende dag voelt mijn huid nog steeds lekker zacht aan. Dat het product beloofd rustgevend te zijn, sluit ik mij helemaal bij aan. Heerlijk om voor het slapen gaan of net nadat ik uit bed gerold ben lekker te douchen en mij daarna met deze lotion in te smeren. Wat mij betreft een aanrader, zeker voor de gevoelige huid werkt dit product erg prettig! Dit product ga ik zeker gebruiken tot tie op is, en misschien koop ik 'm daarna nog wel weer in beide versies. Heerlijk!

Verkrijgbaar bij drogisterijen voor de prijs van € 7,99. Kneipp heeft ook een douchegel, massageolie, badolie en body lotion in dezelfde lijn.

Gebruik jij wel eens producten van het merk Kneipp?

15 opmerkingen

 1. Ik heb de Silky Secret body lotion getest en ik vind hem heerlijk. Nu ben ik ook wel benieuwd geworden naar de patchouli geur. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Persoonlijk heb ik nog nooit een 'spray' body lotion gebruikt, dus ik ben hier wel erg benieuwd naar. Fijn dat hij ook na een tijdje op je huid nog steeds lekker ruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf ook een aantal body lotion sprays staan, heerlijk om te gebruiken in het voorjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze komen zelfs al voorbij op de tv. Zeker een teken dat ik dit nodig heb in mijn leven met mijn kurkdroge beentjes. Kneipp heeft altijd prima producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit body lotion sprays gebruikt, maar dit is een prima prijs om het eens te proberen. Ik ben ook wel benieuwd naar de andere variant.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Je hebt mooie foto's geschoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb die roze variant, maar nu ik zo lees wil ik toch ook nog deze gaan halen. Heerlijk he, zo'n sprayproduct.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, deze wil ik zeker eens proberen! Hun douchefoams zijn ook goddelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ze beide, persoonlijk vind ik de roze het lekkerste ruiken, net naar frisse was.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eigenlijk dacht ik in het begin dat deze spray body lotions helemaal niet genoeg verzorgde. Gelukkig kan ik de lichaamsboters steeds vaker laten staan. Zo vies, een vette laag op de huid. Deze wil ik ook nog eens gaan proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne review om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb deze variant ook, heerlijke geur inderdaad. Die van mij is al bijna op, dus dat zegt wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Deniselovesbeauty24 april, 2018

  Mooie foto's! Ik heb de roze met bijbehorende douchefoam. Die ruiken ook erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben erg benieuwd geworden na het lezen van je review. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zelf heb ik ze laatst allebei gekocht en verkies toch deze variant boven de andere.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!