Bucketlist voordat ik 18 word!

vrijdag 2 februari 2018

Vandaag is weer een van die magische dagen in het mensenleven, ik ben jarig vandaag! Tijd om super veel stukken taart eten en zijn met de mensen waar je van houdt, voordat je jezelf realiseert dat de dag voorbij gevlogen is. Ondanks dat ik daar nooit zo'n groot feest van maak vind ik jarig zijn altijd wel erg leuk. Ik ben zeventien geworden! Tijd om hierbij even stil te staan en na te gaan wat ik allemaal nog wil doen voor ik eindelijk een beetje officieel volwassen word. ;) Ineens was mijn voor-ik-18-ben-bucketlist geboren.  Ik ben gek op lijstjes maken, maar had helemaal nog geen bucketlist.  Dit zijn 18 dingen die ik altijd al eens heb willen doen, of me juist een beetje bang maken. Ik ging vol enthousiasme aan de slag en wil daadwerkelijk alles van de lijst afstrepen.

Verjaardagen doen iets met je. Of je verjaren nou leuk vind of niet, het zet je aan het denken. Ik ben (nog) maar zeventien, maar wil zoveel mogelijk leuke dingen doen om later fijne herinneringen aan te hebben.

1) Waddeneilanden bezoeken
Een rare om mee te beginnen, maar dit schoot meteen in mijn gedachte. Ik heb dus nog nooit op een waddeneiland gestaan. Het lijkt me toch een hele gekke beleving. Misschien is dit ook wel omdat ik al mijn hele leven aan het strand woon en het daarom niet echt een grote toevoeging geeft. Het strand is niet mega bijzonder meer voor mij, terwijl sommige die er bijna nooit komen daarom vooral naar een waddeneiland gaan. Het leukste is natuurlijk wel om een weekendje er te verblijven!

2) Minimaal één maand lang als vegetariër door het leven
Ook al ben ik geen mega vleeseter die het verschil kan maken, het lijkt me erg interessant of ik heuse afkickverschijnselen krijg of gewoon easy peasy het einde van de maand doorkom en besluit om langer dan maar een maand vegetarisch te eten. Ik ben toch wel erg gek op een frikandel speciaal, gehaktballetje of saté-schnitzel. Het is goed voor de diertjes en interessant om te merken wat het met je lichaam doet. Ik heb dit al wel vaker een weekje gedaan, maar nog nooit een maand. Ik ben reuze benieuwd hoe het is.

3) Een zeevonk zien
Ik woon dus al jaren aan de kust, maar heb er nog nooit een gezien. Afgelopen zomer ben ik meerdere keren 'op jacht geweest' om er een te kunnen spotten. Maar uiteindelijk kwamen ze nooit op het moment dat ik er was. Ik volg van die zeevonk accounts die je op de hoogte houden of er een zichtbaar is. Er zijn zelfs mensen die de wacht houden op strand om het meteen met mensen te delen. Ze verschijnen vooral rond vier uur in de nacht, toch maar eens de moeite nemen om bij de watering te gaan kijken deze zomer dus. Het lijkt me prachtig!

4) Mijn complete kledingkast omgooien en alleen de 'pareltjes' houden
Op dit moment heb ik ook nog veel oude kleding hangen die ik nog prima pas en er gewoon goed uitziet, maar mijn smaak niet meer is. Ik draag vooral veel hetzelfde. Ik heb genoeg, maar pak vaak dezelfde outfitjes bij elkaar. Ik wil meer gaan combineren, dingen proberen om uiteindelijk alles langs te gaan om een super goede basis over te houden. Daarnaast wil ik dit ook graag met mijn schoenen gaan doen, ik heb er niet super veel. Maar pak hierbij dus ook steeds dezelfde schoenparen. Minimaliseren hoeft niet perse, maar ik moet vooral tevreden zijn met alles. Ditzelfde geldt trouwens ook voor mijn beautyproducten en make-up. Eind 2017 heb ik van alles opgemaakt, gesorteerd en weggeven waardoor ik met minder overbleef. Het lijkt me erg fijn om te beginnen met een compleet opgeschorte en uitgezocht/georganiseerd leven op het gebied van spullen.

5) Een opleiding vinden die bij mij past
Dit is een spannende! Ik heb me namelijk ingeschreven voor een opleiding die mij helemaal geweldig lijkt. Aankomende dinsdag heb ik mijn intake en dat vind ik eigenlijk best wel spannend. Ik wil zo graag! De intakeprocedure bestaat uit meerdere onderdelen en ik hoop zo dat alles goed verloopt! Ik kan niet wachten om aan deze nieuwe opleiding te beginnen, ik heb namelijk zo'n gevoel dat dit de opleiding is van mijn dromen. Het klinkt misschien raar, maar zo voelt het echt. Duimen, duimen, duimen.

6) Verschillende soorten vrijwilligerswerk doen
Het lijkt me heerlijk om iets goeds voor andere te doen. Of dit nou mensen of dieren zijn. Mezelf nuttig maken voor een ander. Ik vind eigenlijk dat iedereen dit eens gedaan moet hebben. Dit omdat het goed voelt en goed is om iets voor een ander te doen.

7) Slapen in de buitenlucht
Het is nu misschien een beetje koud en geen goed idee om te doen. Maar het lijkt me serieus leuk om dit eens te doen. Hiermee bedoel ik trouwens niet in een tent slapen, maar écht in de buitenlucht. Gewoon op een matrasje in de tuin. Of het echt op slapen uitdraait weet ik niet, gelukkig praten vriendinnen vooral vaak met elkaar.

8) Meer steden bezoeken
Ondanks dat we vroeger vaak tripjes door heel Nederland deden, heb ik niet veel (grote) steden bezocht. Zo ben ik bijvoorbeeld nog nooit in mijn hele leven in Groningen geweest, dat is toch best gek? Ik wil meer van Nederland zien.

9) Verhuizen
Iets wat ik nog nooit gedaan heb, maar mij wel heel leuk lijkt. Eerst alles uitzoeken, inpakken en herindelen om vervolgens met een schone lei te kunnen beginnen. Dat klinkt super fijn! Het huis dat we op het oog hadden is het helaas toch niet geworden, gelukkig zijn er nog heel veel andere prachtige huisjes. Wie weet zitten we binnenkort ergens anders.

10) Vijf gerechten koken die ik nog nooit gemaakt heb
In het kader van zelfstandiger worden en daadwerkelijk iets leren wat ik dan voor de rest van mijn leven kan: koken! Ik woon nog thuis en doe het bijna nooit. Ik help wel eens mee met een beetje roeren, sausjes maken, groente snijden of aardappels schillen maar de gerechten die ik  zelfstandig kan maken zijn wel op één hand te tellen. Tijd om meer verschillende gerechten te leren koken!

11) Twee dagen leven zonder telefoon
Ik twijfelde bij deze heel erg lang over de duur. Een week is volgens mij wat te hoog gegrepen aangezien ik voor mijn gevoel echt niet zonder telefoon kan. Slechts een dag vind ik dan weer te makkelijk klinken. Vandaar dat ik uitkwam op twee dagen zonder elektronica en social media. Geen muziek, series, video's en apps. Even tot mezelf komen en rust opzoeken. Je word hier meer bewust van de tijd, aangezien je super veel tijd overhoud om andere dingen te doen. Meteen goed om te koken in die tijd!

12) Mijn kamer opnieuw inrichten
Hier en daar wat klussen en dan vervolgens het in te richten met oude en nieuwe meubels. Het lijkt me super fijn om een nieuw, eigen plekje te creëren. Ik heb er al wat over gebrainstormd en verschillende meubels op het oog. Interieurinspiratie op doen is een leuke bezigheid! Ik kijk er nu al naar uit.

13) Meer uitgaan
Ik ben niet zo'n type die elke week uitkijkt naar het weekend om zichzelf volledig lam te zuipen en vervolgens niet meer te weten wat je allemaal gedaan hebt. Toch is uitgaan ook iets leuks, en dat doe ik eigenlijk veel te weinig. Avondjes stappen met vriendinnen staan zeker op de planning.

14) Vijftig boeken uitlezen
Vroeger was ik echt een leesfanaat en las een boek zo binnen twee dagen uit. Inmiddels lees ik al jaren amper boeken meer. Toch is het super lekker om weg te zwijmelen in een boek en heb ik bedacht dat ik voordat ik achttien word nog vijftig verschillende boeken lezen. Dit kan in allerlei genres zijn, zowel Nederlands als Engels. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ik allerlei boeken ga lezen die ik al een tijdje wilde lezen en daarnaast natuurlijk ook bepaalde bestsellers of nieuwkomers uit de boekenwereld. Met als doel om mijn kennis en vocabulair uit te breiden.

15) Een dagje en/of overnachting bij de spa, inclusief behandeling
Ik ben al een keer eerder naar een saunacomplex geweest, maar heb nog nooit echt een spa-experience gehad met behandeling er-op-en-d'r-aan. Tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialist oefen je wel op elkaar, maar dat is toch een compleet andere ervaring. Ik ga er voor sparen!

16) Naar een concert gaan
Ik ben wel eens naar festival-achtige taferelen geweest, maar nog nooit echt een concert van een artiest bezocht. Het is duur en ik vond het vaak onzinnig om naar een stipje in het duister te turen en naar een playbackend artiest te schreeuwen. Maar het is toch iets wat ik eens meegemaakt wil hebben. Het grappige is dat ik niet echt fan-girly ben. De vraag is dan ook waar ik heen ga..

17) Uit mijn comfortzone stappen en iets doen wat ik echt doodeng vind
Ik pin mezelf niet vast aan een bepaald ding zoals uit een vliegtuig springen of bergbeklimmen maar dat ik mijn grenzen verleg en iets doe wat ik eigenlijk nooit zomaar zou doen. Ik ben soms maar een bange schijterd die liever wegrent dan dat ze zichzelf over haar angst heen zet. Tijd voor verandering! Wellicht bevalt het me juist wel.

18) Mezelf ontwikkelen als persoon
Als klapper op de vuurpijl en groot bucketlist item die niet zo maar behaald is. Misschien een beetje zweverig of cliché, maar ik wil een betere versie van mezelf worden. Teleurgesteld zijn in jezelf is een gevoel die je niet wilt voelen. De juiste mindset vinden en daar aan vasthouden is een hele taak. Toch lijkt het me fijn om hier tijd en moeite in te steken.

Heb jij wel eens een bucketlist gemaakt?

9 opmerkingen

 1. Als eerste natuurlijk: GEFELICITEERD!
  Mooi lijstje heb je opgesteld! Goed dat je vrijwilligerswerk wilt doen :)
  Ik ben zelf niet zo van de bucketlijstjes maar er zijn wel een aantal dingen die ik nog wil doen in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Super leuk dat je zo'n lijstje maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om een bucketlist te maken voor je 18e!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een bucketlist voor dat ik de pijp uit ga gemaakt, maar twijfel toch of ik ooit alles ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een orginele dingen! Ik moet ook nog eens aan een bucketlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk! Ik moest meteen even aan die film denken. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefelicteerd! Super leuk. Maak er een mooie dag van. x

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!