Valentijnsdag, de meest vreselijke cliché dag als je het mij vraagt. Ik vind het zo'n afschuwelijke dag waaraan je eigenlijk helemaal niks hebt. Naja, op het zorgeloos en redeloos eten van chocola na dan. Noem me een zuurpruim. Als je de liefde van je leven al gevonden hebt, moet je áltijd romantisch zijn. Niet zo maar op één dag, 'omdat het moet'. Ik verklaar ook mensen totaal voor gek als ze elkaar de liefde verklaren in een zoetsappig programma zoals All You Need Is Love. Voor iedereen die net zo bitter is, een speciale Anti-valentijn afspeellijst die ik voor deze takke dag in elkaar heb gezet. Romantische nummers, maar zeker ook 'I don't need your love' teksten. Even bijkomen, en niet denken aan al die exen en scharrels die het niet waard waren. Met Valentijn denk je toch sneller aan mensen en liefde, muziek is het antwoord op alles! Even genieten op de Valentijnsdag, voordat je het weet is de dag alweer voorbij.

Tuurlijk vind ik Valentijnsdag ergens ook enorm schattig. Lieve stelletjes die elkaar verrassen met allerlei super zoetsappige cadeaus. Maar ik snap die chaoshype niet helemaal. Dat gedoe om een perfecte Valentijn te krijgen/zijn.  Het zou toch veel leuker zijn als de liefde je verklaard wordt op een totaal andere dag dan Valentijnsdag? Of dat je iets van iemand krijgt, en je het totaal niet verwacht had? Als elke dag een beetje Valentijnsdag is, hebben we helemaal geen Valentijnsdag nodig.. Snap jij 'm?

Top 10 anti-valentijn/relatie/liefdesverdriet -afspeellijst

Muziek is enorm fijn in duistere tijden, misschien wel in de tijden dat je troost nodig hebt, muziek is het beste medicijn. Gebrokenhartenliedjes, tien op een willekeurige volgorde. Voor op deze wellicht klein beetje eenzame Valentijnsdag of als je even helemaal klaar bent met relaties. Maar ook voor iedereen die vlak voor Valentijnsdag van zijn roze wolk is gevallen. Mocht dit (gelukkig!) niet het geval zijn, het zijn ook nog eens heerlijke nummers waarvan je een feministische boost van krijgt. WHO RUN THE WORLD? .. Je kunt ze misschien allemaal al wel, goede reminder om wat 'oudere' muziek nog eens te beluisteren.

Ben jij een hater of juist lover van Valentijnsdag?