The fashion tag

woensdag 14 maart 2018

Naast beauty ben ik onwijs gek op fashion. Ik noem mezelf geen écht modemeisje want zo diep zit ik niet met mijn neusje in de fashionwereld, maar ik vind het allemaal enorm tof om een beetje in de gaten te houden en er mee bezig te zijn. Ik had al een tijdje geen tag meer ingevuld, maar het leek me wel erg leuk om weer eens een lijstje vragen in te vullen. Smaken verschillen enorm, zeker op het gebied van kleding. Wat is mijn stijl? Wat draag ik graag? Wat ligt er vooral in mijn kledingkast? En welke fashion items zou ik graag nog willen hebben? Ik kwam deze tag al vaker tegen in de bloggerswereld dat ik hem ook eens wilde invullen.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Dit vind ik echt lastig, want ik vind heel veel leuk, maar ook heel veel niet. Zo heb ik een hekel aan houthakkers-printjes en zou je me überhaupt niet zo snel in een blouse zien. Ik ben door de jaren heen me erg anders gaan kleden, en ben er eigenlijk nog steeds niet zo uit wat nou precies mijn style is. Ik ben gek op hele meisjes-achtige dingen, maar vind ook bepaalde girly dingen juist helemaal niks. In de winter zou je me vooral vaak zien in truien en tops, op een mooie (mom) jeans en daaroverheen een toffe fluffy coat. In de lente/zomer kun je eigenlijk alles verwachten. Korte rokjes/jurkjes, playsuits, shorts, jumpsuits.. Maar ook pantalons of dingen met heel veel printjes. Oh, en altijd sneakers! Ik ben écht een sneakermeisje. :)

Wat zijn jou garderobe essentials?
Toch wel de perfecte jeans, een mooie aansluitende, gestreepte pantalon, een dikke warme trui, afgetrapte Vans, fake fur coat, een zwarte jurk en een gestreepte top. Ik ben dol op streepjes, daarvan moet je sowieso een perfect item van hebben. Eigenlijk kun je met een paar losse items niet mega veel, als je van verschillende categorieën een paar opties hebt, kun je elke keer afwisselen door verschillende outfits samen te stellen. Mijn kledingkast is pas een kledingkast als alle basic items samen te combineren zijn, maar er ook bijzondere items zijn, zodat er een mengelmoesje van looks zijn om verschillende trends en style-kanten op te kunnen gaan!

Wat is het duurste kledingstuk dat je in je kast hebt hangen?
Niet zo zeer in mijn kast, maar aan mijn deur. Ik ben van de goedkope kleding scoren, en meer geld uitgeven aan tassen/sieraden. Ik heb wat mooie designertassen waar ik mega blij mee ben. Ik koop niet zo snel iets wat super duur is, koopjes scoren doe ik velen malen liever. Ik zou nooit één heel duur item bestellen en verder niks, ik koop het liefste wel twintig verschillende kledingstukken in een order om weer even mee voorruit te kunnen gaan. Natuurlijk is kwaliteit ook erg belangrijk en snap ik het heel erg goed dat bepaalde mensen liever wat meer investeren in kleding. Voor mij zelf is dat wat meer bijzaak, dit omdat ik vrij snel uitgekeken ben op kleding, en eigenlijk een deel van de items na een tijdje niet eens meer draag. Dan vind ik dat enorm zonde van de prijs. Nu kan ik het me veroorloven om eens een miskoop te doen, zonder me er schuldig over te voelen.

Hoeveel geld geef je uit aan kleding?
Ik vind shoppen echt heel erg leuk en ik vind het belangrijk om er leuk uit te zien. Kleding maken de man vrouw en je bent eigenlijk je eigen visitekaartje. Toch vind ik het enorm stom om maandelijks veel geld uit te geven aan kledingitems. Ik shop enorm graag, maar vind het helemaal niet nodig om dingen voor veel geld te kopen. 

Waar shop je het liefst?
De Zara, Mango en H&M zijn favoriet, maar Bershka en Monki vind ik ook erg leuk. Shoppen doe ik het liefste online, zodat ik alles op mijn gemakje thuis kan passen en eventueel terug kan sturen zonder weer een hele reis af te moeten leggen naar de desbetreffende winkel(s). Ik zwicht vooral veel voor de H&M sale, daar kun je toch prachtige items voor weinig scoren. Ik word daar altijd zo blij van! 

Wat trek je uit de kast als je niet weet wat je aan moet doen?
Dit verschilt per seizoen, als het wat kouder is vaak gewoon een willekeurige trui met een jeans eronder, de top stop ik altijd (maar dan ook echt al-tijd) in de broek. En als het wat warmer weer is, vaak gewoon een playsuit of jumpsuit. Dat is super makkelijk! Gewoon in een keer aan doen, en je hele outfit is af. Geen keuzestress of problemen met combineren, je bent zo klaar! Als je naar de wc moet, is het dan jammer genoeg wel weer een ander verhaal, hihi.

Welke fashion-trend mag van jou blijven en welke mag nu overgaan?
Haha, maakt me echt niet uit. Dat is juist het leuke van trends, zijn ze niet zo mijn smaak dan zijn ze toch zo weer weg, en zijn ze leuk dan komen ze echt nog wel een keer terug. Wat ik iets minder vind zijn die cropped tops waarbij je je buik ziet, het is al jaren enorm hip. Maar ik vind het gewoon niet fijn om te dragen. Het is koud, je ziet een hele streep buik, je moet er altijd dé perfecte broeken eronder dragen en ik vind het vaak een beetje staan alsof je te kleine kleding draagt. Het kan enorm sexy en leuk staan, maar bij mezelf vind ik het eigenlijk gewoon altijd een flop. De flared trend vind ik enorm tof, maar vind ik bij mezelf dan toch weer heel anders dan gehoopt. Trends die ik wel enorm leuk vind zijn pantalons, faux fur jassen, en allerlei verschillende soorten prints. 

Welk item in je garderobe heeft emotionele waarde voor je?
Ik bewaar vaak kleding als ik het op een bepaalde dag aangehad heb, voor de emotionele waarde. Dit doe ik al vanaf dat ik heel klein was, en heb inmiddels zelfs een doos met kledingitems die een bepaalde emotionele waarde voor mij hebben. Een jurkje die mijn zus ook had, die we aanhadden op een verjaardag, waarvan ik ook een foto heb, omdat we dan samen bij opa en oma op schoot zitten. Of een top die ik vroeger heel vaak droeg en ik altijd aan wou omdat ik hem zo mooi vond. Maar ook bepaalde kledingstukken die ik aan heb gehad naar een begrafenis of andere gelegenheid. Soms draag ik ze daarna niet eens meer, maar kan ik er gewoon geen afstand van doen. Om echt antwoord te geven op de vraag, dan denk ik toch de zwarte jurk die ik aanhad bij de begrafenis van mijn opa afgelopen jaar. Hij hangt nu nog in mijn kledingkast, maar elke keer als ik 'm zie moet ik er aan terug denken.

Heb jij een kledingstuk met emotionele waarde?

10 opmerkingen

 1. Wat leuk om te lezen! Ik heb zelf mijn doop jurk nog ergens hangen. Prachtige herinnering! Al kan ik het me niet herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je weer eens een tag hebt ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het eens over dure items kopen! Soms kan het goed zijn om wat meer te investeren, maar is echt niet bij alle items nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen! Je shopt bij dezelfde winkels als ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb eigenlijk helemaal niks met emotionele waarde! Wat stom. Hopelijk snel wel! Mijn parfums hebben vooral een emotionele waarde, als ik ze dan ruik denk ik aan van alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anne-fleur18 maart, 2018

  Super leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga deze tag zeker overnemen! Hele leuke vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het met je eens over dure kleding, als het maar duurzaam is. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tags zijn altijd zo leuk om te lezen. Ik heb vooral emotionele waarde aan kleding die mij aan vroeger doen denken.

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!