Kletsartikel: Het 'studentenleven' in Leiden.

maandag 4 september 2017


Yay, eindelijk weer een kletsartikel! Dit omdat er op dit moment veel veranderingen in mijn leven plaatsvinden en ik jullie daar graag van op de hoogte houd. Het schoolleven is weer begonnen, afgelopen week begon ik aan een nieuwe opleiding, namelijk schoonheidsverzorging omdat ik 'later' schoonheidsspecialiste wil worden. In de vakantie heb ik al heel veel dingen moeten regelen voor school, een studenten-ov, stageplaats, materialenpakketten, enz. Nu heb ik inmiddels een paar dagen achter de rug en weet ik een beetje hoe mijn leven er vanaf nu uit gaat zien. Het is wel even wennen hoor, de wekker gaat elke ochtend om 06:00 en pas na 18:30 stap ik mijn laatste bus uit.. hele omschakeling na 3 maanden vakantie! Maar eerlijk is eerlijk, dit is wel wat ik graag wilde en ook wel naar uitkeek. 

Leiden is een hele leuke plek om naar school te gaan, altijd drukte. De laatste bus die ik vanaf Leiden Centraal neem gaat recht door het centrum heen, super leuk om te zien hoe de wereld op gang komt, zo vroeg in de ochtend. En als ik dan op de weg terug naar huis ben, is het grappig om te zien hoe hele hordes mensen hun weg naar huis terug aan het vinden zijn, overal studenten. Maar ook mensen die het er even van nemen en genieten van een winkelmomentje hier en daar, of even het terrasje opduiken voor de laatste zonnestralen. Het was wel even wennen, ik ging wel eens met de bus. Maar elke dag afhankelijk van het openbaar vervoer zijn was wel iets wat mij een beetje afschrok. Ik kon ook nog helemaal niemand die naar dezelfde school ging, en kon ook nog niemand uit mijn eigen klas. Maar inmiddels heb ik al wel het gevoel mijn draai gevonden te hebben. Een super leuke klas met hele leuke meiden en de docenten die ik heb leren kennen leken mij ook wel leuk, de lessen zijn tot nu toe helemaal niet vervelend, saai of verschrikkelijk door te komen. 

Aankomende woensdag ga ik voor het eerst stage lopen, iets wat ik altijd best wel spannend vind. Heb ik wel voor het goede adres gekozen, pas ik wel in het team en ga ik het met iedereen goed vinden. Je moet er in totaal toch wel 300 uur zien door te komen. Dat is super leuk en gezellig/leerzaam als je helemaal op je plekje bent. Maar mocht je het wat minder vinden, duurt dat wel heel erg lang. Altijd even lastig, maar vaak valt dat allemaal reuze mee en komt het altijd wel goed. Ik loop dit jaar niet in mijn eentje stage, er is nog een ander meisje die op de woensdag in dat bedrijf stage moet lopen dus ik ben heel erg benieuwd. Waarschijnlijk alleen nog maar meer leuk, aangezien we dan samen elkaar kunnen helpen en op elkaar kunnen oefenen. Ik kijk er erg naar uit om in het beautycentre mee te lopen. Ik ben er inmiddels al een paar keer geweest, en het was ook een prettige sollicitatie, dus ik heb hele goede hoop voor een super leuke en leerzame stageperiode! 

Op dit moment ben ik eigenlijk heel hard aan het strugglen om mijn draai te vinden in dit nieuwe ritme. Ik ben deze vakantie helemaal los gegaan en heb totaal geen routine aangehouden. Dan is de wekker om zes uur 's ochtends een harde klap in je gezicht. Zorgt hier en daar voor wel wat opstart problemen en wat gestress, maar dat gaat hopelijk uiteindelijk alleen maar beter. Ik moet gewoon weer wennen aan vroeg naar bed, schoolopdrachten maken, vroeg opstaan, bussen redden, enz. 

Hoe gaat het met jullie? :)

5 opmerkingen

 1. `ik hoop voor je dat je snel je draai gaat vinden en dat je het leuk gaat hebben op je stage plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop voor je en succes met stage plek zoeken

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook altijd even wennen om weer naar school te gaan na een vakantie. Maar hopelijk heb je snel je draai iets meer gevonden! Fijn dat je het in ieder geval naar je zin hebt op je studie en nu al zin hebt in je stage binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel veel succes, dit soort persoonlijke verhalen vind ik altijd super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeeel herkenbaar! Ik ga morgen ook beginnen met stage en moet heel erg wennen weer aan het ritme van school. Ik ben best ook zenuwachtig of het team leuk zou zijn en ik mijn plekje ga vinden.. maargoed dat moet vast wel goed komen met ons!
  Succes met je eerste stagedag:-)
  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!