De rol van mobiele telefoons in ons leven.

vrijdag 8 september 2017

Een best actueel onderwerp die ik al een tijdje wilde bespreken in een blogpost. Als blogger zijnde gebruik je social media als geen ander, check je meerdere keren per dag je email, antwoord je reacties op je blog, maak je foto's van je eten voor je nog maar één hapje genomen hebt, leest andere blogs en doe je zo nu en dan research voor bepaalde artikelen. Het is dan ook niet gek als je een ware verslaving opbouwt en niet meer zonder kan. Tegenwoordig heeft de telefoon een plekje in ons hart en brengt ons veel gemak maar ook af en toe wat stress. Is het verkeerd om zoveel op je telefoon te zitten? Of moeten we juist blij zijn dat we er een hebben en er zoveel mee kunnen?

Natuurlijk zitten er super veel voordelen aan en dan niet alleen voor de jongeren of mensen die werken, maar ook voor de oudjes. Appen met de grannies om boodschappen te gaan doen, foto's gemakkelijk maken én snel terug te kijken, het weer via een weerapp checken, skypen met familie die ver weg woont, en ga zo maar door. Ik vind het zo aandoenlijk om wat oudere mensen te zien die er een bepaalde handigheid in krijgen. De oudste generatie heeft vaak zo iets van dat hoef ik niet en vind ik allemaal veel te veel gedoe, steeds meer zie je toch met een mobiel. Lekker whatsappen met de kleinkinderen of facetimen met een zus. Het is zo grappig om te zien dat bepaalde dingen die vroeger helemaal niet konden, nu ineens gemakkelijk te doen zijn via een appje of functies op de mobiel. Wie had vroeger ooit gedacht dat je bijvoorbeeld de liefde van je leven kon vinden via je mobiel? Of dat je de mooiste foto's heel snel en handig kon schieten met je smartphone. Ik voel me net een oud vrouwtje op de manier hoe ik het uitdruk, maar er is echt veel veranderd! Vroeger ging je speciaal naar de winkel om een nieuwe telefoon te kopen, en wist je eigenlijk niet precies wat je aanschafte, maar inmiddels kan je ze online bestellen en kun je super veel informatie over de toestellen vinden zodat je geen kat in de zak koopt. De kwaliteit word steeds beter, en er kan veel meer. Je kunt je mobiel ook meer eigen maken, door middel van diverse telefoonhoesjes. Maar juist omdat er zoveel kan, zijn er super veel merken en typen telefoons, dat je soms door de bomen het bos niet ziet. 

Zelf ben ik iPhone fan, omdat de fotokwaliteit daar van zo onwijs hoog is, en je er heel veel dingen mee kunt doen die andere telefoons niet hebben. Bijna iedereen in mijn omgeving heeft er een, veel vriendinnen maar ook mijn zus heeft er een, ondanks wat valpartijen is 'tie toch nog heel! Het is een merk die naar mijn idee steeds vooruit gaat, en verder denkt. Zo kwamen ze vorig jaar uit met een nieuwe iPhone, de iPhone 7 die geen gewone koptelefooningang heeft, maar geleverd wordt met oordopjes die via een lightning-stekker met de telefoon verbinden. Heel Nederland stond op z'n kop door dit nieuws. En dat gebeurt wel vaker. Zo komt Apple deze maand uit met een nieuw toestel, de nieuwe iPhone 8! Iets waar veel iPhone fans waarschijnlijk mega enthousiast over zijn, want de iPhone 8 is tot en met oktober de nieuwste in de serie. Ik weet nu al dat er dan een hoop mensen hun wekkertje vroeg gaan zetten om een hun nieuwe iPhone 8 te bemachtigen, en verwacht dan ook dat ze razendsnel uitverkocht zijn. Zou jij de iPhone 8 kopen?

Het gebruik van een telefoon hoeft helemaal geen probleem te zijn, als het je maar niet uit je slaap houd. Daarnaast hoeft de telefoon niet een groot deel van je leven te zijn, zo haat ik het als mensen telefoons in de auto of op de fiets gebruiken, maar snap het dan weer wel als je hem er bij pakt als je net wakker geworden bent en wilt zien wat je 'gemist' hebt, of in de pauze even door Instagram of Facebook scrolt. De telefoon kan heel onschuldig, en onwijs handig in het dagelijks leven zijn!

*Artikel in samenwerking met T-Mobile

Welke telefoon heb jij op dit moment?

4 opmerkingen

 1. Ik kan niet meer zonder smartphone, niet op te bellen maar om momenten op foto`s/filmpje vast te leggen. Gelijk bij de hand en lekker niet zwaar om mee te nemen. Ideaal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Apple lover over here! Ik heb helaas nog een iPhone 5S maar wil zo graag een nieuwe hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook echt een iphone fan! Ik vind het zulke fijne telefoons en kan abosoluut niet zonder:-)

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn smartphone moest laatst binnen voor herstelling en ja.. ik had het er toch moeilijk mee. Ik moest terug naar een telefoon waar ik enkel mee kon bellen en sms'en.. Ik durf nochtans te beweren dat mijn smartphone niet aan mijn hand is vastgeplakt, maar wanneer ik vrij ben en dus niet aan het werk kun je mij vaak online vinden. Instagram, WhatsApp, Facebook. Geen spelletjes meer, want ik ben te druk bezig met de social media te checken ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!