Wood interior inspiration

vrijdag 22 december 2017

Interieurinspiratie opdoen is iets wat ik altijd al heel erg leuk vind om te doen. Zeker nu we opzoek zijn naar een nieuw huisje. Urenlang spendeer ik achter mijn laptop, opzoek naar de leukste pins op Tumblr en interieur afbeeldingen. Het inrichten van een huis is natuurlijk altijd een hele klus, maar wel een proces waarin je zelf veel kunt beslissen. De interieurstylen zijn eindeloos, maar je kunt natuurlijk ook verschillende stylen mengen tot het je paleisje is. Zelf kwam ik uiteindelijk uit op een interieur waarin vooral hout is te zien, iets wat ik zelf erg mooi vind en het huis een mooie natuurlijke look geeft. Daarom wat wood interior inspiration!
Niet weg te denken, hout in het interieur. Hout is ooit duizenden jaren geleden de basis geweest voor meubelen en die basis vormt het nog steeds. Wat wel verandert zijn stijlen of er komen er in ieder geval een aantal bij. Een verandering die de laatste jaren is doorgevoerd is het gegeven dat alles mag en er zelfs verschillende houtsoorten en stijlen in de woning gecombineerd kunnen worden. Dit geeft de mens meer vrijheid in het eigen maken van het huis. Je kunt er op deze manier veel meer je eigen unieke huis van maken en is geen interieur hetzelfde.

Hout is toch wel het meest favoriete materiaal als het om natuurlijke materialen gaat. Je kunt het op allerlei manieren toepassen in je interieur. Door middel van details, maar ook door verschillende meubels. Omdat hout een warm karakter heeft, kun je het het beste combineren met wat koelere tinten en materialen. Hout is een goed materiaal om als tegenligger te gebruiken in een koeler interieur. Mocht je echt een warm type zijn, kun je er ook voor kiezen om wat meer los te gaan met de warme tinten. Zelf houd ik van lekker combineren. Hout verwerken in de keuken, eiken planken op de vloer, balken aan het plafond, tafels, stoelen en lampen. Alles is mogelijk. Het geweldige aan een huisje helemaal jezelf maken is dat je allerlei kanten op kan. Je kan ook een deel zelf doen, maar iets uit handen geven is ook altijd een slim idee.

Toen ik op internet wat aan het zoeken was naar meubels en vloeren zag ik al snel dat er heel erg veel mogelijk is. Mensen die meubels op maat en helemaal naar wens voor je kunnen maken,  interieur stylisten die gespecialiseerd zijn in het werken met hout, enz. Zo kun je bijvoorbeeld steigerhout planken online bij HOUTvakman vinden, of oude eiken planken per stuk online bij HOUTvakman bestellen om zo je eigen droom vloer te maken. Of houten schuifdeuren van steigerhout. Dat vind ik een mega tof concept, dan kun je op hout gezaagd hout gebruiken om zelf een vloer of meubels te maken (mocht je zo'n handige harry zijn) of ze laten maken door experts.
Het zijn heerlijke plaatjes om inspiratie uit te halen. Ben je helemaal klaar om hout toe te voegen in jouw interieur? Of heb je al allerlei houten details in je interieur verwerkt? Het is en blijft van groot belang dat we zorgvuldig met het stukje natuur omgaan. Houten meubels vereisen wat verzorging, maar als je dat goed bijhoudt kun je er jaren lang plezier van hebben.

*Artikel in samenwerking met HOUTvakman

Heb jij hout verwerkt in je eigen interieur?

2 opmerkingen

  1. Ahh je hebt er een aantal foto's tussen staan die ik voor mijn moodboard gebruik. Ik verzamel ook allemaal leuke interieur inspiratie omdat ik van plan ben op mijzelf te gaan wonen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hout in het interieur vind ik zo mooi! Dit zijn ook allemaal toffe voorbeelden.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!