Een dagje heerlijk ontspannen bij Thermen Soesterberg.

woensdag 1 maart 2017

Afgelopen dinsdag deed ik iets wat ik nog nooit gedaan had, namelijk een dagje bijkomen in een wellness. Ik ontving een aantal weken geleden een mail waarin stond dat ik uitgenodigd was om een bezoekje te brengen! Super leuk. Ik besloot om op een badkledingdag samen met mijn moeder te gaan. Het werd een echt moeder-dochter dagje en we hebben allebei enorm genoten.


Gerelateerde afbeeldingFoto's zijn afkomstig van Thermen Soesterberg

Gerelateerde afbeelding
Hierboven zie je het gebouw waarin Thermen Soesterberg sinds kort gevestigd zit. Hiervoor heette dit gebouw Omega Spa & Wellness & Sauna Soesterberg. De sauna in Soesterberg werd enkele jaren geleden al failliet verklaard en ging in augustus 2015 door onder de naam Omega Spa & Wellness. Echter bleek ook al snel dat het financieel niet goed ging met het bedrijf. Sauna Soesterberg, oftewel Omega Spa & Wellness werd per 2 januari 2017 overgenomen door het familiebedrijf Thermen Bussloo uit Voorst. De familie Dolman ziet namelijk veel kansen in dit wellnesscentrum in Soesterberg en wil het graag naar hetzelfde niveau brengen als Thermen Bussloo. Op dit moment zijn ze 's nachts nog druk bezig met de veranderingen door te voeren.

Sauna's
ZOUTKRISTALSAUNA
In de Zoutkristalsauna is de temperatuur 60-70 oC en de luchtvochtigheid 40%. Met regelmaat wordt er een beetje zout water verneveld in de ruimte. Het water verdampt door de warmte en het zout blijft in minuscule deeltjes in de lucht zweven. De lucht wordt door het zout gezuiverd door middel van ionisatie. Zoutkristallen hebben een ontgiftende werking. Deze sauna is een weldaad voor mensen met bronchiale klachten, astma of hooikoorts en helend voor mensen met een onrustige huid. De zoutkristallen komen uit Nepal.

TURKS STOOMBAD
In het traditionele Turks Stoombad is de temperatuur 50 oC. In het stoombad ervaar je een warme vochtige lucht. Hierdoor openen je poriën zich en zul je gemakkelijker afvalstoffen kwijt raken. De relatieve luchtvochtigheid is 100%. Door deze hoge luchtvochtigheid is het lichaam niet goed instaat om te koelen door middel van transpiratie. Hierdoor wordt dit bad toch als behoorlijk warm ervaren. Door Mint of Eucalyptus in de ruimte te verdampen heeft dit bad een verfrissende werking.

PANORAMASAUNA
De Panoramasauna heeft uitzicht op een prachtige beukenbos, die ieder jaargetijde een andere kleur heeft. (Sommige gasten noemen het al de vier jaargetijden sauna.) De temperatuur is 80 oC en de relatieve luchtvochtigheid is 30 tot 40%. Met regelmaat komt water met etherische olie op één van de kachels terecht, waardoor in deze ruimte een heerlijke geur verspreid wordt.

FINSE SAUNA
In de Finse Sauna is de lucht heet en droog. De temperatuur is 90 oC en de relatieve luchtvochtigheid is lager dan 30%. Dit wordt door ervaren saunagasten als aangenaam ervaren.

Baden
VOETENBAD
Het is belangrijk om uw lichaam voor een saunagang alvast een beetje op te warmen. Dit kan, heel ontspannen, in een van onze voetenbaden. Uw lichaam kan afvalstoffen daardoor later sneller afvoeren. Tijdens het nemen van een voetenbad mag u uw badjas aanhouden. Daarna bent u helemaal klaar voor de sauna.

ZWEMVIJVER
In de prachtig groene tuin vindt u naast de robuuste balkensauna een natuurlijke zwemvijver. Deze zwemvijver wordt gereinigd door een biologische sproeifilter. Uniek is dat er geen chloor of reinigingsmiddelen worden gebruikt. Dat is echt puur natuur! De zwemvijver wordt niet verwarmd, de temperatuur veranderd dus! In de zomer kan de temperatuur van het water oplopen tot 23 graden, waar het in de winter 0,4 graden kan zijn. Een heerlijke manier om te koelen. Met het voorjaar staat de natuur volop in groei en bloei, ook in de vijver! Soms kunt u kleine salamandertjes spotten bij de rotsen.

COOF OFF GELEGENHEDEN
Voor een optimaal effect van uw saunagang, is het belangrijk om uw lichaam na iedere opwarming af te laten koelen. Daarvoor hebben we bij Thermen Soesterberg zowel binnen als buiten verschillende mogelijkheden.

WHIRLPOOLBADEN
Thermen Soesterberg heeft twee prachtige whirlpoolbaden. De massagejets in combinatie met het warme water in whirlpoolbaden hebben een positieve invloed op het gemoed, op gewrichten en spieren en op de bloedsomloop.

ZWEMBADEN
Er zijn diverse zwembaden, twee buitenbaden en twee binnenbaden. Grote buiten zwembaden: Het grote buitenbad is één van de grootste buitenbaden van Nederland. Echt een genot voor de zwemliefhebber! Het water in het zwembad heeft een constante temperatuur van 32 °C, waardoor het er onder alle weersomstandigheden en in alle seizoenen heerlijk zwemmen is. Binnenzwembad: Op het saunaplein vind je het prachtig aangelegde binnenzwembad. Heerlijk om je saunadag in te beginnen!

Afbeeldingsresultaat voor opgietingen
 Opgietdagen bij Thermen Soesterberg
Iedere dag kunt u bij Thermen Soesterberg genieten van goed verzorgde opgietingen. Een ware beleving! Door middel van handdoeken en etherische oliën, wordt er warme lucht verspreid door de sauna. Deze warme, vochtige lucht zorgt ervoor dat het lichaam gaat transpireren en resulteert in een reiniging van het lichaam.Van maandag tot en met donderdag zijn er om 12.00, 14.00, 16.00, 19.00 en 21.00 uur opgietingen. Van vrijdag tot en met zondag zijn er om 12.00, 14.00, 16.00, 17.30, 19.00, 21.00 en 22.00 uur opgietingen. In de oneven weekenden zijn er extra opgietingen. De traditionele opgietingen zullen aangevuld worden door themaopgietingen. Themaopgietingen zullen worden gegeven door gast-saunameesters. Bij een themaopgieting wordt de klassieke opgieting aangevuld door muziek, animatie, choreografie en andere effecten. Ieder weekend (in de oneven weken) zal een andere themaopgieting plaatsvinden.

Veranderingen
Aan alle veranderingen zal 's nachts worden gewerkt, u als gast merkt niets van de werkzaamheden. Ook zullen er diverse veranderingen plaats vinden om de privacy meer te waarborgen. Het zwembad is al helemaal getransformeerd door de toevoeging van een prachtige sterrenhemel! 
Thermen Soesterberg beschikt nu over zo’n acht saunafaciliteiten. Deze zullen in 2017 worden uitgebreid naar zestien. Zo bouwen we in 2017 de grootste aufguss sauna van Europa bij Thermen Soesterberg en er komt een meditatiesauna en infraroodcabine.

Maar er komt nog veel meer! Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op onze website of volg ons op Facebook

Mijn ervaring
Ik vond het een super relaxte en fijne dag. We kwamen rond kwart over tien aan en het personeel stond bij de balie klaar om klanten te helpen met het in te checken. Na het inchecken konden we door lopen naar boven, de weg wees zichzelf. We kwamen uit in een ruimte met veel lockers en wat bankjes. De kleedruimtes. Uitkleden was nog niet zo'n probleem, maar tijdens het aankleden was het erg krap. Ook een beetje raar dat je op badkledingdagen alsnog allemaal naakt eindigt tijdens het omkleden. Het is een open ruimte met wat 'tussenmuurtjes' van lockers. Ik had er zelf niet zo'n probleem mee, maar het is wel wat onhandig en kan als onprettig ervaren worden door sommige mensen. De baden waren heerlijk, prima sauna's en alles zag er goed schoon en opgeruimd uit. Overal hingen apparaten waaruit je douchegel, shampoo en conditioner kunt tappen. Heerlijk ruikende producten die je nog goed schoon houden ook. Mijn huid en haren zijn heerlijk zacht! Ik ben helemaal tot rust gekomen. In het restaurant kun je heerlijk eten. Er zijn twee plekken waar je kunt eten, en het personeel is erg vriendelijk en staat klaar om je te helpen. Super snelle bediening en je hoeft niet lang te wachten. Eten en drinken is wel prijzig, maar dat is meestal het geval.

Naast de baden en sauna's kun je ook nog diverse beauty/massage behandelingen ondergaan. Wat heel erg leuk is, is dat bij aankomst er soms nog plekjes vrij zijn waardoor je een behandeling kunt reserveren voor een prima prijs. Behandelingen kosten altijd wat, maar dit is erg fijn voor de portemonnee. Toen we aankwamen was er nog een behandeling vrij die over 10 minuten zou starten. Mijn moeder heeft erge rugklachten en verdiende dus dik en dwars een fijne behandeling. Voor de helft van de prijs zou ze een sportmassage krijgen, heerlijk voor de rug en ontspant de spieren. Ze keek er heel erg naar uit. Helaas kreeg ze een bloedneus toen ze nog maar net in de stoel lag, de tijd die na de bloedneus overbleef, was nog maar 15 minuten. Complimenten naar de masseuse, echt een hele lieve vrouw. Die het erg jammer voor mijn moeder vond dat de gewenste massage niet door kon gaan. Gelukkig kreeg mijn moeder in die overige 15 minuten toch nog enige ontspanning, door middel van een voetenmassage. Erg jammer, want €25 voor een bloedneus en een korte voetmassage was niet wat we hadden gehoopt. Het was vervelend, maar gelukkig hebben we wel van de rest van de dag kunnen genieten. Mijn persoonlijke favorieten waren: de Bio sauna, Panoramasauna, zoutkristallensauna, het voetenbad en de bubbelbaden.

Ik ben helemaal tot rust gekomen en ik vond het een hele ervaring! Het word heel erg mooi, en ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe het er uit gaat zien in de toekomst. Ik wil Thermen Bussloo & Thermen Soesterberg erg bedanken voor de uitnodiging, ik vond het een hele fijne dag!

*Artikel in samenwerking met Thermen Soesterberg

Ben jij wel eens in een wellness geweest?

9 opmerkingen

 1. Oh, heerlijk dit! Ik ben wel eens bij Thermen Bussloo geweest, ik geniet daar altijd zo van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, oh heerlijk! Ik wil ook zeker nog eens naar Thermen Bussloo.

   Verwijderen
 2. Toevallig ben ik net bij Thermen Bussloo geweest en het is wel heel grappig dat dit van dezelfde eigenaren is! De baden en sauna's zijn bijna hetzelfde, al is een zwemvijver wel echt geweldig. Heerlijk hè, zo'n dagje weg! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker! Ik wil ook nog eens naar Thermen Bussloo. Hopelijk ben je erg tot rust gekomen.

   Verwijderen
 3. Heerlijk zo'n dagje wellness en het ziet erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeeerlijk zo'n dagje sauna! Ik vind t altijd zo fijn om even bij te komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, heerlijk. Ik ook! Heel erg fijn. Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 5. Het ziet er zo leuk uit! Ik heb een bubbelbad thuis staan en dat is het zo genieten. Ik ga er bijna dagelijks in. Een bubbelbad is zeker de moeite waard om te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een reactie achterlaat!