Guess who is back, back again!

donderdag 30 november 2017

He he, daar ben ik weer. Dit duurde langer dan ik zelf gepland had, maar eindelijk vond ik het goede moment om deze blogpost te schrijven. Het is nog al wat, de afgelopen paar weken waren hectisch. Niet perse op een negatieve manier, maar ik kwam even echt niet aan het bloggen toe, of deed liever toch iets anders met mijn tijd. Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om me hiervoor te excuseren, het leven is zoals het is. Maar, ik ben terug! Het voelt als een hele openbaring om dit eindelijk nu op de blog ook te delen, maar ik ben met mijn opleiding gestopt. Dit was een grote stap, maar toch ben ik blij dat ik 'm genomen heb. Het zeker iets om een update artikel over te schrijven. Ik houd het kort, maar een lekkere warme kop chocolademelk hierbij is zeker een goed idee!

Soms lopen de dingen net even anders dan je verwacht had. In augustus startte ik vol goede moed aan mijn opleiding. Maar toch liep ik al heel snel tegen dingen aan. Ik vond stage wel heel erg leuk, maar merkte al dat het toch anders was dan dat ik het verwacht had. Daarnaast had ik ook steeds vaker last van trillende handen, iets wat bij het beroep schoonheidsspecialiste echt niet handig is. Dit is omdat mijn bloedsuiker altijd schommelt, maar heb ik niet altijd zelf in de hand. Ik vond het wel echt een super leuke klas en de vakken volgde ik ook wel met plezier, maar door dit en een paar andere redenen zag ik het niet als mijn toekomst. Na een gesprek met mijn ouders, en daarna ook leerplicht zijn we zover dat ik op dit moment alleen nog maar de basisvakken blijf volgen. Dit betekent in plaats van elke dag 06.00 opstaan en ergens 12 uur later weer thuiskomen, maar 4,5 uur in de week lessen volgen. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren, toch wil ik niet nutteloos alleen maar in bed hangen en netflixen. Ik ga weer hard aan de slag. Zo ga ik het sporten weer oppakken, (vrijwillgers)werk doen en me natuurlijk weer vol op de site werpen. Ik heb er zin in.

Misschien wel leuk om jullie kort te laten weten wat mijn plannen voor de toekomst nu zijn. Aangezien mijn pad toch wat van koers veranderd is. Ik ben nog maar 16 en ondanks deze opleiding een grote fail was, weet ik al wel heel erg goed wat ik met de toekomst wil. Dit was altijd al keuze 2, het is toch van mijn hobby mijn baan maken. Het staat nu bovenaan op mijn lijstje, namelijk ergens werken op een redactie. Denk hierbij aan een tijdschrift of online platform. Het lijkt me echt hét beroep voor mij. Veel afwisseling, creatief denken en creëren. Ik heb me ook al weer ingeschreven voor een nieuwe school, en hoop daar volgend jaar zomer aan te gaan beginnen. 

Nog maar een maandje en 2017 is weer voorbij, bizar! Deze aankomende maand is natuurlijk een hele drukke, gezellige feestmaand. Ik ga zeker niet stil zitten, vanaf nu kun je weer iedere week zo'n drie artikelen verwachten, ik hoop dat jullie mij een beetje gemist hebben. ;)

Wat zijn jouw plannen voor de aankomende maand?

3 opmerkingen

  1. Wat jammer dat de opleiding niet was wat je ervan verwacht had en dat het niet zo goed bij je paste. Aan de andere kant goed dat je er op tijd mee bent gestopt en hierin voor jezelf hebt gekozen! Hopelijk kun je volgend jaar wel de studie volgen waarbij je echt op je plek zit. En in de tussentijd zijn bloggen en vrijwilligerswerk ook hele mooie plannen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je weer terug bent! <3 Jammer dat de opleiding niet is wat je hoopte, maar hey, dat kan gebeuren en je bent nog super jong! Wel heel erg fijn dat je nu al weet wat je echt wil, dat is al een hele stap vooruit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat je weer terug bent! Jammer te lezen dat de opleiding toch niet helemaal was wat je ervan hoopt. maar hey, dat kan je ook weer in je zak steken dat je dit weet. Zo kom je stapjes dichterbij wat je wél wilt.

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!