Review: Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette

woensdag 25 april 2018

Een aantal weken terug heb ik heerlijk online gebeautyshopt (is dat een werkwoord?) bij de Kruidvat. Ze hadden een geweldige actie. Toen ik mijn wishlist ging samenstellen stuitte ik al snel op het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette en twijfelde ik geen seconde om die in mijn digitale winkelmandje te plaatsen. Een palette met 16 oogschaduws voor minder dan 10 euro met een beloofde hoge pigmentatie? De verpakking doet me denken aan de prachtige luxe MAC oogschaduwpalettes, zou het een goede dupe zijn? Dat moest ik natuurlijk proberen!

Het Catrice Professional Artist Eyeshadow Palette is vierkant vormgegeven. Ik had hem eigenlijk een slagje groter verwacht, maar het is een super mooi plat en compact palette. De pans hebben een grote van een twintigeurocent munt; niet mega groot, niet mega klein. Hij is gemaakt van zwart stevig plastic, bevat een magnetische sluiting en een transparante deksel. Hierdoor kun je de oogschaduws meteen zien. Daarbovenop staat nog de naam van het palette en het logo, gewoon een basic, mooi en simpel uiterlijk. Heel strak!

Catrice over het palette: “Het Catrice Professional Artist 010 The Key Piece Eyeshadow Palette zit vol met zestien langhoudende en hooggepigmenteerde kleuren oogschaduw. Dankzij de verschillende kleuren en effecten zijn de mogelijkheden eindeloos! Geen dag hoeft meer hetzelfde te zijn. Probeer elke dag een nieuwe kleur en mix.”

Het is wel echt vaak zo dat de mooiste nieuwe producten van Catrice enkel in het grote schap van drie meter te vinden zijn. Zo is dat helaas ook met dit prachtige oogschaduwpalette het geval. Dit vind ik altijd enorm jammer, aangezien je dan echt op jacht moet. Gelukkig zijn alle producten wel online te bestellen. Het oogschaduwpalette is er in één variant, namelijk in de variant 010 The Key Piece. Hopelijk komen er nog meer varianten, dit is een mooi nude, neutraal palette. Maar af en toe willen we wat meer uitpakken. Houd je vast, hieronder komt de elle lange ingrediëntenlijst. Hier ben ik om heel eerlijk te zijn erg van geschrokken. Waarom is zo'n lange lijst nou nodig Catrice?

Ingredients MICA, TALC, NYLON-12, DIMETHICONE, MAGNESIUM STEARATE, OCTYLDODECANOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CETYL DIMETHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, ALUMINA, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN/[+/-]: CI 75470 (CARMINE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, TOCOPHERYL ACETATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: MICA, TALC, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN/[+/-]: CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN/[+/-]: CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). AND/UND INGREDIENTS: MICA, TALC, NYLON-12, DIMETHICONE, MAGNESIUM STEARATE, OCTYLDODECANOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CETYL DIMETHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77510 (FERRIC FERROCYANIDE). AND/UND INGREDIENTS: TALC, MICA, NYLON-12, DIMETHICONE, MAGNESIUM STEARATE, OCTYLDODECANOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CETYL DIMETHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES).

Jammer genoeg ben ik door alle stress en haast vergeten om swatches te maken. Wat ben ik toch een onverantwoordelijke blogger, pff. Hoe kan ik de swatches nu vergeten? Anyways, de volgende keer weer mooie swatches! Ik had kennelijk geen tijd om mijn vingers vies te maken en vervolgens op zoek te gaan naar make-up doekjes. Om jullie toch een goed beeld van het palette te geven, heb ik de swatches even 'gepikt' van Catrice zelf. Ik heb inmiddels al meerdere ooglooks gemaakt met dit palette, en ik kan inderdaad bevestigen dat ze echt zo als op de foto zijn. De oogschaduws swatchen allemaal heel makkelijk en zijn goed gepigmenteerd. Hier en daar zijn ze wel wat korrelig, even het aftikken van de kwast en gaan met die banaan! Op het oog verliezen ze hun pigmentatie gelukkig niet! Wel komen veel kleuren een beetje overeen qua ondertonen en tinten, waardoor het wat minder mooi overloopt in elkaar en naar mijn mening iets te veel blend. Voor andere is dit misschien juist heel erg fijn, maar voor mij persoonlijk werkt het ietsjes minder. Dit is mega jammer, maar erg begrijpelijk.

Ik heb wel eens eerder een palette van Catrice gehad, en die vond ik echt vreselijk. Slechte pigmentatie, alles werd een waas en het ging enorm snel creasen ook al draag ik altijd gewoon oogschaduwbasis. Ik vind dit palette al een hele vooruitgang. Natuurlijk niet Morphe-waardig, maar komt zeker in de buurt van Revolution Beauty. Well done Catrice! De kleuren werken ook makkelijk waardoor je makkelijk een dagelijkse ooglook kunt maken. Echt mega goedkoop is dit palette niet, ik vind hem eerlijk gezegd zelfs behoorlijk aan de prijs voor een product van het budgetmerk Catrice. Ik scoorde 'm tijdens de 1+1 gratis actie op alle make-up, waardoor ik nog geen vijf euro kwijt was. Echter vind ik het palette de prijs wel dubbel en dwars waard, dus mocht je twijfelen om hem te kopen. Zeker doen! Het is een aanvullig aan mijn stash, ook al heb ik dan al tientallen nude palettes.

Catrice Professional Artist 010 The Key Piece Eyeshadow Palette is te koop bij diverse drogisterijen en kost €9,89

Heb jij ervaring met Catrice oogschaduws?


14 opmerkingen

 1. Oeh het palette ziet er prachtig uit! <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad best prijzig voor Catrice! Maar er zitten wel super veel kleuren in. Ik vind het er mooi uit zien, maar ga toch eerder voor een palette van Make-up revolution en I heart make-up.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het palette er echt prachtig uitzien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's heb je gemaakt Nienke! Mooi palette, vooral de groene tint.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi budget palette. Die wil ik eens gaan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb helemaal nog nooit oogschaduw van Catrice gebruikt, ben nu wel echt benieuwd geworden door de swatches!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, wat een prachtig palette is dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het All about nudes(?) palette van hun heel fijn, dus deze zou mij ook vast goed bevallen. Catrice heeft geweldige budgetproducten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie foto's! Ik heb deze gisteren besteld met de gratis verzending actie. Ik ben erg benieuwd. Ziet er super goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb deze ook liggen, gebruik hem iedere week wel een paar keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Laatst zag ik hem in de winkel liggen maar nam ik het palette niet mee. Balen! Moet nu toch maar eens terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijne review om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg mooi palette, doet me inderdaad denken aan MAC.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lotte-Marie28 april, 2018

  Die olijfgroene en paarse kleur zijn super mooi! Deze wil ik snel aan mijn collectie gaan toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!