Outfit: Wintercold on the streets

woensdag 10 januari 2018

De afgelopen dagen is het me toch een partij koud. Soms wel met gevoelstemperaturen van onder de min tien graden! Vaak eindig je door dit weer in een slobbige trui en een jeans. Tijdens dit aankleedproces gaat het niet om of het leuk staat, maar vooral om hoe praktisch en warm het zit. Dit kan ook allebei! Het inspireerde mij om weer eens een outfitcollage te maken, slay die koude dagen! De vorige keer was het een luchtige sportoutfit, dit keer een outfit om je lekker warm te houden. Het verschil moet er zijn! Een wollige trenchcoat, ribgebreide top, jeans, suede Puma's, mooie accessiores en een prachtige donkere lipstick van Charlotte Tilbury.

Om heel eerlijk te zijn dacht ik dat we de strenge winter al achter de rug hebben. In Nederland is het weer zo onvoorspelbaar! Een maand geleden leefde we in een witte wereld, alles was bedolven door sneeuw. Om de een of andere reden heb ik zelf altijd het idee dat rond februari het weer beter moet zijn aangezien het voorjaar dan ongeveer intreed. Dit is natuurlijk helemaal niet zo, van het afgelopen jaar hebben we ook rare situaties gehad betreft het weer. Afgelopen week ging ik winkelen in Den-Haag, overal was sale. Dit vind ik altijd een leuk moment om in allerlei winkels te gaan en tot de conclusie te komen dat veel winkels gewoon dezelfde items verkopen. Iedere winkel volgt de trends, wat natuurlijk super logisch is. Maar daardoor zijn de items wel allemaal heel erg vergelijkbaar. Dat vind ik best jammer, geen enkel groot winkelketen staat bekend om haar unieke kledingstukken.

De super zomerachtige items hingen alweer in de winkels, maar ook nog de dikke warme truien.  Een echte tussenweg is dan vaak niet te vinden. In deze tijd van het jaar kun je goed items combineren, een dik fluffy vest met een top eronder die op zichzelf eigenlijk te koud zou zijn. Het heeft niet echt zin om veel te gaan winkelen, je zit eigenlijk net tussen twee super verschillende seizoenen in. Vaak weet ik dan helemaal niet meer wat ik moet kopen. Ga ik nog wat warme items inslaan of ga ik mijn garderobe al wat klaar maken voor het volgende seizoen? Uiteindelijk nam ik maar één kleding item mee. Wat in mijn geval echt een wonder was. Soms weet je gewoon niet wát je moet kopen. Een fijn moment om naar je essentials te grijpen. Een simpel topje, een fijne wollige trenchcoat, minimalistische sieraden en een fijne maar doorsnee jeans. Een fijne knalkleur op de lippen, you're ready to go!
Omdat de koudere en wat warmere perioden altijd elkaar afwisselen en verschillen, weet je eigenlijk nooit wat je aan moet trekken, daarom is het makkelijker om kleding in meerdere laagjes te dragen. Als het zonnetje dan misschien heel even doorkomt kun je iets uittrekken, en mocht je 's avonds het onderweg naar huis koud krijgen is een warme jas altijd erg fijn. Dit is een heerlijke outfit, waarin ik zelf ook zo in zou schieten.

Wat vind jij van deze outfit?

2 opmerkingen

  1. Super leuke outfit, dit is echt helemaal mijn stijl! Zo'n jas heb ik ook en hij zit zo fijn en is heel handig te combineren. De schoenen zijn leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke outfit, de jeans en de jas vind ik erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!