Persoonlijke update maart

vrijdag 9 maart 2018

Een tijdje terug deelde ik in een persoonlijke update dat ik ging stoppen met de opleiding en een intake had voor een andere opleiding. Ineens had ik meer tijd dan ooit en kon ik eindelijk een beetje op adem komen. Het was even uitvogelen hoe en wat ik de weken in ging delen. Moest ik me helemaal op de blog gooien en elke dag een blogartikel online zetten, of juist wat meer tijd voor mezelf inplannen en mezelf 'op te laden'. Inmiddels heb ik een vrijwilligerswerkbaantje waar ik het erg naar mijn zin heb en we zijn al druk bezig met het plannen van de verhuizing. Het leek me een goed moment om weer eens een persoonlijke update uit mijn vingertjes te typen. 

Echt heel veel leuke dingen heb ik eigenlijk nog niet gedaan nu ik iedere dag 'vrij' ben. Ondanks dat ik overal de tijd voor heb, impulsieve dingen doen gebeurd niet echt op wekelijkse basis. De weken vliegen voorbij. Iedereen doet natuurlijk gewoon wat hij moet doen en heeft niet veel tijd. Ik ben zelf nou ook niet het type om heel veel dingen in mijn eentje te gaan doen.  In december stopte ik met de vakken die hoorde bij het beroep schoonheidsspecialiste, maar voor de basisvakken kwam ik nog wel wat uurtjes naar de les. Echt iets bijleren deed ik niet, al was het wel erg gezellig met de mede-studenten. Per 1 maart ben ik volledig uitgeschreven bij de school en heb ik eigenlijk dus geen dagelijkse verplichtingen meer. En eigenlijk moet ik wel zeggen dat dat als een leeg gat voelt. Het was erg jammer dat de opleiding niet was als dat ik gehoopt had en de uitdaging ontbrak. Toch mis ik (ook al was het een korte periode) het wel. Ik heb er leuke vriendinnen aan over gehouden en ben klaar voor de volgende bladzijdes in mijn leven, helemaal nu ik aangenomen ben op Nimeto Utrecht voor de opleiding Media & Communicatie. Dit past veel meer bij me en ik voelde me al helemaal thuis toen ik rondliep in het gebouw. Ik kijk er nu al erg naar uit! Maar vind het stiekem toch ook wel erg spannend. Zeker in combinatie met de verhuizing.

Ik heb nu een paar maanden met weinig bruisende activiteiten en dan komt ineens alles binnen een maand tijd voorbij. Overgaan in een nieuw huis, klussen en dan binnen twee weken aan een nieuwe opleiding beginnen. Ik heb nog een paar maanden om me geestelijk overal op voor te bereiden. Ik hoop dat alles voorspoedig gaat en we eigenlijk snel op ons plekje zijn. Zoals het er nu uitziet krijgen we 15 augustus de sleutels en kunnen we aan de gang gaan met het verhuizen en klussen. In de eerste week van september begin ik aan de nieuwe opleiding. Terwijl we eigenlijk dan nog midden in de verhuizing zitten. Van dit idee alleen al krijg ik enorme stress.

Ik ben guilty als het gaat om lekker luieren en rustig aan te doen op de dag. Alhoewel vind ik het ook wel fijn om iets te doen en ergens naar uit te kijken. Ik wist eigenlijk vrijwel meteen dat ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen, maar wachtte even het goede moment af. Ik had eigenlijk niet echt iets gezien waar ik mega blij van werd. Tot ik in gesprek met de eigenaresse van trimsalon van onze hond ging. Ze werkt alleen en kon mijn hulp wel gebruiken. Het is een hele aardige vrouw waarmee ik het goed kan vinden. Ze heeft haar eigen trimsalon en neemt haar eigen honden ook altijd mee. Dagelijks komen er meerde honden langs voor een knip en/of wasbeurt. We hebben beide een grote liefde voor dieren. Ik kom er nu een paar dagen in de week om te helpen met klusjes en het wassen en kammen van honden. Ik mag mijn eigen hondje ook iedere keer mee nemen om wat te socialer te worden met andere honden. Het is echt super leuk om te doen en ik kijk erg uit naar de aankomende maanden. Ik ga zelfs leren knippen en scheren! Wish me luck.

Zo, dit was de update voor nu wel weer even. Betreft het bloggen ben ik op dit moment vooral veel bezig achter de schermen dan voor. Leuke samenwerkingen regelen, lay-out dingetjes, enz. Ik wil vooruit gaan werken met blogartikelen, op dit moment maak ik de blogposts vaak heel erg up to date, vaak in dezelfde week. Maar ik wil nu twee vaste blogdagen in gaan plannen waarop ik meerdere blogposts maak en foto's ga schieten. Ik twijfel ook wel of ik drie vaste dagen in de week wil blijven bloggen, of elke werkdag een artikel wil gaan plaatsen. Verwacht dus veel nieuwe content! Op welke dagen vinden jullie het fijnst om een artikel te lezen? En op welk gebied? Let me know, dan neem ik het mee in mijn beslissing!

10 opmerkingen

 1. Leuk om te lezen spannend allemaal zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh spannende dingen! Ik ben erg benieuwd naar de aankomende artikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke update! Artikelen door de weeks zijn altijd fijn. Heel leuk dat je elke keer om zes uur artikelen plaatst. Dan kan ik voor werk nog wat lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen dat je de tijd zo vroeg fijn vindt! Dat blijft zeker zo.

   Verwijderen
 4. Ik herken dat wel wat je met je opleiding had, gewoon niet hetgene wat je ervan had verwacht. Hopelijk gaat het bij je nieuwe opleiding een stuk beter en is dat echt wat je zocht :) (ik heb nog steeds niet echt gevonden wat ik 'later' wil gaan doen, op moment werk ik in een bouwmarkt en werk veel aan mijn blog).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super leuk om te lezen! Zo gaaf dat je gaat verhuizen. Ik heb zelf nog nooit een verhuizing meegemaakt, maar ga binnenkort het huis uit. Zo spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super! Enorm spannend en druk met regelen. Enorm veel succes met verhuizen Esmee!

   Verwijderen
 6. Wat goed dat je vrijwilligerswerk doet! Enorm veel plezier gewenst. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen! Persoonlijke updates, moet je vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat tof dat je vrijwilligerswerk doet!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!