Review: Keune Blend Refreshing Balm

zondag 29 april 2018

Keune is laatst uitgekomen met een nieuw product in de Blend lijn. Een nonchalante, rommelige textuur gecombineerd met een douchefris gevoel; Keune Haircosmetics brengt een droogshampoo en stylingcrème samen in de vorm van het nieuwe en innoverende product: Blend Refreshing Balm. Daarnaast heeft de Blend Refreshing Balm een transparante finish, dus op donker haar krijg je geen waas te zien en kun je dit product dus zonder angst voor wit/grijs uitgeslagen lokken gebruiken. Het leek me wel een handig product om na het wassen van je haar aan te brengen, en er verder niet naar om te kijken. Een soort al in één haarproduct. Dit wilde ik dus wel eens proberen, maar is het ook wat?

Over Keune
Keune Haircosmetics is in 1922 opgericht door een jonge Nederlandse apotheker, Jan Keune. In zijn Amsterdamse apotheek bottelde hij zijn allereerste product. Tegenwoordig is Keune een professioneel haarmerk dat in meer dan 75 landen door kappers en kleurexperts gebruikt wordt. Een internationaal bedrijf dus, maar nog steeds in handen van de familie Keune. De producten worden met liefde ontwikkeld en gemaakt in Soest. Keune is alleen verkrijgbaar in salons. Ik heb op het internet helemaal nog geen Nederlandse reviews gelezen van andere over dit product, dus ik ben er eigenlijk blanco ingegaan. Het is (nog) geen gehyped product in de haarwereld.

Keune over het product  ''De Refreshing Balm bevat zeoliet, een mineraal met een sponsachtige structuur die ervoor zorgt dat het vuil en de vettigheid in het haar geabsorbeerd worden zonder sporen achter te laten. Dankzij Keune’s transparante Multi Vitamin Complex in het product laat de Refreshing Balm geen witte waas achter op donker haar'.''

De verpakking is best wel bijzonder, het lijkt op een normaal potje zoals veel dagcrèmes. Maar het is weldegelijk een anders soort flacon. Aan de onderkant is ook een bolling te zien, daardoor lijkt het een inhoud van +150ml te hebben, maar dat is dus gezichtsbedrog. Daarnaast voelt het ook anders dan plastic aan. Dit klinkt misschien heel gek. Het straalt wel wat uit! Het is een kenmerkend kappersmerk. Ook heeft het een weerspiegeling, waardoor het fotograferen van dit product wat meer moeite vereiste.

Gebruik: Wrijf een beetje van het product in je handen zodat het boterzacht en poederig wordt. Dan gebruik je het waar nodig: bij de aanzet om vettigheid te absorberen en een beetje in de lengtes en punten voor extra textuur. Confident and grungy look, here we come! Je hebt per keer maar een beetje nodig, en het laat het haar helemaal niet zwaar of plakkerig aanvoelen. Maar juist stug en volumineus.

Ingredients  Zeolite, Isopropyl Myristate, Cera Albo (beeswax), Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Parfum (Fragrance), Aqua, PEG-35 Castor Oil, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut Seed) Extract, Alcohol Denat, Polysorbate20, Tocopherol, Calcium Pantothenate, Inositol, Retinyl Palmitate, Linoleic Acid, Biotin, Alpha-Isomethyl lonone, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Menthylpropional, Citronellon, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Als we Keune moeten geloven is dit hét product voor een stoere look met een verfriste aanzet. Geeft een modern, mat en warrig effect. Geen tijd om je haren te wassen en zin in een nonchalante coupe? Geeft een douchefris gevoel. De nieuwe Blend Refreshing Balm is een mix van droogshampoo en stylingbalsam en een kruising tussen Refreshingspray en Paste. Het product is geschikt voor alle haartypen, ik kan met mijn soms wat futloze haar echt wel de goede kant mee op. Ik ben erg benieuwd geworden naar andere producten uit de Blend-lijn. Wellicht is deze Refreshing Balm nog fijner in gebruik met de bijbehorende producten. De Keune Blend is namelijk een complete serie haarverzorging: Blend Volume, Blend Revive en de Blend de Frizz. De bekende stylingproducten van Keune Blend zijn o.a. Shape, Paste en de Blend Clay.

Waarom werkt het?
 • Sponsachtige mineraal Zeoliet zorgt voor het opnemen van olie zonder sporen achter te laten in het haar.
 • Het toegevoegde speciale multivitaminecomplex zorgt dat er geen witte waas achter blijft in donker haar.
 • Je coupe is gemakkelijk te re-stylen en blijft flexibel.
 • Gebruik het om te experimenteren met nieuwe looks.

Ik gebruik het graag in mijn haar als basisproduct met het föhnen van mijn haar, hierdoor krijg je echt een Vaavoem-volume. Het is een hele gekke formule, de substantie lijkt wat te veranderen als het in aanraking met de huid komt. Het lijkt een beetje het zelfde effect als met een cream to powder highligter. Het is eerst een wax/vaseline substantie, maar nadat het in aanraking met de huid is geweest heeft het echt zo'n poederig droogshampoo gevoel. Niet op een vervelende manier, maar het valt wel erg op. Gelukkig heb je maar een beetje per keer nodig, het is namelijk een super fijn product om op dagelijkse basis te gebruiken. Vaak doe ik niet zoveel stylingproducten in mijn haar tussen de wasbeurten door. Als ik uit de douche kom gooi ik er diverse dingen in en daarna niet meer. Omdat als je elke dag meerdere producten in je haar doet, het product op product word en heb je geen schone basis. Ik zie het eigenlijk net zoals make-uppen. Helemaal in een keer perfect, niet kleine toevoegingen aan de look per dag en dan ermee gaan slapen. Dit is een styling en droogshampoo product in één, dat scheelt een hoop gedoe en tijd om wat van je haarlooks te maken. Ik ben erg te spreken over hoelang het volume en krullen erin blijven.

Ik ben blij verrast door dit product! Het klonk in het begin te fijn om waar te zijn, zeker omdat ik mijn Batiste erg trouw ben. Toch heb ik een super fijn product ontdekt die ik sinds twee weken afwissel met mijn zo geliefde Batiste droogshampoo bussen. Ik heb haar dat super snel vettig word, gelukkig bestaan er producten zoals droogshampoo om het allemaal even weg te werken. Hoewel andere het vaak mooi vinden om glanzende lokken te hebben, vind ik een mattere look veel mooier. Niet perse het stuggere, maar wel die 'Just washed my hair' look. Ik wil altijd dat mijn kapsel zo anti-vet-glim mogelijk is, omdat ik glanzend associeer met vet. Mijn ocd speelt dan meteen op om mijn haren te gaan wassen. Hoewel het soms niet eens vet haar is. Liefde dus naar producten zoals droogshampoo, die alles fris doen ogen en voelen. Dat is toch het vereiste aan een droogshampoo.En dat doet 'tie zeker! Het is een heel apart product, en ik heb nog nooit zoiets soortgelijks gebruikt. Het is een wax, maar toch ook een droogshampoo. Dat voel je ook aan de structuur. Gelukkig voelt het helemaal niet vervelend aan, zowel als op de handen als in het haar niet. Ik ben fan. Het scheelt ook wat tijd in de ochtend!

Keune Blend-producten zijn alleen verkrijgbaar bij Keune-salons. De Refreshing balm 75 ml kost €18,95

Heb jij wel eens wat van de producten van Keune gebruikt?

*Ontvangen ter review

11 opmerkingen

 1. Wat een innovatief product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's heb je geschoten. Ik heb zelf nog nooit wat van dit merk gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze gaat meteen op mijn wishlist. Ik hou van Keune!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. BeautyDenise30 april, 2018

  Ik heb hem ook liggen, ben erg benieuwd geworden na het lezen van deze review. Ik ga hem vanavond meteen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne review om te lezen! Ik hoop dat mijn kapster dit merk verkoopt, dan neus ik de volgende keer even rond. Heb zelf nog nooit wat van dit merk gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de droogshampoo spray uit deze lijn wel eens gehad, maar dit klinkt nog fijner!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Apart product, fijne review om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige productfoto's! Ik ben dol op Keune, altijd als ik naar mijn Kapster ga gebruikt ze allerlei smeersels en dat ruikt zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nog nooit van dit merk gehoord, maar het klinkt super fijn! Ik ben benieuwd of ik er hier in de buurt aan kan geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb toevallig ook een review van dit product op de planning staat :) Ik vind vooral de geur heel fijn en denk dat veel mensen met kort haar hier heel blij van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Isabella07 mei, 2018

  Wat een tof stylingproduct! Kan ik heel goed gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!