Review: Lavera Moisturising Cream Q10

maandag 6 november 2017

Blijf er jong en stralend uitzien met deze Moisturizing Cream met Q10 van Lavera. Laatst ontving ik deze crème om te proberen, Lavera heeft namelijk hun Basis Sensitiv Q10 lijn vernieuwd. Ondanks ik piepjong ben en ik eigenlijk twijfelde of ik er wel een goede testervaring uit kon halen, ben ik hem toch gaan gebruiken. Dit omdat voedende Jojoba-olie, vochtinbrengende Aloë Vera-gel en herstellende co-enzym Q10 mij wel aanspraken. Het moet helpen om zichtbaar fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen en tegen te gaan, maar het kan toch geen kwaad om daar vroeg mee te beginnen? Ze zeggen vaak dat je er niet vroeg genoeg mee kunt beginnen, en dat is ook zo elk huidje maakt niet uit hoe oud, heeft baat bij een goed gehydrateerd gelaat. Nu het kouder word kunnen we allemaal ook wel wat hydratatie gebruiken.

Lavera is een merk uit duitsland, die steeds meer bekend word in dit kikkerlandje. Zelf heb ik nog niet zoveel ervaring met hun producten, op een hele fijne shampoo na. Het principe van Lavera is ‘Goed voor jezelf zorgen met respect voor de natuur’. Dat kan perfect met de pure verzorgingsproducten van Lavera. Ze gebruiken voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. De producten zijn niet getest op dieren en grotendeels BDIH-gecertificeerd. Van bodylotion, tot oogcrème, lippenstift en haarspray: de producten van Lavera verzorgen je van top tot teen en versterken je natuurlijke schoonheid. Sinds Lavera bestaat, telt er voor maar één ding, het produceren van pure natuurcosmetica. Ze oriënteren zich hierbij op de richtlijnen van de BDIH (Duitse vereniging van producenten van natuurcosmetica). Op de haarverzorgingsproducten na, zijn alle producten van Lavera BDIH-gecertificeerd. Bij het maken van alle producten staat de gevoeligheid van de huid centraal. Daarnaast heeft Lavera een complete verzorgingslijn voor mensen met een allergische reagerende huid. Om de zachtheid van de producten te testen, worden alle producten getest op vrijwillige proefpersonen.Ze vinden het heel belangrijk dat het pure producten zijn, die aantoonbaar werken. Voortdurend zijn .ze op zoek naar verbeteringen van de producten en op zoek naar nóg werkzamere ingrediënten.

Lavera Basis Sensitiv lijn
'' Zachte & kalmerende verzorging voor het hele gezin, ook voor de gevoelige huid. De producten zijn eenvoudig en duidelijk, de werkzaamheid en tolerantie hebben zich bewezen en zijn alom geprezen, al ruim 30 jaar! Een hele neutrale lijn die met de milde en zachte verzorging geschikt is voor de hele familie, zelfs voor de meest gevoelige huid. Zachte gezicht crèmes, hand- & haarverzorging, deodorant en tandpasta met de specifieke lavera geur zorgen voor een aangename beleving zonder dat deze overheersend is. De modernste ingrediënten met o.a. natuurlijk Q10 zorgt voor uw huid, haar en lichaam. Iedere dag weer. ''

Ten eerste moet ik eerlijk zeggen dat de crème me vooral fijn leek door de geur. Deze crème heeft een heerlijke frisse geur die erg aantrekkelijk is om op je gezichtje te smeren. Deze gezichtscrème heeft een hele luchtige substantie en trekt daarom vrij snel in. Geen trekkerig gevoel, al heb ik wel het gevoel dat mijn huid goed gehydrateerd is nadien ik het op mijn gezicht gesmeerd heb. Dit gehydrateerde gevoel vond ik zelf juist heel erg fijn, echt alsof mijn huid een boost gehad heeft.

Ingrediënten
Water (Aqua), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Glycerin, Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Fragrance (Parfum)**, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Melissa Officinalis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Ubiquinone, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides,Tocopherol, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Limonene**, Linalool**, Geraniol**, Citral**, Citronellol**, Benzyl Benzoate**

* ingredients from certified organic agriculture
** natural essential oils

Ik heb deze crème inmiddels bijna een hele maand in gebruik, het is een hele fijne crème die de huid echt goed voed en prettig in gebruik is. Het is een hele zuinige crème, ik gebruik namelijk elke keer echt maar een ewrtje aan product, aangezien het anders heel gek op mijn gezicht gaat rullen. Dit heb ik wel vaker met dag- en nachtcrèmes. Ik smeer dan vaak maar een heel dun laagje op in plaats van een dikke laag en dan is dat probleem vaak verholpen. Anders gaat het heel raar ophopen en schuift alles wat je daarna op je gezicht aanbrengt op een hele gekke manier heen en weer. Alles gaat rullen, de make-up die ik aanbreng gaat heel gek alle kanten op en blijft als een soort olië in water er op liggen. Ik denk dat ik wel echt een jaar met dit potje kan doen, wat alleen maar goed is, toch? Ik vind het heel erg moeilijk om dagcrèmes te reviewen, zeker als het gaat om crèmes die lijntjes of rimpels verminderen. Ik zie na een maand gebruik niet veel verschil, aan de ene kant omdat ik nog geen echte rimpels heb, maar vooral omdat een maand een product gebruiken veel te kort is om een verschil te zien. Wel lijkt het alsof mijn kleine littekens/vouwtjes in de huid iets opgevuld (?) zijn. Maar ik heb geen idee of dat daadwerkelijk zo is, of het alleen een beetje placebo is.

Een hele duidelijke eind-review heb ik dus niet. Het is een hele fijne crème die de huid goed hydrateert en ik zeker mensen aanraad om te proberen. Ik krijg er geen rare uitslag of onzuiverheden van. Wat wel eens gebeurt als ik wissel van dag- of nachtcrème. Ik vind dit een hele fijne gezichtscrème. Zeker met het gure weer die er aankomt, kan dit een product zijn die de huid goed beschermt tegen scheuren, droge zones en velletjes. Ik ga hem in ieder geval nog met heel veel plezier gebruiken!

Lavera Moisturizing cream Q10 50 ml - €12. 99. Te koop bij diverse drogisterijen en webshops.

*Bevat item(s) die ik ter review ontving

Wat vind jij van het feit dat crèmes claimen dat ze huidveroudering tegen gaan?

Een reactie posten

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!