Netflix series die ik momenteel volg

woensdag 13 december 2017


Waar zouden we zijn zonder Netflix? Ik ben er zelf ontzettend verslaaft aan, en ben daarnaast erg guilty aan het feit dat ik uren lang kan bingewatchen, aflevering na aflevering. Ik ben allang gestopt met het kijken van tv, op enkele programma's na. Maar die kijk ik dan meestal terug, zodat ik er lekker de tijd voor kan nemen en zelf kan bepalen wanneer ik het kijk. Sinds een paar weken kijk ik niet meer zo heel veel films, maar meerdere series. Ik vind het nooit zo moeilijk om series uit elkaar te houden en meerdere dingen tegelijkertijd te kijken. Sommige al maanden lang af en toe een aflevering en andere kijk ik meerdere seizoenen in een paar dagen. Yup, Netflix bingewatchen is een ware hobby. Het is altijd leuk om nieuwe leuke series te ontdekken, vandaar dat ik mijn lijstje deel.

Suits
Mike Ross is een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn hoge IQ en fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiair(e). Harvey Specter is een van de beste advocaten in New York en is gepromoveerd tot senior partner bij het topadvocatenkantoor Pearson Hardman en, aangezien elke senior partner bij Pearson Hardman een advocaat-stagiair(e) moet hebben, houdt hij de sollicitaties. Harvey is onder de indruk van de scherpheid van Mike, zijn encyclopedische kennis van de wet en oprechte wil om advocaat te worden: hierdoor neemt hij Mike aan en doen ze alsof Mike afgestudeerd is aan Harvard Law School. Een lekkere wegkijk serie, heerlijk om hun bromance te zien. Oh en wat is die Harvey toch een knappe man om te zien. ;)

Dynasty
Dynasty is de remake van de iconische soapserie uit de jaren 80. In deze versie gaat het weer om de Carringtons en hun glamoureuze leventjes. Zij hebben het allemaal: looks, geld en macht. Wanneer patriarch Blake Carrington (Grant Show, Melrose Place) besluit te trouwen met Cristal Flores (Nathalie Kelley, The Vampire Diaries) veranderen de verhoudingen in de familie. Dochter Fallon (Elizabeth Gillies, Victorious) kan haar nieuwe stiefmoeder namelijk niet luchten. Dat Cristal de nieuwe COO wordt van Carrington Atlantic is Fallon helemaal een doorn in het oog. Dan is er ook nog zoon Steven (James Mackay, Love Child), die ook niet de beste relatie heeft met papa. Fallon en Steven hebben dus allebei daddy issues. Wat doet een jaloerse vrouw dan in een serie als Dynasty? Juist, ze doet alles om haar rivale een kopje kleiner te maken. Met modder gooien, haren trekken en allerlei dubieuze plannetjes smeden: hier zijn ze er niet vies van. Het is een serie die wel wat weg heeft van Gossip Girl, niet qua verhaallijn maar wel een beetje die feeling.  Er gaat van alles mis, bitch fights en illegale zaakjes die stinken. Maar ik vind het heerlijk om naar te kijken, dramalevel vergelijkbaar van GTST, maar dan van een véél hoger niveau. Welldone Netflix!

Riverdale
De serie gaat over een klein en op het eerste gezicht idyllisch stadje, Riverdale, en de mensen die er wonen. Van een afstand lijkt het een normaal stadje: veilig, netjes en onschuldig. Maar als je dichterbij komt zie je de schaduwen die daaronder schuilen. Het dorp is in rep en roer door de dood van Jason, uit de rijke Blossom familie.   Een groepje scholieren van nog niet eens 18 jaar onderzoekt de moord van Jason Blossom en doet bizarre ontdekkingen, van heftig naar heftiger. Na afloop het balen dat je een hele week moet wachten totdat de volgende aflevering op Netflix verschijnt. Wat een gestoorde dingen gebeuren daar, echt een groot drama. Elke week zit ik bij wijze van spreken weer op het puntje van m'n stoel. Kapot spannend en een echte triller met spannende cliffhangers. Je moet en zou verder kijken. 

New girl
Op naar iets vrolijkers, namelijk een echte meidenserie om te kijken. De sukkelige maar schattige Jess (Zooey Deschanel) is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick (Jake Johnson), fitnesstrainer Coach (Damon Wayans Jr.) en vrouwenversierder Schmidt (Max Greenfield). Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen. In de eerste afleveringen probeert het drietal haar weer op de been te krijgen. Hun hilarische vriendschap als vriendengroep is geboren en ze maken de gekste dingen mee. Gegarandeerd echt een slappe lach trekker. Het zijn vrij korte afleveringen die lekker wegkijken en vooral leuk zijn als je even geen zin hebt in drama maar een dosis positiviteit nodig hebt.

Gilmore Girls
Een golden oldie, die ik inmiddels al maanden kijk maar ik niet mega obsessief mee ben. Lorelai Victoria Gilmore, vernoemd naar de moeder van haar vader, groeide op in Hartford. Haar ouders, Richard (Edward Hermann) en Emily (Kelly Bishop), behoren tot de hogere klasse. Lorelais leven was al helemaal voor haar uitgestippeld, maar ze bleek een eigenwijze vrouw te zijn die helemaal niets moest hebben van de formele en ingehouden wereld van de rijkelui. Al op haar zestiende raakt Lorelai zwanger van haar nauwelijks oudere vriendje Christopher Hayden (David Sutcliffe), ook een vrije geest uit een rijke familie. Wanneer Rory één jaar oud is, is de relatie met haar ouders zo slecht, dat Lorelai, ongetrouwd en ongeschoold, wegloopt van huis. Ze vindt kost en inwoning als kamermeisje in een herberg, "The Independence Inn". De herberg staat in een klein plaatsje genaamd Stars Hollow (inwonertal: 9973). In het dorp woont ook Luke Danes, de eigenaar van cafetaria "Luke's Diner", waar ze iedere dag te vinden zijn. Een hele leuke serie die ik vaak met mijn moeder kijk. Inmiddels zijn de afleveringen al een tijdje geleden opgenomen en ik vind het heerlijk om die sfeer uit het dorp te voelen. Er gebeuren leuke, maar ook minder leuke dingen. Ik ben nu halverwege de serie en weet wel zeker dat ik hem ooit uit ga kijken. Dat gebeurd overigens niet heel vaak, tot nu toe heb ik alleen Gossip Girl, Modern Family en Thirteen reasons why helemaal uitgekeken, waarvan Gossip Girl nu inmiddels twee keer.

Op dit moment zijn vooral Suits, Dynasty en Riverdale mijn grootste favorieten. Naast deze series kijk ik natuurlijk ongelooflijk veel kerstfilms, heerlijk zo in december! Kerstfilms zijn echt mijn guilty pleasure, maar ik wilde daarnaast niet al mijn series laten vallen. Drie series volgen leek me daarom de beste compromis bij Netflix. ;)

Welke series kijken jullie op dit moment? 

3 opmerkingen

 1. Leuk lijstje! Ik heb vorige week toevallig Gilmore Girls helemaal uit gekeken. Vond het zo'n leuke serie! Wij kijken op het moment Broadchurch, dat is ook een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Riverdale wil ik graag gaan kijken, lijkt me echt een spannende serie! Zelf volg ik The 100, 13 reasons why & Stranger Things, maar zit op nieuwe afleveringen te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Gilmore Girls kijk ik ook maar dan toen gewoon op TV. Ik lees vaak over Netflix maar tot nu toe hebben wij nog geen Netflix.

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!